,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 14 °C

ÖNDER Genel Başkanı Çal: Temel dini bilgilerin öğrenilmesi önemlidir

ÖNDER Genel Başkanı Çal: Temel dini bilgilerin öğrenilmesi önemlidir
Okullarda müfredatın dışında seçmeli olarak öğrencilere sunulan seçmeli derslerle ilgili konuşan ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, yüzde 99'u Müslüman olarak bilinen bir toplumda temel dini bilgilerin öğrenilmesinin çok kıymetli olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan müfredatın dışında olan ancak seçmeli olarak öğrencilere sunulan 'Temel Dini Bilgiler, Kuran-ı Kerim ve Siyer-i Nebi' dersleri 22 Ocak Cuma gününe kadar seçilebilecek.

Seçmeli olarak sunulan ve 4'üncü sınıftan itibaren seçilebilen derslerin seçilmesi ve öğrenilmesi nerdeyse tamamı Müslüman olan çocukların geleceği için de çok önem teşkil ediyor.

Birçok farklı kesim ve eğitimciler, seçmeli olarak sunulan bu 3 dersin aileler tarafından mutlaka çocukları için seçilmesi gerektiğini, bunun, çocuğun manevi gelişiminde ciddi katkı sağlayacağını vurguluyor.

22 Ocak Cuma günü sona erecek olan seçmeli derslerin önemi ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, söz konusu derslerin çocukların maddi ve kültürel gelişimlerine ciddi katkı sağlayacağını belirterek ailelere dersleri seçmeleri için çağrıda bulundu.

Seçmeli derslerin aslında Milli Eğitim Bakanlığının müfredata eklemediği, öğrencilerin tercihine bıraktığı dersler olduğunu söyleyen Çal, "Bu dersler, özellikle öğrencilerin kişisel gelişime katkı sağlayan derslerdir. Bunların içerisinde de son dönemde özellikle 'Temel Dini Bilgiler' dediğimiz 3 tane ders eklendi. Bu gerçekten çok kıymetli ve önemli bir atılımdı. Bu adımı atan yetkililere çok teşekkür ediyorum." dedi.

"insanların temel dini bilgilerine sahip olmaları çok önemli ve değerlidir"

Çal, "Biz aslında yüzde 99'u Müslüman olarak ifade edilen bir toplumda yaşıyoruz. Bu toplumda temel dini bilgilerimizi kültürel olarak bile öğretmemiz çok değerlidir. Özellikle temel dini bilgilere vakıf olmaları çok önemlidir. Çocuklar üniversiteden mezun olup hayatın içine giriyorlar ama abdest almayı bile bilmiyorlar. Gusül abdesti nedir bilmiyor. Bir besmele çekmesini, kelime-i şehadet getirmesini bilmiyor. Gelişmiş ülkeler bazında baktığınızda bile insanların temel dini bilgilerine sahip olmaları çok önemli ve değerlidir. Eskiden toplum çocuklarını okula gönderdiğinde öğretmene 'eti senin kemiği benim' derdi. Çocuk her şeyini okuldan öğrenirdi. Çoğu insan aile çocuğuna bir şey katamayacağını, her şeyi okulda öğreneceğini düşünerek gönderiyordu. Okul ne verirse çocuk onu alıyordu. Vermediğinden de eksik kalıyordu. Bu açıdan bakıldığında temel dini derslerin eklenmesi kültür ve inanç açısından çok değerlidir." diye konuştu.

"İnandığımız değerleri bilmek zorundayız"

Seçmeli derslere Kuran'ı Kerim, Siyer-i Nebi (Peygamberimizin hayatı) ve Temel Dini Bilgiler diye 3 dersin eklendiğini hatırlatan Çal, "Bu dersleri isteyenler tercih edebiliyor. Dersler noktasında kimseye zorlama yok. Biz STK olarak inanan insanlara seslenmek istiyoruz. Eğer bir şeye inanıyorsan onu öğrenmek zorundasın. İnanç sistematiği içerisinde, bilmeden savunma yapmak mümkün değildir. Yani ilk olarak inandığın değeri bilmen gerekiyor. Eğer sen Müslüman isen temel değerimiz olan Kur'an'ı bilmen gerekiyor. Allah bize ilahi bir mesaj göndermiş. O mesajı okumak gerekir. Mesela sevdiğiniz bir kimseden mektup gelse onu bir köşeye koyup okumadan bekler misiniz? Allah'ın (Celle Celalüh) bizlere gönderdiği mesajı bir Müslüman olarak okumalıyız. Allah-u Teâlâ'nın bize gönderdiği ve bizim de yaşantısını, ahlakını örnek aldığımız Peygamberimizin (Sallalahu Aleyhi Vesellem) hayatını öğrenmek bir Müslümanlar için olmazsa olmazdır." şeklinde konuştu.

"Çocuklarınızı seçmeli ders olan temel dini bilgilere yönlendirin"

Çal, "Temel dini bilgiler çok önemlidir. Abdest almayı bilmek, namaz kılmayı öğrenebilmek, besmele çekmeyi bilmek ve Kelime-i şehadeti söyleyebilmek aynı zamanda 32 farzı öğrenmek çok önemlidir. Bu değerleri illa inanç için değil kültürel açıdan da öğrenmek kıymetlidir. Üniversiteli bir aydının bu bilgileri bilmemesi çok abes. Ortaokul ve liseler için Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve Temel Dini Bilgiler seçmeli dersleri için 22 Ocak'a kadar süre var. Bu süreçte de farkındalık oluşturmak istiyoruz. Topluma çağrıda bulunmak istiyoruz. Velilere seslenerek, ey anne ve babalar! Çocuklarınızı seçmeli ders olan 'Temel Dini Bilgiler' dersleri için çocuklarınızı yönlendirin. Okullarını arayarak taleplerinizi dile getirin. Aynı zamanda çocuklarımıza da öğretin. Bu değerlerin öğrenilmesi çocuklarımıza gelecekte çok büyük katkılar sağlayacaktır. Sanat ve farklı seçmeli dersleri yarın telafi etmeleri kolay ama Kuran'ı Kerimi, Siyer-i Nebi'yi ve Temel Dini Bilgileri öğrenmedikleri zaman hayatlarında çok büyük boşluklar kalacak. Müslümansak ve inanıyorsak temel dini bilgilerimizi önemsiyorsak muhakkak seçmeli dersleri almalıyız." ifadelerini kullandı.

Özellikle çocuklarını imam hatip liselerine göndermeyen velilere seslenen ve söz konusu dersleri seçerek farkındalık oluşturmalarını isteyen Çal, "Aileler sadece bir dakikalarını ayırsınlar. Bir dakika, her iki dünyayı da kazandıracaktır. Ayıracakları bir dakika çocukların geleceğine çok katkı sunacağını düşünüyorum. O açıdan seçmeli dersler çok önemli." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55