,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi

Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi
Batman Valiliğinin desteğiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar" adlı projenin tanıtım ve açılışı programla gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün konferans salonundaki program Vali Ahmet Deniz, Batman Belediyesi Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

nitelikli-egitime-kararli-adimlar-projesi-002.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran'ın açılış konuşmasıyla başlayan program, Vali Deniz'in katılımcılara hitabıyla devam etti.

nitelikli-egitime-kararli-adimlar-projesi-001.jpgİçinde bulunulan çağın teknoloji çağı olduğunu belirten Deniz, Türkiye'de özellikle son yıllarda birçok alanda dönüşüme ayak uydurmaya çalıştıklarını söyledi.

Deniz, "Özellikle 2000'li yıllardan sonra önemli mesafeler almış olduğumuzu söyleyebiliriz. Özellikle altyapı, üstyapı, sağlık çalışmaları, karayolları, yaşam standardımızın iyileşmesi, kişi başı gelirimiz ve eğitim yatırımlarındaki ciddi kaynak transferi ama bunları yeterli görmek mümkün değildir. Çünkü eksiğimiz çok fazla. Özellikle eğitimdeki açığı kapatabilmek için yapacak çok işimiz var." dedi.

"İlim müminin yitik malıdır. Nerede bulursa onu alır." diyen bir peygamberin ümmeti olduklarını dile getiren Deniz, sözlerine şöyle devam etti:

"Hepimiz biliyoruz. Ne tür saldırılar altında kaldığımızı görüyoruz. Bu, sorumluluklarımızı biraz daha artırıyor. 15 Temmuz bunun bir göstergesi. Bu ülkenin gelişmesini, kalkınmasını istemeyen, dışarıdan destekli, içeride de piyonu olan binlerce grup var. Bu şehir her şeyin güzelini hak ediyor. Bu millete en iyi şeyi sunmak zorundayız. Unvanımız ne olursa olsun, başta bizim sorumluluğumuz var. Kurum müdürlerimizin ve herkesin sorumluluğu var. Gece gündüz demeden daha güzel şeyler yapmak zorundayız."

Okumadan bir yerlere varmanın mümkün olmadığını sözlerine ekleyen Deniz, "Halkevlerini yıktık. Ne amaçla kullanıldıklarını hepimiz biliyorduk, söylememize de gerek yok. Çocuklarımızın daha sağlıklı eğitim alabilmesi için şu an kültür merkezine, etüt merkezine ve kütüphanelere dönüştürüldü. Okuma olmadan bir yere varmamız mümkün değil. Kitap okumadan olmuyor. Elbette teknoloji ve internet çağı ama çocuklarımızı o şeylere çok fazla kaptırtmamamız gerekir. Çocuklar anne babayı görüyor ve etkileniyor. Bizler televizyonun başına geçip saatlerce kanal değiştirirsek o çocuğa ne kadar söylersek söyleyelim faydası olmaz." ifadelerini kullandı.

Program, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Proje Ekip Üyesi Erkan Alkan'ın projenin tanıtım ve sunumuyla devam etti. (İLKHA)

nitelikli-egitime-kararli-adimlar-projesi.jpg

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55