,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2504.307
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.751
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Nusaybin'de kira yardımı sürecek

Nusaybin'de kira yardımı sürecek
Mardin Nusaybin'de yeni konutlar inşa edilene kadar kira yardımı süreceği belirtildi..

​Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaşanan yıkım dan sonra Nusaybin'e yapılacak olan konutların inşaatı bitene kadar kira yardımlarının devem edileceği bildirildi.

Nusaybin’de çukur ve barikatlarının kaldırılması için konulan sokağa çıkma yasağında yaşanan çatışma sonrası Nusaybin’in en büyük 6 mahallesi yıkılmıştı buradaki vatandaşa ilk etapta yapılacak olan 4 bin 600 konutun yapımı hızla devam ediyor.

İlçenin Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde TOKİ tarafından yapımına başlanan birinci etap 4 bin 600 konut için yoğun bir çalışma yürütülüyor. Dicle ve Yenişehir mahallelerinde ilk temeli atılan evlerin son katları yapılırken Abdülkadir Paşa ve Fırat mahallelerinde ise yüklenici firmaların çalışma yapacakları bölgeler belirlenerek temel ikinci etap konutların temeline başlandı.

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, beraberindeki Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mesut Ağırakçe ile birlikte TOKİ konutları birinci etap çalışmalarının yapıldığı Dicle ve Yenişehir mahallelerde incelemelerde bulundu.

Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Baysal, alanı gezerek konutlar yanı sıra cami ve taziye evleri hakkında teknik bilgi aldı.

Daha sonra Çağçağ Caddesi üzerinde bulunan Yenişehir Mahalle Muhtarlığını ziyaret eden Baysal, Muhtar Şakir Acar ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi.

Öte yanda Çevre ve Şehircilik Mardin İl Müdürü Mesut Ağırakçe, uzlaştırma heyetiyle anlaşan vatandaşlara 3'üncü ay kiraları ödendiğini bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilçede yetkilendirilen Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi’nin çalışmalarını sürdürdüğünü ve vatandaşlara her türlü bilgi verildiğini bildiren Ağırakçe, bin 61 vatandaşın 2 bin 2 bağımsız birimi için uzlaştırma komisyonuyla anlaştığını belirtti. Kira bedellerinin sokağa çıkma yasağının başladığı 14 Mart 2016 tarihinden bugüne kadar geriye dönük verildiğini aktaran Ağırakçe, 19 Haziran itibariyle vatandaşlara 16 milyon 298 bin 15 TL kira yardımı ödemeleri yapıldığı açıkladı.

Ağırakçe, evleri teslim edilinceye kadar düzenli olarak hak sahiplerine kira ödemelerinin verileceğini ifade etti. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55