,
  • BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Öğrencilerin Askıdan Dilediğini Seçebildiği Bir Platform

Öğrencilerin Askıdan Dilediğini Seçebildiği Bir Platform
Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara çözüm üreten “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı Fark Yaratanlar programı, sekizinci sezonuyla devam ediyor.

Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanarak internet ortamında paylaşılmasına dayanan “Fark Yaratanlar” programı, çalışmaların izleyenlere ilham vermesini, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.

 

Sekizinci sezonun yedinci Fark Yaratan’ı üniversite öğrencilerinin eğitim hayatları boyunca kendilerini geliştirebilmeleri için çalışan, onları sosyalleşmeye ve paylaşmaya teşvik eden Askıda Ne Var sosyal girişimi oldu.

 

Genç bir sosyal girişimci olan Oğuzhan Canım, 2012 yılında bir grup gönüllü arkadaşıyla birlikte, öğrencilerin birçok farklı ihtiyacının karşılanması için internet üzerinden bir sosyal girişim kurdu. Askıda Ne Var adını verdikleri platform, üniversite öğrencilerinin yemek, kıyafet, tiyatro-konser-sinema bileti, kitap, yurtdışı eğitimi gibi ürün ve hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanmasını sağlıyor. Platformun binlerce gönüllüsü ve yüzlerce destekçisi bulunuyor. Ünlü tiyatrocular, pop müzik sanatçıları ve birçok kurumsal firma Askıda Ne Var platformunun yarattığı faydaya inanarak, ona destek oluyor.

 

Üniversite öğrencilerine destek olmak isteyenler, Askıda Ne Var web sitesindeki yönlendirmeleri takip ederek yemek/ürün/hizmet desteği sağlayabiliyor. Öğrenciler ise web sitesine öğrenci belgesi ile üye olarak, askıda bulunan ürün ve hizmetlerden yararlanabiliyor. Tüm üniversitelilerin günlük bir defa kullanım hakkı bulunuyor. Askıdaki yemeği ilk gören öğrenci alabiliyorken, kıyafet, kitap, bilet gibi ürün ve hizmetler için ise ilgili sayfaya girip kampanyaya katılmak gerekiyor.

 

Öğrencilere, hayalini kurdukları dünyanın kapılarını aralıyor

Askıda Ne Var bugüne kadar 250 bine yakın üniversite öğrencisine destek oldu. Öğrencilerin hayatına en büyük katkısı sadece ücretsiz ürün ve hizmet sağlamak değil, aynı zamanda onlara farklı dünyaların kapılarını da aralamak oldu. Birçok öğrenci hayalini kurduğu dünyalara Askıda Ne Var’ın sayesinde girdi. Örneğin, tiyatrocu olmak isteyen bir üniversite öğrencisi Askıda Ne Var’dan edindiği bilet aracılığıyla tiyatroyla tanıştı.

 

Öğrencilere hem kültür sanat alanında hem de günlük ihtiyaçlarını karşılama konusunda destek olarak sivil toplumda dayanışmanın ve paylaşmanın artmasına katkı sağlayan Oğuzhan Canım’ın fark yaratan hikayesi 20 Ocak 2016 tarihinden itibaren, www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org internet sitelerinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube’da yayınlanıyor.

 

 

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55