,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Okçu: "İslam ümmetini parçalama çabası içerisindedirler"

Okçu: "İslam ümmetini parçalama çabası içerisindedirler"
Akademisyen Davut Okçu, ezanın, Kur’an-ı Kerim’in Türkçeye çevrilmesini isteyenlerin, aslında üstü örtülü olarak ümmetin parçalanmasına yönelik bir çabanın içerisinde olduklarını belirtti.

CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın ezanla ilgili sarf ettiği sözlere tepki gösteren Akademisyen Davut Okçu, ezanın, Kur’an-ı Kerim’in Türkçeye çevrilmesini isteyenlerin, ümmetin parçalanmasına yönelik bir çabanın içerisinde olduklarını söyledi.

Ezanla ilgili skandal sözler sarf eden CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz'a tepkiler sürüyor. Yılmaz’ın ezanın Arapça okunmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmesine tepki gösteren Akademisyen Davut Okçu, ezanın, Kur’an-ı Kerim’in Türkçeye çevrilmesini isteyenlerin, aslında üstü örtülü olarak ümmetin parçalanmasına yönelik bir çabanın içerisinde olduklarını belirtti.

Yılmaz’ın sözlerine yabancı olmadıklarını söyleyen Okçu, "İki gün önce bir televizyon programında bir program yapıldı ve bir CHP’li milletvekili ezanın Türkçe okutulması konusunda bir fikir beyanında bulundu. Aslında bu fikir beyanını biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak yabancı değiliz. 1936 yılından başlamak üzere 18 yıl boyunca Türkiye’de ezan asli özelliğinden farklı olarak Türkçe okutulmuştur." hatırlatmasında bulundu.

"İslam dinini değiştirmeye yönelik bir çabaydı"

Türkiye tarihinde 18 yıl boyunca ezanı Türkçe okumayan, asli şekliyle ezanı okuyanların cezalandırıldığını anımsatan bulunan Okçu, "Bugün CHP milletvekilinin ağzından bu hevesin tekrar hortladığını gördük. Vakti zamanında yapılan aslında İslam dinini değiştirmeye yönelik bir çabaydı. Nitekim sadece ezanı değiştirmeye kalkmadılar. Merhum Mehmet Akif bile Kur’an-ı Kerim’in mealini saklarken mealinin Türkçe ibadet konusunda mecburi hale getirilmesinden endişe ediyordu." diye konuştu.

"CHP dine karşı bir din ikame etmeye çalışıyordu"

CHP’nin dine karşı bir din ikame etmeye çalıştığının altını çizen Okçu, konuşmasının devamında şunları söyledi: "O dönemde Kur’an-ı Kerim’i kaldırıp yerine Nutuk koymak isteyenler, Kâbe’yi kutsallaştıranların aksine Çankaya’yı kutsallaştırmak isteyenler vardı. Yani dine karşı bir din ikame etmeye çalışıyordu zamanın Cumhuriyet Halk Partisi. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin içerisinde yine aynı zihniyette bir takım insanların var olduğunu maalesef görmekteyiz."

"Ayetler İslam dininin dilidir, bir ırkın dili değildir"

Ezanın Türkçeye, Japoncaya, Çinceye veya başka bir dile çevrilmesinin Müslümanların, ümmetin varlığına bir darbe olduğuna dikkat çeken Okçu, "Çünkü Kur’an-ı Kerim hepimizin ortak dilidir. Namazda okuduğumuz ayetler tamamen ümmetin dilidir ve İslam dininin dilidir. Bu herhangi bir ırkın dili değildir. Eğer böyle bir değiştirme olursa benim Çin ile Japon ile ittifakım ne olacak, birliğimiz ne olacak; ama bugün ümmetin dili bir olunca ben bir Japon imamın arkasına çok rahat gidip saf tutabiliyorum, namaz kılabiliyorum. Çünkü aynı şeyi ifade ediyorum." ifadelerini kullandı.

"İslam ümmetini parçalamaya yönelik bir eylemdir"

Müslümanların birliğinin ortak dil ile pekiştiğine vurgu yapan Okçu, "Ben dünyanın herhangi bir yerinde Allah’u Ekber (Allah en büyüktür) dediğim zaman o meydanda kaç tane Müslüman varsa hemen bana dönüp benimle irtibat kuruyor. Esselamu Aleykum (Allah’ın selamı sizin üzerinize olsun) dediğim zaman bütün Müslümanlar benim mesajımı anlıyor. Maksat İslam ümmetini parçalamaya yönelik bir eylemdir. Ezanın, namazın, Kur’an-ı Kerim’in Türkçeye çevrilmesini isteyenler aslında üstü örtülü olarak ümmetin parçalanmasına yönelik bir çabanın içerisindedirler. Yoksa bu Türkçeyi sevmek gibi bir şey değildir." şeklinde konuştu.

"İslam dini hiçbir zaman dilleri yasaklamamıştır"

CHP milletvekilinin çabasının İslam ümmetini parçalamaya yönelik olduğunu aktaran Okçu, "İslam dini hiçbir zaman dilleri yasaklamamıştır. Bilakis insanların dillerini, özellikle ana dillerini birer ayet olarak kabul etmiştir. Ve İslam âleminin çok eski, kadim eğitim kurumlarından olan medreselerde sürekli olarak anadilde eğitim yapılmıştır. Ne Kur’an-ı Kerim’e, ne de başka önemli esere dokunulmamış, onların diline dokunulmamış; ama açıklaması anadilde yapılmıştır. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilinin ve onun benzerlerinin bugünkü çabasının tamamen İslam ümmetini parçalamaya yönelik bir eylem olarak görmekteyiz. Ve şiddette tarihin tekerrür etmemesine yönelik tepkimizi de ortaya koyuyoruz." dedi.

Öztürk Yılmaz, geçtiğimiz günlerde özel bir televizyon kanalında katıldığı programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Öğrenci Andı" için "Ezanı Türkçe okutmak isteyenlerin eseri" sözünü hatırlatarak "Benim dilim her şeyde okunsun. Ezan, Türkçe okunsun kardeşim, ben anlayayım!" şeklinde skandal ifadeler kullanmıştı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55