,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C

Okul kütüphaneleri kitapla dolup taştı

Okul kütüphaneleri kitapla dolup taştı
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında Batman’daki tüm okullar kütüphaneye kavuştu.

Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesi kapsamında okul kütüphaneleri ve kitap sayısı ile ilgili açıklama yapan, Batman İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi hayata geçirilmişti. ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesiyle çocuklarımızın kitaptan daha rahat istifade etmesini, okuma kültürünün gelişmesi, çocuklardaki yorumlama gücünün ve eleştirel düşünme kabiliyetinin gelişmesini hedefledik.” Dedi.

kutuphanesiz-okul-kalmayacak-projesi.jpg

Proje kapsamında öncelikle kütüphanesi bulunmayan okullara çok kısa bir süre içinde kütüphane yaptık. Aynı zamanda kütüphanesi bulunan okullarda da iyileştirme ve zenginleştirme çalışmalarına hız verdiklerini belirten Kurtaran, "Bütün bunlarla birlikte öğrencilerimizin kitaba olan erişimini arttırmak için okul kütüphanelerimizi kitap ve kaynak açısından zenginleştirme çalışmalarına başladık. Yaptığımız bu çalışmalar sonucunda okul kütüphanelerimiz kitapla dolup taştı. ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsamında Bakanlığımızın gönderdiği ödenek ile kütüphanesi olmayan ilimiz merkeze bağlı 79 okula kütüphane kazandırılırken Beşiri ilçesinde 15, Gercüş ilçesinde 16, Hasankeyf ilçesinde 8, Kozluk ilçesinde 54 ve Sason ilçesinde 8 okula kütüphane kazandırılarak toplamda 189 okulumuza kütüphane kurduk." İfadelerini kullandı.

kutuphanesiz-okul-kalmayacak-projesi-001.jpg

Kütüphanesini bulunan 46 okula kitaplık masa ve sandalye takviyesi yaptıklarına işaret eden Kurtaran, "İlimiz genelinde bu süreçte yeni kurulan ve mevcut kütüphanesi olan tüm kütüphanelere 634 kitaplık, 669 masa, 3439 sandalye ve 139 koltuk alınarak okul kütüphanelerine donanım sağlandı. Okullarımıza kazandırdığımız kütüphanelerimizin yapımını ilimizde eğitim veren Mesleki ve Teknik Liselerimiz üstlendi. İlimiz merkezdeki 3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz bu kütüphanelerimizin yapımını sağladılar." dedi.

kutuphanesiz-okul-kalmayacak-projesi-002.jpg

Yeni kütüphane kazandırılan okullar ve kütüphanesi olan okullar olmak üzere tüm okul kütüphanelerine il müdürlüğü olarak kitap kazandırma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini dile getiren Kurtaran şu ifadelere yer verdi:

"Okullarımıza sadece kütüphane yapmadık, aynı zamanda okullardaki kitap sayısını da artırmak için de il müdürlüğü olarak yoğun bir çalışma sürdürdük. İlk olarak okul kütüphanelerimizdeki kitap sayısını 2021 yılında 600 binin üzerine çıkarttık. 26 Ekim 2022 tarihi itibarı ile okullarımızın kütüphanelerinde bulunan kitap sayısı 724.691 iken 12 Aralık 2022 tarihi itibarı ile bu sayı 900 bine ulaştı. Hedefimiz 2023 yılında okul kütüphanelerimizi kitap bakımından çok daha zengin noktaya taşımak. Okul kütüphanelerimizde bulunan kitap sayısı ile öğrenci başına düşen kitap sayısı oranı 2020 öncesi 3 kitap oranın altındayken bu oran 5,2 oranına yükseldi. Hedefimiz 2023 yılının başında ilimiz genelindeki kitap sayısını 1 milyonun üzerine çıkarıp öğrenci başına düşen kitap sayısını 8’ye çıkarmak.”

kutuphanesiz-okul-kalmayacak-projesi-003.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55