,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

NATO'dan Çin'e uyarı: Rusya'ya silah sağlaması tarihi hata olur

NATO'dan Çin'e uyarı: Rusya'ya silah sağlaması tarihi hata olur
NATO Genel Sekreteri Jean Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Çin'in Rusya'ya silah sağlaması tarihi hata olur" ifadelerini kullandı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından NATO Genel Sekreteri Jean Stoltenberg açıklamalarda bulundu.

Stoltenberg, Finlandiya'nın NATO müttefikleri arasında yerini aldığını belirterek, "Temmuz ayındaki Vilnius Zirvesi'ne hazırlanmak için NATO Dışişleri Bakanları'nın kapsamlı toplantısını yeni bitirdik. Finlandiya'yı en yeni üyemiz olarak karşıladık. Ve Bakan Haavisto, Finlandiya'nın NATO Müttefikleri arasındaki yerini aldı. Müttefikler, İsveç'in de olabildiğince çabuk bir şekilde NATO'ya üye olması konusunda hemfikirler. Geçtiğimiz iki gün boyunca birçok önemli konuyu ele aldık.

Ukrayna'ya siyasi ve pratik desteğimizi nasıl güçlendireceğimiz de dâhil. Dün NATO-Ukrayna Komisyonunda Dışişleri Bakanı Dmitry Kuleba ile görüştük. Ukrayna'ya devam eden askeri desteğimizin elzem olduğu konusunda hemfikiriz. Savaşın ne zaman biteceğini bilmiyoruz. Ancak savaş bittiğinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Avrupa güvenliğini bozmaya devam etmemesini sağlamalıyız. Bu nedenle, Ukrayna'yı gelecekteki saldırılara karşı da savunmak için desteklemeliyiz. Buna Ukrayna'nın silahlı kuvvetlerinin güçlendirilmesi ve Ukrayna'nın güvenliği için düzenlemeler de dâhil. Ukrayna'nın geleceği Avrupa-Atlantik ailesindedir" dedi.

Stoltenberg, ayrıca,"Moldova, Gürcistan ve Bosna-Hersek gibi ortaklarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki tehditleri ve zorlukları da tartıştık. İstikrarsızlık, terörizm ve Rusya ile Çin'in artan faaliyetlerini de görüştük. İnsanlarımızı daha tehlikeli bir dünyada güvende tutmak için savunmamıza daha fazla yatırım yapmamız çok önemli. Çin, Rusya'nın saldırganlığını kınamayı reddediyor. Rus propagandasını yansıtıyor. Ve Rusya'nın ekonomisini destekliyor. Çin ve Rusya, Hint-Pasifik bölgesindeki ortak askeri faaliyetlerini de hızlandırıyor. Çin'in Ukrayna'daki savaş için Rusya'ya silah sağlaması tarihi bir hata olur ve büyük sonuçları olur" açıklamasını yaptı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55