,
  • BIST 9710.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 30 °C

Nijerya Büyükelçisi’nden ATO’ya Ziyaret

Nijerya Büyükelçisi’nden ATO’ya Ziyaret
Nijerya’nın Ankara Büyükelçisi Paragalda, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti.

Nijerya Büyükelçisi Ilyasu Audu Paragalda, durgunluktan çıkan Nijerya ekonomisinin hızlı bir büyüme kaydettiğini belirterek, Türk iş adamlarını ülkesinde yatırım yapmaya davet etti.
 
Nijerya’nın Ankara Büyükelçisi Paragalda, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti. Nijerya ekonomisi hakkında bilgi veren Büyükelçi Paragalda, “Nijerya resesyondan yeni çıktı. Hızlı bir büyüme kaydediyor. Yatırım ve yakın iş birliği fırsatları oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.
 
“TÜRK ÜRÜNLERİ ÇOK KALİTELİ”
 
Türk şirketlerinin Nijerya’da üretim yapmasını istediklerini vurgulayan Büyükelçi Paragalda, Türk ürünlerinin Çin ürünlerine kıyasla daha pahalı ancak çok kaliteli olduğunu belirterek, “Türkiye’nin teknolojisini Nijerya’ya sokmak istiyoruz” dedi. Türk Hava Yolları’nın Nijerya’ya günde iki kez sefer düzenlediğini hatırlatan Paragalda, “Türk Hava Yolları’nın her gün uçuşunun olduğu tek Afrika ülkesiyiz. Bu uçuşları iki katına çıkarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
 
Başkent Abuja’da ticaret odası kurmak istediklerini de söyleyen Paragalda, “Bu konu hakkında da sizi ziyaret etmek isterim” dedi. Büyükelçi Paragalda, ATO Başkanı Baran’ı Nijerya’ya davet etti.
 
-BİRBİRİMİZİN EKSİKLERİNİ TAMAMLAYALIM-
 
ATO Başkanı Gürsel Baran ise Büyükelçi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İnşallah en kısa zamanda bu teklifi değerlendirerek ülkenizi ziyaret etmek isterim. Nijerya çok özel bir ülke. Çok önemli bir nüfusa sahip” diye konuştu.
 
Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak 17 Ekim’de Türkiye’yi ziyaret ettiğini hatırlatan Baran, bu ziyaret sırasında sağlık ve turizm alanında iş birliği anlaşmaları imzalandığını söyledi.  Türkiye’nin turizm ve müteahhitlik sektöründeki başarılarından da söz eden Baran, “Birbirimizin eksiklerini tamamlayabilir, karşılıklı ticaretle birbirimizi destekleyebiliriz. Alabileceğimiz çok yol var. İki ülke arasındaki ticaret hacmini geliştirmek adına Ankara Ticaret Odası olarak üzerimize düşen her ne varsa yapmaya hazırız” diye konuştu.  
 
Nijerya’nın birkaç sektör dışında yüzde 100 yabancı sermayeye izin vermeye başladığını anlatan Baran, “Bu, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak anlamında önemli bir gelişme”dedi. Baran, Nijerya’daki güvenlik ve konaklama sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurguladı.
 
Ankara ekonomisi hakkında da bilgi veren Baran, şehrin sağlık ve kongre turizmi, termal turizm, savunma ve havacılık sanayinde kaydettiği gelişmeleri anlattı.
 
Büyükelçi Paragalda’ya Nijerya Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Oluwakemi Osunnaike eşlik etti. Ziyaret sırasında ATO Başkan Yardımcısı Mustafa Deryal ile Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Karaoğlan da hazır bulundu.  

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55