,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Nasrallah: Kesinlikle karşılık vereceğiz

Nasrallah: Kesinlikle karşılık vereceğiz
İşgal rejiminin, Hizbullah medyasının da zarar gördüğü İHA'lı saldırısının ardından konuşan Nasrallah, artık yeni bir aşamaya geçtiklerini bu saldırıya karşılık vermelerinin an meselesi olduğunu söyledi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyine işgal rejimine ait 2 insansız hava aracının düşmesi üzerine televizyondan bir konuşma yapan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, bu saldırıya karşılık vermelerinin an meselesi olduğunu söyledi.

İşgal rejiminin, Hizbullah medyasının da zarar gördüğü İHA'lı saldırısının ardından konuşan Nasrallah, artık yeni bir aşamaya geçtiklerini söylerken, işgal rejiminin düşen araçları için "Suikastla görevli intihar İHA'ları" tabirini kullandı.

Hizbullah lideri Nasrallah, bu durumu "Çok, çok, çok tehlikeli bir gelişme" olarak niteledi ve bir daha tekrarlanmaması için gerekli olan her önlemin alınacağını belirtti.

Nasrallah, 2006 yılındaki işgal rejimi saldırısının ardından, birbirlerine karşı ilişkilerin nasıl seyredeceği ile ilgili varılan mutabakat kurallarının ilk kez bu kadar net, büyük ve tehlikeli bir şekilde ihlal edildiğini dile getirdi.

Sessiz kalmaları durumunda Lübnan için tehlikeli bir yolun açılacağını söyleyen Nasrallah, "Kesinlikle buna karşılık vereceğiz. Sadece kuzeyden değil her yerden verebiliriz. Hiç kimse kendini güvende hissetmesin. Belki bir gün, 2 ya da 3 gün sonra." ifadelerini kullandı.

Hizbullah lideri, bu saldırının, 2006'daki savaştan bu yana işgal rejiminin Lübnan'da düzenlemiş olduğu ilk saldırı olduğunu hatırlatarak, Lübnan'ın bombardımanla, öldürmelerle, patlamalarla ihlal edilmesine, kutsallarının çiğnenmesine izin vermeyeceklerini ve bunun kendileri için bir kırmızı çizgi olduğunun altını çizdi.

Hizbullah lideri, "Artık işgal rejimine ait İHA'ların Lübnan'a girmelerine izin vermeyecek, hepsini düşüreceğiz. Benzer saldırıları birkaç gündür Irak'ta da yapıyorlar. Şayet cevap vermezsek, bir gün bir binamızda, diğer gün başkasında, sonra da bir camide patlatırlar." şeklinde konuşarak işgal rejimine; "İHA'larınız, bugünden sonra Lübnan'ı vurup, güvenli şekilde geri dönmeyi unutsun. Her saldırganlığa misliyle yanıt vereceğiz. israil, Lübnan sınırında, işgal altındaki topraklarda yaşayan yurttaşlarına, emniyette olduklarını söylüyor. Sınırda yaşayanlar, bunun böyle olmayacağını bilmeli. Her saldırganlık, yanıtını bulacak. Lübnan sınırında bulunan işgalci israil askerleri, bugünden itibaren, her an kaçmaya hazır olsunlar." uyarısında bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55