,
  • BIST 9883.53
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 28 °C

Nizip'te Kutlu Doğum sevinci

Nizip'te Kutlu Doğum sevinci
Gaziantep Nizip'te Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından,"Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz.Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Nizip İhsan-Der, Gaziantep’in Nizip ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Niziplilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, etkinlik boyunca kalabalık sık sık tekbirler ve salavatlar çekti.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İhsan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İhsan-Der) tarafından "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Nizip Kapalı Spor salonunda Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Programın başlamasına saatler kala Peygamber âşıkları tekbir ve salâvatlarla salona akın akın gelmeye başladı.

Koordinatörlük tarafından erkekler ve bayanlara özel ayrı bölümler ayrılırken, katılımcılara girişte gül suyu ve lokum ikram edildi. Etkinlik alanına platform yetkilileri tarafından meydanın değişik noktalarına ‘Anamız babamız sana feda olsun Ya Resulullah’ ve Hz Muhammed'i konu alan ayet ve hadisler asıldı.

Sunuculuğunu Abdulhakim Övet’in yaptığı etkinlik saat 19.30’da Müslüm Ateşçi’nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapmak üzere platforma gelen İhsan-Der Başkan Yardımcısı Mehmet Faik Doğan, davetlerine icabet ederek etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

Kadınların yoğun katılım gösterdiği program, mevlithan Ahmet Üstündağ’ın Kürtçe, Mehmet Yaşar ve Ferhat Ekinci’nin okuduğu Türkçe Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Mevlid-i Şerif in okunduğu esnada bazı katılımcıların duygulu anlar yaşadığı ve gözyaşlarını tutamadığı gözlenirken, Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler ilahilerini seslendirdi.

“İslam bayrağı altında toplanmalıyız”

Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu tarafından Peygamber efendimiz üzerine seslendirilen ilahilerle devam eden programda Araştırmacı-Yazar Cengiz Aydın, bir konuşma yaptı.

Aydın, “Vallahi yeryüzünün yeni baştan imar edilmesini istiyorsak, bölgemizde, coğrafyamızda ve dünyamızda kanın durmasını istiyorsak, hep beraber sımsıkı bir şekilde İslam bayrağı altında, Resulullah’ın bayrağı altında toplanmalıyız.” dedi.

Allah'ın en çok sevdiği meclisin Allah’ın isminin anıldığı, Hz Muhammed'in konuşulduğu ve Kur’an’ı Kerim'in okunduğu meclisler olduğunu söyleyen Aydın, Hz Muhammed'in ile sahabeler arasında geçen bir konuşmayı anlattı: “Bir gün etrafında toplanan sahabeye Resulullah şöyle diyor: Allah’ın yeryüzünde dolaşan seyyare melekleri vardır. Sahabe soruyor: Ya Resullulah; ne iş yapıyor o melekler, ne iş üzerinedirler. Resullullah devam ediyor, Allah (cc) o melekleri şu vazife ile vazifelendirmiştir. Meleklere emir buyurmuş. Gidin dolaşın arzın caddelerini ve sokaklarını bir bakın yeryüzünde benim adımın anıldığı ve benim davamın konuşulduğu bir topluluk, bir meclis ve bir camia var mı? O melekler mesaiye başlar gibi işe başlıyor. Yeryüzüne iniyorlar akın akın ve başlıyorlar yeryüzünün caddelerini ve sokaklarını dolaşmaya. Derken içlerinden bir tanesi bu manzara gibi bir manzaraya şahit oluyor. Ve o melek büyük bir nida ile yeryüzündeki diğer meleklere sesleniyor. Koşun gelin burada Allah (cc) anılıyor. Burada Nebi anılıyor. Burada Peygamber (sav) konuşuluyor.”

Programın devamında Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubundan Fatma Gizem Kılıç, “Kırk Yaşındasın” şiirini okudu.  Şiirin okunduğu esnada duygu dolu anlar yaşanırken, kimi katılımcıların ise göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Daha sonra sahne alan sanatçı Bilal Güler, ilahi ve ezgilerini seslendirdi.

İlahilerin ardından 31 Ocak’ta Siyer Sınavında Nizip’te dereceye girenlere ödülleri verilirken, program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

nizipte-kutlu-dogum-sevinci.jpg

nizipte-kutlu-dogum-sevinci-001.jpg

nizipte-kutlu-dogum-sevinci-002.jpg

nizipte-kutlu-dogum-sevinci-003.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55