,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Nusaybin’de hayat normale döndü

Nusaybin’de hayat normale döndü
PKK/YPG-PYD’nin Suriye’nin Kamışlı kentinden havan toplu saldırılarının ardından bazı vatandaşlar başka ilçelere yerleşirken, esnaf da kepenk kapatmıştı. ABD ile yapılan anlaşma gereği harekâta ara verilmesinin ardından Nusaybin'de hayat normale döndü.

PKK/YPG-PYD’nin Suriye’nin Kamışlı kentinden havan topu atıp 11 sivil vatandaşı katlettiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde hayat normale döndü.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine 9 Ekim'de başlattığı "Barış Pınarı Harekâtı"na, 9'uncu gününde ABD ile yapılan anlaşma gereği ara verildi.

Bu süre zarfında Mardin'in Nusaybin ilçesi ve bağlı köylere PKK/YPG mensupları tarafından Suriye'den havan topları atılmış, olaylarda 11 sivil şehit olmuş, 80 sivil de yaralanmıştı.

Saldırıların ardından bazı vatandaşlar başka ilçelere yerleşirken, esnaf da kepenk kapatmıştı. ABD ile yapılan anlaşma gereği harekâta ara verilmesinin ardından Nusaybin'de hayat normale döndü.

Esnaf kepenk açıp iş yerlerinin önünü temizlerken ilçeyi terk eden vatandaşlar da teker teker evlerine geri dönmeye başladı.

Hayatın normale dönmesi ile birlikte şehir merkezindeki çarşı eskisi gibi hareketlendi. Günler sonra dışarı çıkan vatandaşların, alışveriş yaptığı görüldü.

"Hayatın normale dönmesinin buruk sevincini yaşıyoruz"

Nusaybin ilçesindeki sivilleri hedef alan saldırılarda 11 sivilin katledildiğini ve 80'e yakın kişinin yaralandığını hatırlatan Selam Kardaş, şunları söyledi:

"Kamışlo’dan atılan roketler yüzünden Nusaybin’in tamamı boşaldı. Allah'a şükürler olsun ki, şu an hayat normale döndü ve insanlar geri dönmeye başladı. İşimize ve gücümüze döndük. Bu yapılan anlaşmadan dolayı mutluyuz. Ama buruk bir sevinç var. Çünkü insanlar canlarından oldular. Çoğu insanımız yaralı. İnşallah bir daha böyle olaylar yaşanmaz. İnsanlarımızın huzura ihtiyacı var. Rabbim bir daha böyle günler yaşatmasın."    

"İstikrar kalmadı, millet işinden gücünden oldu, insanlarımız iflas etti"

Nusaybin’in çukur siyasetinden dolayı çok sıkıntı çektiğini dile getiren Kardaş, "Hendek çukurlarından dolayı büyük sıkıntı çektik. Nusaybin'de istikrar kalmadı, millet işinden gücünden oldu, insanlarımız iflas etti. O sıkıntıdan sonra bu sıkıntının üstüne gelmesi, millet daha da perişan oldu. İnsanlarımızın artık bir daha böyle bir olayı kaldıracak gücü kalmadı diyebilirim." dedi.

"Geri dönüşler başladı ve tekrardan kepenklerimizi açtık"

Nusaybin’e yönelik saldırıların durmasıyla işyerini açtığını söyleyen esnaf Musa Gül, "Türkiye’nin Suriye’ye başlattığı harekâtın ardından Kamışlı’dan Nusaybin’e havan saldırı yapıldı ve insanların canı tehlikeye girdi. Birçok kişi hayatından oldu, bazıları da yaralandı. Bu yüzden insanlar Nusaybin’i terk etmek zorunda kaldı. Bizler de mecburiyetten kepenk kapatmak zorunda kaldık. Elhamdülillah şu an geri dönüşler başladı ve kepenklerimizi tekrardan açtık. Nusaybin’e eskisi gibi insanları gelmemiş ise de temennimiz hepsinin tekrardan evine dönmesidir. Şu an bir aksilik görünmüyor, bir sıkıntı yok elhamdülillah. İnşallah her zaman böyle devam edecek. İnşallah bir daha insanların canları tehlikeye girmez." diye konuştu.

"Nusaybinliler çok eziyet ve cefa çekmiştir"

Çukur siyasetinden dolayı halkın çok eziyet çektiğini kaydeden Gül, şöyle dedi:

"Nusaybin; hem bu olaylarda hem çukur olaylarında hem de daha önceki olaylarda çok çekmiştir. Çok eziyet çekmiştir, çok cefa çekmiştir. Yurtlarından olmuşlardır, evlerini terk etmek zorunda kalmıştır, başka yerlerden hayatını yaşamışlardır.  İnşallah böyle bir sıkıntı bir daha olmaz, biz de kepenk kapatmak zorunda kalmayız. En önemlisi insanlar evlerini ve mallarını bırakıp başka şehirlere göç etmek zorunda kalmaz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55