,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C

Numan Kurtulmuş: Hodri meydan

Numan Kurtulmuş: Hodri meydan
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Hodri meydan, dokunulmazlık mı kalksın istiyorsunuz, parlamentoda bütün milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıralım.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu’nun Fatsa ilçesinde yapımı biten 300 Yataklı Devlet Hastanesi’nin açılışına katıldı. Fatsa Devlet Hastanesi’nin resmi açılışı görkemli bir şekilde gerçekleşti. 14 Mart Pazartesi günü hizmet vermeye başlayan Fatsa Devlet Hastanesi’nin açılışına Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Eski Ordu Milletvekili İhsan Şener, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu ve belediye başkanları, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş burada yaptığı açıklamada, “Ünye Devlet Hastanesi’nden sonra aynı şekilde büyük bir hastane olan Fatsa Devlet Hastanesi’nin hizmete açılmasını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin her yerinde üniversiteleriyle, havalimanlarıyla, yollarıyla, hastaneleriyle, fabrikalarıyla Türkiye 14 yılda büyük bir gelişim yaşadı. Bunun birilerini rahatsız ettiğinden hiç şüphemiz yok. Teröre destek verenlerin milletvekillerinin parlamentoda olup olmaması her gittiğimiz yerde bize soruluyor. Sayın Başbakanımız, muhalefet partilerinden gelen bir takım tekliflerini değerlendirerek şu kararırımızı kamuoyu ile paylaştı. Hodri meydan, dokunulmazlık mı kalksın istiyorsunuz, buyurunu parlamentoda şu anda dosyası bulunan bütün milletvekilleri ile dokunulmazlıkları kaldıralım. Herkes gitsin mahkemelerinde hesabını versin, mahkemelerde cevabını versin” dedi. 

“Biz siyasi olarak bu sorumluluğu açıkça ilan ettik” diyen Kurtulmuş, “Ümit ediyoruz ki bunu yaparken de şu anda 506 dosya var. Her dosyanın tartışması günler sürebilir. Bunun için parlamentonun bloke edilmemesi lazım. Bunun için şu teklifte bulunduk. Hepiniz dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyordunuz, anayasada geçici madde değişikliği yapalım, bunları bir gün içerisinde mahkemelerine gönderelim, mahkemeler hesabını sorsun. Dolayısıyla dokunulmazlık konusunda biz üzerimize geçen halkın beklediği siyasi sorumluğu yerine getirdik. Fatsa Devlet Hastanesi’nin açılışı bu anlamda terör örgütlerini ve onların arkasındaki güçlere bir cevaptır. Ne yaparsanız yapın biz yolumuza devam ediyoruz. Türkçede bir laf var yarısını söyleyeyim. ‘İt ürür…’ devamını biliyorsunuz. Yolumuza devam ediyoruz. Bu ülkenin neyi eksikse onu da yapacağız. Yeni Anayasa, Siyasi Parti Kanunları, Seçim Yasası ne gerekiyorsa bu millete neyi vaat ettiysek onları yapmak için yolumuzdan asla geri durmayacağız. Biz doğru istikamette olduğumuz sürece milletin iradesi ile birlikte milletin zihni, gönlü ile hareket ettiğimiz sürece, bu milletle el ele yürüdüğümüz sürece kervan yürüyüşüne devam edecektir” şeklinde konuştu.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55