,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

"Oğlum gelmek istiyor ama PKK'nın bir şey yapmasından korkuyor"

"Oğlum gelmek istiyor ama PKK'nın bir şey yapmasından korkuyor"
Diyarbakır'da çocukları dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP binası önünde oturma eylemi yapan ailelere yeni katılan Çur ailesi, çocuklarının PKK'dan kaçmak istediğini ancak kötü bir şey yapmalarından korktuğu için kaçamadığını kaydetti.

​Diyarbakır'da çocukları dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP binası önünde oturma eylemi yapan ailelere yeni katılan Çur ailesi, çocuklarının PKK'dan kaçmak istediğini ancak kötü bir şey yapmalarından korktuğu için kaçamadığını belirtti.

Diyarbakır'da çocukları dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı her geçen gün artıyor. Çur ve Demir ailelerinin katılımıyla eylem yapılan aileleri sayısı 13'e yükseldi.

Eyleme yeni katılan anne Necla Çur ve baba Bedirhan Çur ile Güzide Demir, eylemin yapıldığını haberlerden duyarak geldiklerini aktardılar.

Çur ailesi, dağa kaçırılan oğulları Vahit Çur için Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinden; Demir ailesi ise evlatları Aziz Demir için Diyarbakır merkezden eyleme katıldıklarını belirttiler.

"Oğlum bunların hepsi yalan söylüyor. Çık gel oğlum, sen çok cesaretlisin"

Oğlunun 4 yıl önce 15 yaşındayken kandırılarak dağa götürüldüğünü söyleyen anne Necla Çur, "Oğlumu korkutuyorlar. Oğluma ‘eğer gidersen devlet sana zarar verir’ diyorlar. Ben de buradan oğluma sesleniyorum: Oğlum bunların hepsi yalan söylüyor. Çık gel oğlum, sen çok cesaretlisin. Cesaretini topla, kaç, gel. Biz fakiriz, mağduruz. Bizden ne istiyorlar. Benim burada hiç kimsem yoktur. Sadece oğlum için geldim. Oğlumu da almadan bir yere gitmeyeceğim. Ağrı Eleşkirt Çatkösedağ köyünde oturuyoruz. Oradan çıkıp buraya oğlumuza almak için geldik." dedi.

Oğlunun gelmek istediğini ancak korktuğu için gelemediğini söyleyen baba Bedirhan Çur ise, "Ben bir yıl önce oğlumu görmeye gittim. Oğlumu gördüm, görüştüm. Oğlumun beynini yıkamışlar. Oğlum bana ‘gelme buraya’ dedi. 2 defa daha görmeye gittim göstermediler. Oğlumu göremedik. Çocuğum korkuyor, onu korkutuyorlar. Eğer korkutmasalar çıkıp gelecek. Oğlum, 'ben gelmek istiyorum ama onlardan korktuğum için gelemiyorum' dedi. Oğlumu almadan buradan dönmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Her gün benim için bir ölümdür"

HDP’lilerin, oğlunu kandırarak dağa götürdüklerini iddia eden anne Güzide Demir de "Ben oğlumu almaya geldim. Babası vefat etmiş. Babaları olsaydı başımıza bunlar gelmeyebilirdi. Çocuğum 16 yaşında küçüktü, kandırıp götürmüşler. 4 yıldır oğlumu her tarafta aradım. Bakmadığım yer kalmadı. Suriye'nin kapısında gidip 2 gün oturdum. Yerde yattım yine de bir netice alamadan döndüm. Her gün benim için bir ölümdür. Her gün ağlıyorum. Oğlum biraz saftı; kandırdılar, götürdüler. Gittiği gün Bağlar Karakolu'na müracaat ettik bir şey yapamadılar. Kaç yıldır onu bekliyoruz. Yapacağımız hiçbir şey yok. 4 yıldır oğlum dağdadır. Artık oğlumu istiyorum. Başka bir şey istemiyorum." şeklinde konuştu.

"Oğlum beni aradı Suriye'de olduğunu ayağından yaralanmış olduğunu söyledi"

Televizyonda eylem yapan aileleri görünce eyleme katılma kararı aldığını belirten Demir, "Daha önce de defalarca buraya (HDP Diyarbakır İl Binası) geldim ama bana olumsuz cevap verdiler. Oğlumu görmediklerini, oğlumdan haberdar olmadıklarını söylediler. Oğlum beni aramıştı. Suriye'de olduğunu, ayağından yaralandığı söyledi. Her iki ağından sakat olduğunu söyledi. Oğlum çok üzülüyor ve ağlıyordu. Bu görüşmeden sonra haber alamadım." dedi. (İLKHA)







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55