,
  • BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Okullarda güvenlik önlemleri artırılıyor

Okullarda güvenlik önlemleri artırılıyor
​Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kent genelinde okulları 3 güvenlik grubuna ayırdıklarını, birinci grupta yer alan 50 okula mobese sistemleri ile kamera sistemleri yerleştirileceğini söyledi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı kapsamında kent genelindeki okulların güvenliği ile ilgili alınan tedbirlere ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Vali Yerlikaya, kent genelinde ilk etapta 50 okula güvenlik kamerası yerleştirileceğini, kapılarda ise özel güvenliklerin bekleyeceğini bildirdi.

Valilik binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Vali Yerlikaya, Gaziantep'te bin 165 okulda, 26 bin 500 öğretmen ve 520 bin öğrenci ile yeni eğitim-öğretim yılının başladığını söyledi.

Okul ve okul çevresi güvenliği ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ve bu kapsamda kent genelinde okulları 3 güvenlik grubuna ayırdıklarını söyleyen Yerlikaya, “Bu yıl eğitim-öğretim yılına hazırlanırken, okul ve okul çevresi güvenliği ile ilgili çalışmalar yaptık. Bu konuda biz Gaziantep Valiliği olarak kentteki bütün kurumlarla istişare ettik, okul güvenliği ile ilgili ortak bir eylem planı hazırladık. Öncelikle okullarımızı 3 güvenlik grubuna ayırdık. Birinci grupta yer alan 50 okulumuz, güvenlikte diğerlerine nispeten daha hassas olmamızı gerektiren okullar. Bu grupta yer alan 50 okulla ilgili kent güvenlik yönetim sistemi dediğimiz mobese sistemleri ile aynı sistem kamera sistemleri yerleştirilecek. Bu kamera sistemlerini yılbaşına kadar tamamlayacağız.” dedi.

Okul girişlerinin de güvenliklerini özel güvenliğin sağlayacağı bilgisini veren Yerlikaya, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu okulların bütün kapıları kapanacak sadece kontrollü olarak tek kapı kullanılacak ve bu okulların da kapıda güvenliklerini özel güvenlik sağlayacak. Ayrıca bu kamera sistemleri konusunda özel okullar ile görüştük, en kısa sürede onlar kamera sistemine geçecekler. Bu önlemlerin yanı sıra öğrencilerimizi eğitim-öğretim yılı boyunca servislerimiz ile ilgile de çalışma yaptık. Bütün servis şoförlerine emniyet müdürlüğümüz tarafından çocuklarımızın güvenle taşınması için eğitim verdi.”

Açıklamanın ardından Vali Ali Yerlikaya protokol üyeleri ile birlikte Mehmet Akif İnan Ortaokulu’nu ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Yerlikaya ve protokol üyeleri temsili olarak ilk ders zilini çaldı. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55