,
  • BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Oğlunun dağa kaçırıldığını belirten anne oturma eylemi başlattı

Oğlunun dağa kaçırıldığını belirten anne oturma eylemi başlattı
Diyarbakır'da ikamet eden 70 yaşındaki Hacire Akar, HDP'liler tarafından kaçırıldığını belirten oğlu Mehmet Akar için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı.

HDP'liler tarafından oğlunun dağa kaçırıldığını belirten anne, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı.

Diyarbakır'da ikamet eden 70 yaşındaki Hacire Akar, HDP'liler tarafından kaçırıldığını belirten oğlu Mehmet Akar (21) için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı. İki gündür oğlundan haber alamayan anne, polis merkezine giderek kayıp müracaatında bulundu.

Edinilen bilgilere göre, merkez Sur ilçesinde ikamet eden Mehmet Akar'dan iki gündür haber alınamıyor. Mehmet Akar'ın annesi Hacire Akar oğlunun HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle partinin il başkanlığına gelerek, partililerle tartıştı.  

Burada partinin camını kıran anne Akar, yakınlarıyla oturma eylemi başlattı. Akar, oğlunun HDP binasına girdiğini ve bir daha çıkmadığını, oğlunun kendisine teslim edilene kadar eylemini sürdüreceğini söyledi.

Acılı anne Akar, daha önce de bir oğlunun 1994 yılında PKK tarafından dağa kaçırıldığını ve 2017 yılında dağda öldürüldüğünü belirtti.

Oğlunun HDP'liler tarafından kaçırıldığını ifade eden Akar şöyle konuştu: "Ciğerim için buradayım. HDP oğlumu kaçırdı. Oğlum HDP binasına girdi bir daha çıkmadı. Ben oğlumu istiyorum. Yerde yoksa gökten de olsa getirecekler oğlumu. Bu binadan çıkmıyorum oğlum getirilene kadar."

"İki çocuğumu daha önce bunlar kaçırıp götürdüler bu üçüncüsü"

Oğlu için düğün hazırlıkları yaptığını ve 20 gün sonra da düğününün olacağını belirten Akar, "Oğlum nişanlı, bayramdan 3 gün sonra nişan yaptık. 20 gün sonra düğünü olacak. Altınlarını aldım, evini döşedim, düğün salonunu kiraladım gelip buraya girmiş. Suyun içine hap koyup vermişler onu bilinçsizleştirip götürmüşler. Eli kınalı damadımı götürdüler. Hani nerede bu HDP'nin adaleti, nerede insan hakları? 20 günlük damat kaçırılır mı? İki çocuğumu daha önce bunlar kaçırıp götürdüler bu üçüncüsü. Her yıl birini götürüyorlar. 16-17 yaşına geldiler mi kaçırıyorlar." ifadelerini kullandı.

Oğlunu telefonla arayıp partiye çağrıldığını ve bir daha kendisinden haber alınamadığını söyleyen Akar, şöyle devam etti:

"Ferhat ve Salih'imi kaçırdılar elimde bu damat olan oğlum kalmıştı. Hani nerede insan hakları. Getirin o insan haklarını. Kimse gelip bizimle konuşmuyor, kapıyı kapatmaya çalışıyorlar, izin vermiyorum. Benim oğlum gelene kadar buradayım. Oğlum gelene kadar evim burası. Her gün oğlumu telefonla arayıp çağırıyorlardı. En son telefonu aldık ondan arayan kişi 'İl başkanlığındayım gel.' dedi. Daha sonra oğlum çıkıp buraya geldi ve artık haber alamıyoruz. Oğlum gelene kadar buradayım ya getirecekler oğlumu ya da ben buradan gitmiyorum. Burada gelip bana hakaret ediyorlar, 'Oğlun hırsızların arasındadır.' diye hakaret ediyorlar oysa oğlumu buraya çağırıp kaçırdılar."

"Oğlumuzu HDP'den istiyoruz"

Yengesine destek için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne geldiğini söyleyen Süreyya Aslan da yeğeni getirilene kadar buradan ayrılmayacaklarını vurguladı.

Haber alamadıkları yeğenini HDP'den istediklerini söyleyen Aslan, "Yeğenim ortadan kayboldu, buraya götürmüşler. Duyar duymaz da buraya geldim. Burada bekleyeceğiz. Bir yeğenimi kaybettim, diğerini kaybetmek istemiyorum. Kim canlı oğlunu kaybetmek ister ki biz isteyelim. Yeğenim nişanlıdır, düğününe az kaldı. Bizler düğün gününü beklerken, o heyecanla beklerken bir anda ortadan kayboldu. Biz oğlumuzu istiyoruz, gelene kadar burada bekleyeceğiz. Oğlumuzu HDP'den istiyoruz. Madem ki amacı buysa insan gibi gönüllü olanları götürsünler niye zorla götürüyorlar, fakirleri götürüyorlar. Zenginler fakirleri kullanıyorlar, zenginler arkada duruyorlar fakirleri götürüyorlar." şeklide konuştu.

Anneler daha önce de oturma eylemi yapmıştı

PKK tarafından dağa kaçırılan Sinan Böçkün'ün annesinin 2014 yılında başlattığı oturma eylemiyle başlayan ve daha sonra çocukları kaçırılan başka annelerin de katıldığı oturma eylemleri yapılmıştı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde ve Şeyh Said Meydanı'nda oturma elemeleri yapan anneler, HDP'li belediyenin kararıyla müdahale edilerek hakarete maruz kalmışlardı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55