,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C

“Neslimizi ahlaksızlıktan korumak zorundayız”

“Neslimizi ahlaksızlıktan korumak zorundayız”
Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında skandal suç duyurusunda bulunan İnsan Hakları Derneğine (İHD) tepki gösteren Diyanet Hak ve Adalet-Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, nesli ahlaksızlıktan korumak zorunda olduklarını söyledi.

Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın, Ankara Hacı Bayram Camisi’nde kıldırılan temsili cuma namazı hutbesinde, lûtiliğe ve eşcinselliğe ait sözleri üzerine hakkında yapılan suç duyurusuna karşı tepkiler gelmeye devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın, “Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikâhsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim.” sözlerinin İslam literatürüne uygun bir açıklama olduğunu belirten Kaya, diyanette ve Erbaş’a sahip çıkacaklarını belirtti.

Yapılan yazılı basın açıklamasında Kaya, “Başkanımızın cuma hutbesindeki sözleri İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi tarafından beğenilmemiş! Şeytanın avukatlığına soyunan İHD, başkanımızın görevden alınmasını talep etmiş. Ayrıca hızını alamayıp, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuş. Başkanımız, hutbedeki sözleriyle güya suç işlemiş!” dedi.

“Erbaş’ın sözleri, Kur’an’ın hükümleri doğrultusunda değerlendirilmeli”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın sözleri, Kur’an’ın hükümleri doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Kaya, şunları söyledi:

“Lûtilik, eşcinsellik iyi bir şey mi, bu konuda Kur’an ne diyor? Kur’an’da yüce Allah, ‘Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur.’ buyuruyor. Öte yandan erkeğin erkeğe yaklaşması, yani homoseksüellik hakkında ise, ‘Çünkü siz, kadınları bırakıp da cinsel tatmin için erkeklere yanaşıyorsunuz. Doğrusu siz haddi aşan bir topluluksunuz.’ başka ayetlerde ise, ‘Rabbinizin, sizin için yarattığı eşlerinizi bırakıyor da insanlar arasından erkeklere mi yanaşıyorsunuz? Siz gerçekten haddi aşan bir topluluksunuz.’ diye buyuruyor. Zina ve eşcinsellik sağlık açısından olduğu kadar, ahlaki ve toplumsal yaşamın değerlerini yozlaştırması ve yuvaların yıkılmasına neden olması açısından ahlaksız davranışlar olarak görülür ve bu nedenlerle Cenab-ı Allah tarafından kesinlikle haram kılınarak yasaklanmıştır. Erbaş’ın hutbedeki konuşması, İslam dinine ve günümüzün sosyal ve hukuki neden sonuç ilişkileri açısından da uygun bir açıklamadır.”

Açıklamasının sonunda Kaya, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ı desteklediklerini, hakkında suç duyurusunda bulunan İHD’yi şiddetle kınadıklarını belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55