,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Olpak: Nifak tohumlarına fırsat vermemeliyiz!

Olpak: Nifak tohumlarına fırsat vermemeliyiz!
MÜSİAD Batman Şubesinin genel kuruluna katılan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye'ye yönelik saldırıların amacının insanları birbirine düşürmek olduğunu söyledi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesinin 5. Olağan Genel Kurulu özel bir otelde gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Ahmet Deniz, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, BATSO Başkanı A. Kadir Demir, MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

musiad-batman-002.jpg

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Şube Başkanı Özdemir, yaptıkları faaliyetleri anlattı.

musiad-batman-003.jpgKatılımcılara hitap eden Vali Deniz ise Türkiye'de kat edilen mesafenin bazı odaklar tarafından hazmedilmediğini söyledi.

Bu nedenle çeşitli saldırılar gerçekleştirildiğini belirten Deniz, "Son 15 yılda geçmişle kıyaslanamayacak bir değişim süreci yaşandı. Bunu alt üst yapıyla, eğitimle, sağlıkla, sosyal desteklerle görebiliyoruz. Gerçekten ülkemiz inanılmaz şeyler başardı. Bu ülke inanılmaz şeyler başarmaya başladığı zaman maalesef birilerini rahatsız etti ki bunun çok örnekleri var. Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın 1985'li yıllarda başlattığı kalkınma hamlesi vardı. Türkiye alt üst yapıyla inanılmaz şeyler yapmaya başlamıştı ama ne oldu? Türkiye 91-92'de bugünkü gibi terör kıskacına alınmaya çalışıldı. Aynı yıl Güneydoğu'da PKK terör örgütünün hortladığı yıllar." dedi.

Türkiye'ye karşı gizli planlar yapıldığını dile getiren Deniz, sözlerini şöyle tamamladı: "Onun için belki gizi bir operasyon yürütülüyordu ama 15 Temmuz'da bu örtü, gizlilik kalktı ve iyice aleni hale geldi. Hem çukur siyasetine prim vermeyerek hem 15 Temmuz sürecindeki asil duruşu dolayısıyla ve devamındaki PKK'ya karşı tavrıyla bu ülkenin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine sahip çıktıkları için Batmanlı hemşerilerimize bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Saldırılar devam ediyor. Aynı kurtuluş mücadelesindeki saldırılar gibi aynı şeyi yaşıyoruz. Onlar saldırdıkça biz Türk'üyle, Kürd'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle, Arap'ıyla, Arnavut'uyla kucaklaşarak yolumuza devam edeceğiz. Ekonomik olarak sıkıştırmaya çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, buna en iyi cevap üretmektir."

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak da Türkiye'nin hâlâ çeşitli saldırılarla karşı karşıya olduğunu söyledi. Olpak, "Hepimizin yaşadığı sıkıntılar var. Son zamanlarda büyük bir imtihandan geçiyoruz. Bir taraftan sayısı ve şiddeti artan terör olayları var. Metanetimizi korumaya devam edeceğiz. Arzu ediyorduk ki geçtiğimiz yıl ile beraber bu sıkıntılar geride kalsın ama maalesef hem yılın son yarısından başlayarak bu yıla da sarkan olaylarla karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.

"Aramıza nifak tohumları girmesine fırsat vermemeliyiz"

Söz konusu saldırıların amacının insanları birbirine düşürmek olduğunu belirten Olpak, "Kuşkusuz bu saldırıların temelinde bizi birbirimize düşman etme amacı yatıyor. Güven duygumuzun kaybolması amaçlanıyor. Sağduyumuz ortadan kalksın, insanlar nefretle birbirine baksın arzu ediliyor. Bizim bunlara vereceğimiz en güzel cevap birbirimize daha sıkı sarılmaktır. Eşimizle, dostumuzla, komşumuzla, ortağımızla aramıza nifak tohumları girmesine fırsat verilmeyecek aralıklar bırakmadan daha fazla yakınlaşmaktır. Elbette bunu söylerken iş dünyasının üzerine düşen sorumluluklar da var. Bu sorumluluk her ne olursa olsun direnmeye ama direnmenin üretme ve büyütme kısmına devam etmektir." şeklinde konuştu.

Olpak, konuşmasını şöyle tamamladı: "2016 bizim için zor bir yıl oldu. Peki, dünyada nasıldı? Dünyada da 2016 zor bir yıldı. Çünkü küresel anlamda bakıldığında dünya küresel düşük büyüme tuzağına girilen bir süreci yaşıyor. 2016'nın büyümesi 2,4 olarak bekleniyor. Bu olursa 2009'dan sonraki en düşük büyüme olacak. Amerika'nın yeni başkanının politikalarını bekliyoruz. İngiltere Avrupa'dan çıkınca ne olacak, henüz belirsiz. Dünyanın fabrikası olan Çin'de yavaşlama nelere gidecek, bilmiyoruz. Yani sıkıntılar sadece Türkiye'ye yönelik sıkıntılar değil. Buna rağmen 27 çeyrek büyüyen Türkiye ilk defa son çeyrekte küçüldü ve dokuz ayın ortalamasında yüzde 2,2 büyüdü. Aynı dönemde biz 2,2 büyürken, ABD 1,6, Almanya 1,5 büyümüştü."

Daha sonra divan seçimleri yapılıp, MÜSİAD'ın faaliyet raporları okundu. Yapılan oylama sonucuna göre, MÜSİAD Batman Şube Başkanlığına yeniden Suad Özdemir seçildi. (İLKHA)

musiad-batman.jpg

musiad-batman-001.jpg

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55