,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Öğrencilere değerler eğitimi kapsamında etkinlikler düzenleniyor

Öğrencilere değerler eğitimi kapsamında etkinlikler düzenleniyor
Batman'ın Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen yıl başlatılan "Değerler Eğitimi" projesi kapsamında, okullarda çeşitli etkinlikler yapılmaya devam ediyor.

Batman'ın Kozluk ilçesinde "Değerler Eğitimi" projesi kapsamında öğrencilere yönelik etkinlikler düzenleniyor.

Bu doğrultuda, Hürriyet Ortaokulunda değerler sokağı ve değerler bahçesi oluşturulmaya çalışılarak, ahlaki değerler çocuklara yaşatılarak öğretiliyor.

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Murat Işık, öğrencileriyle birlikte okul bahçesini çeşitli renklere büründürüp, toprak alana ağaç ve çim ekiyor.

Her ay ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından belirlenen değerle ilgili olarak öğrencilerle birlikte etkinlik düzenlediklerini belirten Işık, bu ayın değerinin "sorumluluk bilinci" olarak belirlendiğini anlattı.

Okullarının bu anlamda örnek olup, Türkiye'de ilkler arasına girmeyi hedeflediğini anlatan Işık, "Bu ayın değeri olan 'sorumluluk' projesi adı altında kısa bir film hazırladık. Çocuklarımız, çevremize ve doğamıza karşı sorumluluklarımızın ne olduğunu birebir filmde oynayarak öğrendiler. Çalışmalarımız bir buçuk aydır başladı. Okul bahçesindeki çalışmalarımız daha bitmedi. Özellikle daha büyük ağaçlar dikip, bir de çimlendirme yapacağız. Burayı çocuklar için daha kullanışlı bir alan haline getireceğiz. Çocukların oturabileceği, kitap okuyabileceği alanlar oluşturacağız. Aynı şekilde içerisinde hadis ve ayetlerin olduğu, çevre ve doğa sevgisinin önemini anlatan etkinlikler gerçekleştireceğiz. Zaten değerler sokağımızda hummalı bir çalışma var." dedi.

"Amacımız, değerlerimizi çocuklarımıza yaşatarak öğretmek"

Okullarında değerler bahçesi ve değerler sokağı oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Işık, şunları söyledi: "Bizim amacımız değerlerimizi çocuklarımıza yaparak, yaşatarak öğretmek. Çünkü çocuklar değerlerimizi yaparak, yaşayarak öğrendiğinde bunu hem daha çok sahipleniyor hem de sahiplendiği şeyi hayatına uygulaması kolaylaşıyor. Dört duvar arasında her şey anlatılabilir ama her anlatılan çocuklarca kavranmayabilir. Biz de bizi biz yapan değerlerimizi çocuklarımıza bahçede, okul koridorlarında ellerinde rulolarla, kalemlerle bir şeyler çizdirerek değerlerimizi öğretmeye ve yaşatmaya çalışıyoruz. Tabi biz öğrencilerimizle bu işleri yaparken özellikle sorumluluk yüklüyoruz. Bu yüklediğimiz sorumluluk karşısında öğrenci yaptığı işi daha çok sahipleniyor ve sahiplendiği şeyi koruyor."

Bu tür etkinlikleri sevdiklerini ve devamını beklediklerini söyleyen öğrenciler ise "Murat hocamızla yaptığımız resimlerde çok güzel şeyler öğreniyoruz. Hocamız bize çok güzel şeyler öğrettiği için ona teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandılar. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55