,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Narkotik Eğitim Tırı Zeytinburnu’nda

Narkotik Eğitim Tırı Zeytinburnu’nda
Zeytinburnu'nda madde bağımlılığına karşı farklı bir mücadele başlatıldı. 12 dokunmatik ekran ve 30'dan fazla uygulama ile donatılan Narkotik Eğitim Tırı, Zeytinburnu’ndaki öğrencilere eğitim vermeye başladı.

Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün maddde bağımlılığına karşı hazırladığı Narkotik Eğitim Tırı, İstanbul Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğrencileri bilgilendirmek için kapılarını açtı. Zeytinburnu Belediyesi’nin "Hedef Sensin" projesi kapsamında okula getirilen Narkotik Eğitim Tırı'nda öğrenciler uyuşturucu maddenin vücuda ne gibi zararlar verdiğini öğrendi.

 

“OKULLARIMIZI DOLAŞARAK FARKINDALIĞI ARTIRACAK”

 

12 dokunmatik ekran ve 30’dan fazla uygulama ile gençleri eğitmek için hazırlanan Narkotik Eğitim Tırı’nı ziyaret eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Bağımlılık yapan maddenin insan vücudu üzerinde ne gibi sonuçlara yol açtığını hemen hemen hepimiz biliyoruz. Fakat bana bir şey olmaz veyahut benim evladım kullanmaz gibi düşünceler durumun daha vahim hale gelmesine sebep oluyor. Burada anne ve babalara çok iş düşüyor. Teknoloji ile entegre edilmiş görsel ve yazı destekli Narkotik Eğitim Tırı’nda, uyuşturucunun ne gibi hasarlara yol açtığını açık ve net bir şekilde video ve grafiklerle görebiliyoruz. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'müzün hazırlamış olduğu bu tırla okullarımızı dolaşarak madde bağımlılığına karşı farkındalığı daha da artırmış olacağız. Gençlerimizi bu kötülüklerden korumak adına son derece önemli bir çalışma.” dedi.

 

ARKADAŞLARINA UYUŞTURUCUNUN ZARARLARINI ANLATTILAR

 

Narkotik Eğitim Tırı’nda uzman polislerden ilk eğitimi alan öğrenciler, uyuşturucu madde zararları hakkında öğrendiklerini arkadaşlarına anlatarak uyuşturucudan uzak durmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Narkotik Eğitim Tırı’nı gezerek kendi sınıf arkadaşlarından ve polislerden bilgi alan lise öğrencilerinden Ramazan Gündoğdu, “Bu tırda uyuşturucu bağımlılarının ne derece kötü hallere düştüğünü gördük. Narkotik’te görevli polisler bu makinelerle bize uyuşturucunun insan vücuduna verdiği zararları gösterdi. Uyuşturucunun insanı bu kadar kötü hale getirdiğini bilmiyorduk.” diye konuştu.

 

Görsel animasyonlardan kurulu Narkotik Eğitim Tırı, 27 Ekim’e kadar Zeytinburnu’ndaki birçok liseyi dolaşıp madde bağımlılığına karşı gençleri bilinçlendirmeye devam edecek.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55