,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Organik ürünler dünyaya açıldı

Organik ürünler dünyaya açıldı
Dünyanın en büyük organik ürün fuarı Uluslararası Nürnberg BioFach Organik Ürünler Fuarı‘na Türkiye 39 Firma ile katılarak Türkiye’de üretilen organik ürünleri dünyanın beğenisine sundu.

İnsan sağlığına uyumlu ürünler tüketme isteğinin zirve yaptığı günümüzde organik ürünlere olan talep her yıl katlanarak artıyor. Türk ihracatçıları dünya genelinde artan organik ürün talebine cevap verebilmek için dünyanın en büyük organik ürün fuarı Uluslararası Nürnberg BioFach Organik Ürünler Fuarı‘na Türkiye 39 Firma ile katılarak Türkiye’de üretilen organik ürünleri dünyanın beğenisine sundu.

 

Bu yıl 2.589 firmanın katılımıyla 30’cusu düzenlenen ve 13-16 Şubat 2019 tarihleri arasında dünyanın dört bir tarafından gelen 60 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayan Uluslararası Nürnberg Organik Ürünler Fuarı'nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu 21. kez Ege İhracatçı Birlikleri üstlendi.

 

Ege İhracatçı Birlikleri Organizasyonu ile oluşturulan Türkiye standında 21 Türk firmasının ürettiği organik ürünleri sergilediğini belirten Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, Türkiye’nin organik ürün ihracatının 2018 yılında 30 bin ton karşılığı 250 milyon dolar olduğunu kaydetti.

 

Ege İhracatçı Birlikleri’nin Ticaret Bakanlığı’nca organik sektöründe koordinatör birlik olarak atandığı bilgisini paylaşan Yağcı, “Türkiye’de organik ürünlerin üretim ve ihracatında Ege Bölgesi lider konumda. Türkiye’nin organik ürün ihracatının yüzde 75’i Ege Bölgesi’nden yapılıyor. Organik üretim yapılabilecek Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere diğer bölgelerimizin de, katkı koyması, katma değerli ve inovatif ürünlere ağırlık verilmesi ile birlikte Türkiye yakın gelecekte 1 milyar dolar organik ürün ihracatına imza atacak konuma gelecek” şeklinde konuştu.

 

Başkonsolos Yavuz Kül Türk firmalarını ziyaret etti

 

Fuar’ın açılış programına katılan Türkiye Cumhuriyeti Nürrnberg Başkonsolosu Yavuz Kül,EİB Standını ve Türk firmalarını da tek tek ziyaret etti ve ilgililerden bilgi aldı.

 

Fuarda neler sergilendi

 

BioFach Organik Ürünler Fuarı’nda Türkiye’den katılım sağlayan firmalar, başta organik kuru incir, çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru kayısı gibi organik kuru meyvelerimiz olmak üzere, fındık, fıstık, badem, kuru domates ve domates konsantresi, konserve ve salamura meyve ve sebzeler, baharat ürünleri, hububat ,bakliyat ve yağlı tohumlar, meyve suları ve konsantreleri, yarı kuru sebzeler, dondurulmuş sebze ve meyveler gibi belli başlı gıda ürünlerini Almanya ve dünyanın dört bir tarafından gelen ithalatçılara sunma fırsatı elde etti.

 

Türk Organik Sektörü anlatıldı

 

Uluslararası Nürnberg BioFach Organik Ürünler Fuarı kapsamında Ege İhracatçı Birlikleri tarafından NCC Mitte 1. Kat, Maibach salonunda, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Uygun Aksoy moderatörlüğünde “Discover Turkish Organics” konulu bir konferans düzenlendi. Türkiye’nin Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül’ün de katıldığı konferansta Türkiye’nin organik sektöründeki gelişim süreci dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcılarla paylaşıldı.

 

Konferans sonrasında katılımcılara Türkiye’de üretilen organik ürünlerin ikram edildiği bir kokteyl verildi.

 

Uluslararası Nürnberg BioFach Organik Ürünler Fuarı’na, Türkiye'den katılan firmalar ise şunlar oldu; “ANTALYA YENIGUN GIDA SANAYI VE TICARET A.S., ARMADA GIDA TICARET SANAYI A.S., BİONAS TARIM LTD. ŞTİ, BİYO-SAM ORGANİK TARIM NAKLİYE GIDA İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, DERVİŞOĞLU TARIM ÜRÜNLERİ TİC VE SAN LTD ŞTİ, DIA BAKLIYAT A.S., ERTÜRK Üzüm ve Tarım Ürünleri İşletmeleri İth.İhr.Tic.San.A.Ş., FARMEKS TARIM ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ, GÖÇMEZ TARIM ÜRÜNLERİ GIDA SANAYİ AŞ, GÖKNUR GIDA MADDELERİ ENJ. İMALAT İTH. İHR. TİC. VE SAN A.Ş., Gunaydinlar Organik Tar. Gıda Ins. Tur. Oto. Pet. Ith. Ihr. San. Tic. Ltd. Sti., Işık Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., K.F.C. GIDA A.S. - SUNNY FRUIT, NAMSAL GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş., NIMEKS ORGANIK TARIM URUNLERI SAN VE TIC LTD STI, ÖZDOYURAN, Pagmat Pamuk Tekstil Gıda San. ve Tic. A.Ş., Rapunzel Organik Tarım Ürünleri ve Gıda Tic. Ltd. Şti., SANEKS KURU İNCİR İŞLEME VE TİC. A.Ş., TUNAY GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş., Yeditepe Organik Tarım Gıda Tekstil Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, ARMER FROZEN FOODS, ATMEY GIDA ITHALAT IHRACAT, Bulus - VNS Organic Socks, EKOTURKA, ELITE ORGANIC, ETKO Ekolojik Tarim Kontrol Org Ltd Sti, GAP Regional Development Administration, GLOHE NATURAL PRODUCTS, HERMES TARIM LTD., Izmir Organik, KUTAS GROUP, Laber Organic Cosmetics (Iva Natura), PACIFIC PLASTIK IÇ VE DIS TIC. A.S., Prof Saracoglu, SDA FOOD, TREKO TARIM ve Uzay Kimya San. ve Tic. A.S.”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55