,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 23 °C

Operasyon düzenlenen evde silah atölyesi çıktı

Operasyon düzenlenen evde silah atölyesi çıktı
Gaziantep’te bir kişinin silah zoruyla kaçırılması olayı ile ilgili bir eve düzenlenen operasyonda silah atölyesi ortaya çıtı. Evde silahlarla birlikte el yapımı patlayıcı da ele geçirildi.

Gaziantep’te bir kişinin silah zoruyla kaçırılması olayı ile ilgili bir eve düzenlenen operasyonda silah atölyesi bulundu.

Gaziantep’te S.A. isimli kişinin silah zoruyla kaçırıldığı ihbarı üzerine polis Şahinbey ilçesine bağlı Turan Emeksiz Mahallesi’ndeki bir eve operasyon düzenlendi. Eli ayağı bağlı vaziyette bulunan S.A. yaralı olarak kurtarılırken, operasyon yapılan evde silah atölyesi olduğu ortaya çıktı.

Operasyonda, bir adet el yapımı bomba, 3 adet pompalı tüfek ve mermisi, 9 adet tabanca, 6 adet parçalanmış kuru sıkı tabanca gövdesi, 7 adet tabanca sürgüsü, 7 adet çeşitli şarjör, 16 adet plastik kabza, 16 adet çeşitli boylarda tabanca yayı, 84 parça çeşitli tabancalara ait namlu, bir adet elektro şok cihazı tetik, horoz, emniyet cıvata parçası çeşitli silah parçaları ile 3 adet 218 bin liralık senet ele geçirildi.

Ele geçirilen el yapımı bomba, silah ve malzemelere el konulurken, U.A., F.G. ve çocuk yaşta D.Ö isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerden F.G.’nin uyuşturucu bulundurma ve kasten yaralama gibi 23 çeşitli suçtan kaydının olduğu, U.A.’nın çeşitli suçlardan 2 adet kaydının bulunduğu belirlendi.

Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

14 ayrı hırsızlık olayına karışan kişi tutuklandı

Öte yandan, Gaziantep'te 14 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla aranan bir kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Konu ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “İlimiz Şahintepe Mahallesinde 26 Ocak 2018 günü meydana gelen 6 adet otodan hırsızlık, 15 Temmuz Mahallesinde de 07 Mart 2018 günü meydana gelen 3 evden hırsızlık ve farklı tarihlerde Gaziantep Büyük Şehir Belediyesine ait kart dolum cihazlarında meydana gelen 5 adet hırsızlık olaylarını gerçekleştiren şahısın H.H.B. isimli şahıs olduğu tespit edildi. Şüpheli şahıs görevlilerimizce yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Hakkında yapılan yasal işlemler sonucu adli makamlara sevk edilen şüpheli şahıs tutuklanmasına müteakip cezaevine teslim edildi.” denildi.

Uyuşturucu operasyonunda 3 kişi tutuklandı

Ayrıca, polis tarafından şüphe üzerine durdurulan araçta yapılan aramada ruhsatsız tabanca ve 11 bin 220 uyuşturucu hap ele geçirildi, gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Şahinbey ilçesi Süleymanşah Mahallesi Türkmenler Caddesi üzerinde durumundan şüphelendikleri bir aracı durdurup arama yaptı. Yapılan aramada ruhsatsız tabanca ile 2 şarjör, 16 kurşun ve 11 bin 220 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Silah, mühimmat ve uyuşturucu haplara el konulurken, araçtaki M.Ş., A.A. ve M.Ş. isimli şüpheliler gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Şehitkamil ilçesinin Hümanız Mahallesi'nde ise uyuşturucu satışı yapan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda ise 4 ayrı suçtan arama kaydının bulunduğu tespit edilen M.Y. isimli şüphelinin üzerinde yapılan aramada, 1.8 gram bonzai, 0.45 gram metanfetamin ele geçirildi.

M.Y.’nin emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55