,
  • BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Öğrenciler "Kudüs bizimdir, bizim kalacak" dedi

Öğrenciler "Kudüs bizimdir, bizim kalacak" dedi
Mardin merkez Artuklu ilçesinde Hacı Süphiye Bölünmez Ortaokul öğrencileri, örnek bir davranışa imza atarak "Kudüs" konulu program düzenledi.

Mardin'de ortaokul öğrencileri, düzenledikleri program ile "Kudüs bizimdir, bizim kalacak." dedi.

Mardin merkez Artuklu ilçesinde Hacı Süphiye Bölünmez Ortaokul öğrencileri, örnek bir davranışa imza atarak "Kudüs" konulu program düzenledi.

Okul bahçesinde yapılan programa Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus Sümer, Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Khalıd El-Awaisi, Dost-Der Başkanı Fesih Memiş, TÜGVA Mardin Temsilcisi Mesut Çetin, Eğitim Bir-Sen yönetim kurulu üyeleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrenciler, "Kudüs onurumuzdur. Kudüs ümmetindir. Kudüs'e sahip çık. Ben sen yok, Kudüs var. Kudüs halkı yalnız değildir ve Kudüs bizimdir bizim kalacak" yazılı afişler açarak emperyalist ABD'nin Kudüs kararını kınadı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü işgalci siyonist terör şebekesinin "başkenti" olarak tanıma kararını protesto etmek amacıyla düzenlenen programın sunuculuğu öğrencilerden Muhammed Baştuğ yaparken, program, yine okul öğrencilerden Hikmet Serıcı'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle saat 13.30'da başladı.

"Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi lazım"

Kur'an tilavetinin ardından konuşmalar yapıldı. İlk olarak konuşan Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Khalıd El-Awaisi, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın önemine değindi.

El-Awaisi, "Bin sene önce Mardin'e genç bir adam geldi. Adı Selahaddin Eyyubi idi. Peki, niçin buralara geldi? Mescid-i Aksa için geldi. Mardin'den, Diyarbakır'dan, Musul'dan mücahitler topladı ve Mescid-i Aksa'yı fethetti. Mescid-i Aksa, bizim ortak meselemizdir, ümmetin meselesidir ve özgürleştirilmesi lazımdır. Mescid-i Aksa için çokça dua edelim." dedi.

Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Khalıd El-Awaisi'nin yaptığı konuşmasının ardından program, Fuat Demir'in seslendirdiği "Kudüs" şiiriyle devam etti.

"Kudüs bizim kalbimizdir"

Okunan şiirin ardından bir konuşan TÜGVA Mardin Temsilcisi Mesut Çetin, "Aslında sizler Kudüs'ü şöyle düşünün; Kudüs bizim kalbimizdir, ancak kalbimizin etrafını ahtapot israil çevirmiş." dedi.

"Selahaddin Eyyubi gibi Kudüs'ü fethedeceğiz"

Öğrenciler, sık sık "Kudüs bizimdir bizim kalacak" sloganları atarken, terör çetesi ve ABD'ye lanet yağdırdı. Bazı öğrenciler ise Selahaddin Eyyubi gibi Kudüs'ü fethedeceklerini söyledi.

Program, yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55