,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Öğrenciler: "Bir kurumun hatası yüz binlerce öğrenciyi mağdur etti"

Öğrenciler: "Bir kurumun hatası yüz binlerce öğrenciyi mağdur etti"
Açıköğretim kurumları sınavlarının 31 Mart ile 1 Nisan tarihlerinde ikinci dönem sınav oturumlarında 4’ten fazla dersten sınava giren adayların cevap kâğıtlarında teknik bir hatadan dolayı kalan dersler için bugün telafi sınavı yapıldı.

Açıköğretim Lisesi ikinci dönem sınavında cevap kâğıtlarında teknik bir hatadan dolayı telafi sınavına katılan öğrenciler, bir kurumun yaptığı yanlıştan dolayı yüz binlerce kişinin mağdur olduğunu söylediler.

Farklı nedenlerden dolayı lise eğitimine örgün olarak devam edemeyen, ancak eğitim hayatlarını tamamlamak isteyen Mardinli öğrenciler, Açık Öğretim Lisesi (AÖL) telafi sınavında ter döktü.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen ve yüzbinlerce öğrencinin girdiği AÖL telafi sınavına girecek adaylar, sabahın erken saatlerinden itibaren okulda hazır bulundular. Saat 09.30'da başlayan sınavda, adaylara kalan her dersten 20'şer soru soruldu.

Sınava girmek için okullara sabah erkenden gelen adaylar, kimlik ve sınav başvuru belgesinin kontrolünün ardından sınav salonuna alındı.

Sınava giren adaylar ve velileri İLKHA'ya yaptıkları açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının cevap kâğıtlarında yaptığı hatadan dolayı yapılan telafi sınavında yüz binlerce öğrenci ve velinin mağdur olduğunu belirterek bu tür hataların bir daha tekrar edilmemesi çağrısında bulundular.

Öğrencilerden Rıdvan Alkan, "Binlerce öğretmen tekrardan ek ücret aldı ve devlet zarara girdi. Bu hatayı yapanların kesinlikle gerekli merciler tarafından görülmesi gerekiyor. Bu hatayı yapanlara karşı gerekenin yapılmasını istiyoruz. Mağdur edildik. Telafi sınavına geldik, bildiklerimizi şimdiden unuttuk. Hem devlet hem öğrenciler hem de veliler mağdur oldu. Bir kurumun yaptığı hata, öğrencileri, velileri mağdur etti ve hazineye de zarar verdi. İnşallah bir daha eğitim sisteminde bu şekilde hatalar yapılmaz." dedi.

Velilerden Mehmet Aslan da yapılan kodlama hatasından dolayı çocuğunun 4 dersinin kaldığını ve onu telafi sınavına getirdiğini söyledi.

Aslan, "Yaptıkları hatayı telafi etmek için bugün tekrar bu telafi sınavını yaptılar. Yapılan hatanın ıstırabını çekiyoruz. İnşallah bir daha böyle bir hata yapılmaz çünkü değil binlerce yüz binlerce insan mağdur edildi. Hem sınava giren öğrenciler hem de birçok veli işini gücünü bırakıp geldi." diye konuştu.

Orhan Deniz isimli öğrenci velisi ise bir daha böyle hataların olmaması temennisinde bulundu.

Öğrencilerden Abdülbasıt  Sertkaya ise telafi sınavına katıldığı için işine gidemediğini ve mağdur olduklarını söyledi.

Öte yandan bazı kişilerin 31 Mart ile 1 Nisan'daki sınavlara katılmak için şehir dışından geldiği ancak yapılan telafi sınavına gelemedikleri öğrenildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55