,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

​"Onları bizim üyemiz değil yüreğimizdir"

​"Onları bizim üyemiz değil yüreğimizdir"
Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, 1 Mayıs kutlamaları için Şanlıurfa’ya gelirken trafik kazasında hayatını kaybedenler "Onları bizim üyemiz değil yüreğimizdir" dedi.

HAK-İŞ ve MEMUR-SEN, 1 Mayıs kutlamaları için Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden Şanlıurfa’ya gelirken yaşanan trafik kazası ve sonrasında yaşananlarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

HAK-İŞ Şanlıurfa İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, acılarının büyük olduğuna dikkat çekerek, “Trafik kazasında hayatını kaybedenler bizim üyemiz değil açık söylüyorum yüreğimizdir.” dedi.

1 Mayıs günü yaşanan trafik kazasından dolayı mitinglerini tamamlayamadıklarını belirten Gülbaba, “1 Mayıs kutlamalarını iki konfederasyonumuz Şanlıurfa’da kutlama kararı almıştı. O gün hepimizi derinden üzen, sarsan bir trafik kazasıyla mitingimizi yapamamıştık. Her iki konfederasyonumuz genel başkanları, o gün, emekçilerin sorunlarını ve dünyaya olan itirazlarımızı ifade edeceklerdi.” ifadelerini kullandı.

Kazanın ardından hayatını kaybeden ve yaralılar için seferber olduklarına vurgu yapan Gülbaba, “O günden bugüne hem konfederasyonlarımız hem de sendikamızla beraberiz. En son dün Malatya’da, Elbistan’da, Kahramanmaraş’ta ve Şanlıurfa’da hastanede yatan arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Osman Yıldız’ın başkanlığında heyetimiz hem kaybettiğimiz kardeşlerimizin yakınlarını ziyaret ederek hem de yaralı olup taburca olanları evlerinde, hastane yatmakta olanları hastanede ziyaret ederek her iki konfederasyonumuzun hazırladığı güzellikleri arkadaşlarımızla paylaşmaya çalıştık.” diye konuştu.

“Buraya gelirken büyük bir coşku, sevinç ve mutlulukla geldik”

Kazayla ilgili yaşananları aktaran Gülbaba, “Bizim o gün Türkiye genelinden Şanlıurfa’ya 35 bine yakın arkadaşımız geldi. Buraya gelirken büyük bir coşku, sevinç ve mutlulukla geldik. Sendikalarımızın tamamı bu arkadaşlarımızın güvenli seyahat edebilmeleri için gerekli her türlü donanımı ve imkânı sağladılar. Ama kaderin önüne geçilemiyor. Bir aracımız kaza yaptı ve bu kaza sonucunda 5 kardeşimizi kaybettik. Araçta 18 kişi vardı. 13 arkadaşımız de yaralandı. O günden bugüne kadar hem konfederasyonumuz HAK-İŞ ve bağlı sendikalar hem de Memur-Sen’deki arkadaşlarımızla birlikte teyakkuz ve seferberlik halindeyiz.” şeklinde konuştu.

“1 Mayıs’ı karakterine ve ruhuna uygun olarak kutlama geleneğini başlattık”

Her yıl bir şehirde 1 Mayıs kutlamalarını icra ettiklerine değinen Gülbaba, “Hem HAK-İŞ hem de Memur-Sen, 1 Mayıs’ı bilinen bağlamından kopararak aslına uygun, karakterine ve ruhuna uygun kutlama geleneğini başlattık. Ülkenin bölünmez bütünlüğü ve 82 milyonun kardeşliği temelinde sendikacılık icra eden bu iki konfederasyon, her yıl ülkenin bir ilinde bu kutlamaları gerçekleştiriyor. Bu seneki durağımız Şanlıurfa’ydı. Bu mübarek ve Peygamberler şehrinde, 1 Mayıs coşkusunu buraya da yaşatmak istemiştik.  Ama bu kaza bizi o kadar derinden sarstı ki bunu gerçekleştiremedik. Eğer gerçekleştirseydik her iki Konfederasyonun başkanları dünyaya mesajlarını buradan verecekti.” Dedi.

“Küresel sermayenin ve sözcülerinin adı devlet olan çetelerin yaptıklarına itirazımız var”

Dünya’da küresel sermayenin değil sevginin egemen olması dileklerinde bulunan Gülbaba, “Dünyanın gidişine itirazımız var! Küresel sermayenin ve sözcülerinin adı devlet olan çetelerin yaptıklarına itirazımız var. Dünyayı, paranın ve silahın şekillendirmesine itirazımız var. Dünyayı sevginin, barışın ve adaletin şekillendirmesini istiyoruz. Şanlıurfa’dan bütün dünyaya bunu ilan edecektik ama olmadı hayat devam ediyor. Hem kaybettiğimiz arkadaşlarımızı hem de yaralı arkadaşlarımızın bundan sonraki hukuk sürecinde ne yapılması gerekiyorsa sendikamızın hukukçuları yapacaklardır. Bu arkadaşlarımızın yanındayız. Öncelikli dileğimiz yaralı arkadaşlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmalarıdır. Ondan sonraki süreçte bu arkadaşlarımız ile ilgili hukuksal alanda yapılması gerekenleri sendikamız yapacaktır.” diye konuştu.

“Bizim için bir insan bir dünya demektir hatta dünyadan daha kıymetlidir”

Sendikacılığa bakış açılarının diğer sendikalardan çok farklı olduğunu dile getiren Gülbaba, “Sendikacılığı farklı kodlarla yapan iki konfederasyonuz, bizim için bir tane insan bir dünya demektir hatta dünyadan daha kıymetlidir. Kimsenin burnunun kanamasını istemeyiz. Bu nedenle bu elim kaza bizi sadece üzmekle kalmadı bundan sonraki süreçte de bu arkadaşlarımızla ilgili yapılması gerekenleri yapacağımızı yeniden ifade etmek istiyorum. Yaralılarımızın durumu çok iyi, Malatya’daki 2 arkadaşımız var biri bugün taburca oluyor. Şanlıurfa’da bir yaralı arkadaşımız var o da taburca olma aşamasında. Kahramanmaraş’ta 3 arkadaşımız var. Diğer arkadaşlarımız taburca oldular. Bu arkadaşlarımız sağlıklarına kavuştuktan sonra konfederasyonlarımızla bundan sonraki süreci paylaşmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaza sürecinde emeği geçen ve destek veren herkese çok teşekkür eden Gülbaba, “Şanlıurfa basınımız başından beri ellerinden gelen duyarlılığı gösterdiler. İnşallah bir daha böyle bir kazayı kimse yaşamasın. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Aileler gerçekten çok kahroldular. Bizim üzüntümüz bir yere kadar ama asıl üzüntü ve acıyı aileler yaşadı. Biz HAK-İŞ ve Memur-Sen olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Onları bizim üyemiz değil açık söylüyorum yüreğimizdir.” (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55