,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Öğrenciler Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler dışında okul ödevlerini de camide yapıyor

Öğrenciler Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler dışında okul ödevlerini de camide yapıyor
Cizre müftülüğüne bağlı Hacı Ramazan Acar Camisine gelen öğrenciler, Kur'an-ı Kerim derslerini gördükten sonra okul ödevlerini de gönüllü öğretmenler ve imam eşliğinde yapıyor.

 

Cudi mahallesinde bulunan camiye gelen yaklaşık 100 çocuk, Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi haricinde okulda kendilerine verilen ödevlerini cami imamı ve gönüllü öğretmenlerin desteğiyle yapıyor. 

Akşam namazıyla camiye akın eden öğrenciler yatsı namazına kadar Kur'an-ı Kerim derslerini toplu ve bireysel şekilde yapıyor. Yatsı namazından sonra da okulda kendilerine verilen ödevlerini namaz için camiye gelen gönüllü öğretmenler eşliğinde yapıyorlar. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için de son yarım saatte de kitap okuma etkinliği düzenleniyor.

Öğrencileri cami önünde karşılayan imam Şahin Turan, camide çeşitli etkinlerle öğrencileri ödüllendirdiklerini ve amaçlarının ilim ile bilimin beraber yapılabildiğini ve öğrencilerin de bunu sevdiğini aktardı.

video

Camiye gelen öğrenciler cemaatle namaz kılma, ezan, tesbihat, kitap okuma ve davranışlar üzerinden yapılan çeşitli etkinlikler ile ödüller alıyor.

Camide zamanı iyi değerlendirdiklerini belirten öğrenciler, cami altında bulunan taziye evinin gençlik merkezine dönüştürülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

“Camiye geldiğimiz için çok mutluyuz”

Öğrenciler Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler dışında okul ödevlerini de camide yapıyor

Bedirhan Agitoğlu

Bedirhan Agitoğlu, “Her gün akşam namazı öncesi arkadaşlarımızla camiye geliyoruz. Burada dini dersler ve ahlak bilgisi dersleri öğreniyoruz. Arkadaşlarımızla beraber cemaatle namaz kılıyoruz.  Yatsı namazına kadar Kur’an-ı Kerim derslerini görüyoruz. Yatsı namazından sonra okulda bize verilen ödevlerimizi yapıp kalan zamanımızda da kitap okuyoruz. Camiye geldiğimiz için çok mutluyuz. Burada arkadaşlarımızla beraber oyunlar oynuyoruz. Burayı çok seviyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Namazlarımızı cemaatle kılıyoruz”

Öğrenciler Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler dışında okul ödevlerini de camide yapıyor

Hasan Nas, “Her gün camiye gelip kuranımızı okuyoruz. Namazlarımızı cemaatle kılıyoruz. Seydamız bize edepli olmayı, tesbihatları ve ahlakı öğretiyor. Okulda bize verilen ödevlerimizi burada yapıyoruz. Perşembe ve pazartesi günleri bizlere hediyeler veriliyor. Tesbihat ve kameti öğrendiğim için seydamız bana bu arabayı hediye etti. Seyda’mıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Akşam namazından yatsı namazına kadar Kur’an-ı Kerim okuyoruz”

Öğrenciler Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler dışında okul ödevlerini de camide yapıyor

Hikmet Dal

Hikmet Dal, “Bu cami çok güzel ve bizim için çok değerli. Akşam namazından yatsı namazına kadar Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Yatsı namazında sonra 1 saat derslerimizi yapıp kitaplarımızı okuyoruz. Namaz vakitlerinde arkadaşlarımızdan birisi ezan okuyor, diğeri kamet getiriyor, başka arkadaşımız tesbihat okuyor. Namazlarımız cemaatle kılıyoruz bu şekilde. Aşağıda kullanılmayan taziye evinin gençlik merkezi yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Camimizde ilim ve bilimi bir arada öğrencilerimize öğretmeye çalışıyoruz”

Öğrenciler Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler dışında okul ödevlerini de camide yapıyor

Cami imamı Şahin Turan

Ödevleri konusunda öğrencilerle ayrı ayrı ilgilendiğini belirten Cami imamı Şahin Turan, “Hacı Ramazan Camisi'nde İmam Hatip görevlisiyim.  Çoğunlukla etrafta bulunan 5 okuldan gelen öğrencilerimiz var. Akşam namazını çocuklarla cemaatle kıldıktan sonra öğrencilerimize Elifba ve Kur’an-ı Kerim eğitimi veriyoruz. Akşam ile yatsı arası bu derslerimizi öğrencilerle okuduktan sonra Yatsı namazını yine öğrencilerimizle cemaatle kılıyoruz. Namazdan sonra kısa bir sohbet yapıyoruz. Son 1 saatte ise öğrencilerimizin okulda aldıkları ödevi burada cemaate gelen gönüllü öğretmenler ile beraber yardımcı oluyor ve yapıyoruz. Sınava hazırlanan öğrencilerimiz de var onlarla ayrı ilgileniyoruz. Son yarım saatte öğrencilerimizi kitap okumaya teşvik ve Türkçeyi daha iyi konuşmaları için kitap okuma etkinliği yapıyoruz. Ödev yapma ve kitap okuma etkinlikleri sonrası çocuklarımızı evlerine gönderiyoruz. Evleri uzak öğrencilerimizi de arabayla evlerine bırakıyoruz. Bunu yapma sebebimiz ise hem Kur’an hem okul ile birlikte eğitimin verilebildiğini gösteriyoruz.  Eskiden medreselerimizde hem ilmi hem fenni bilimler okutulurdu. Şimdi camimizde ilim ve bilimi bir arada öğrencilerimize öğretmeye çalışıyoruz. Camide tek Kur’an derslerini vermiyoruz. Burada hem okul eğitimini hem de Kur’an eğitimini bir arada veriyoruz. Yani okulla beraber Kur’an ve sünneti öğrenebilen ve yaşayan bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55