,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

Mustazaflar Haftası'nda bir dizi etkinlik yapılacak

Mustazaflar Haftası'nda bir dizi etkinlik yapılacak
​Mart ayının 3'üncü haftasının Dünya Mustazaflar Haftası olması münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti, birçok il ve ilçede programlar yapmaya hazırlanıyor.

 

Mustazaflar Cemiyeti, Dünya Mustazaflar Haftası olarak mart ayının 3'üncü haftasında dünya mazlumlarının çektiği sıkıntı ve gördüğü zulümlere dikkat çekmek amacıyla temsilciliklerinin bulunduğu yerlerde fotoğraf sergileri, panel ve konferanslar yapmayı planlanıyor.

Dünya Mustazaflar Haftası süresince yapılacak etkinlikler ve amaçları hakkında bilgi veren Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Murat Aslan, öncelikli gayelerinin yaşanan acıların yeni nesillere duyurulması, hafızalarda yer edinmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Mustazaflar Cemiyeti olarak mart ayının 3'üncü haftasını Dünya Mustazaflar Haftası olarak ilan ettiklerini hatırlatan Aslan, "Bu yıl da 16-23 Mart tarihleri arasının Dünya Mustazaflar Haftası olması münasebetiyle mazlumların yaşamış olduğu sıkıntılar, çektikleri acılar ve gördükleri zulümleri tekrardan hatırlatmak ve hafızalarda yer edinmesini sağlamak amacıyla bir dizi etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Rabbim nasip ederse temsilciliklerimizin bulunduğu illerde fotoğraf sergileri, panel ve konferanslar şeklinde etkinlikler planladık." ifadelerini kullandı.

"Amacımız, yeni neslin zalimi ve mazlumu tanıması, bilmesi ve buna göre hareket etmesidir"

Buradaki gayelerinin yeryüzündeki tüm mazlumların çektiği sıkıntı, acı ve mazlumiyetlerin unutulmaması ve hafızalarda yer edinmesi olduğunu belirten Aslan, "Neticede toplum olarak zalimi ve mazlumu tanımak zorundayız. Allah Azze ve Celle'nin huzurunda haşrolunduğumuz zaman ya zalimlerin ya da mazlumların tarafında oluruz. Dileğimiz mazlumların safında yer almaktır." dedi.

Aslan, "Halepçe'de kimyasal silahlarla katledilenler mazlum, buna imza atan Saddam Hüseyin zalimdir; cami avlusunda tekerlekli sandalyede vahşice katledilen Şehid Ahmed Yasin mazlum, bunu gerçekleştiren siyonist çete zalimdir; aynı şekilde yer altı ve yer üstü kaynakları talan edilen Afrika mazlum, bunu insan hakları-barış ve özgürlük adı altında yapmaya çalışan batı ise bir zalimdir. Kısacası yeni neslin zalimi ve mazlumu tanıması, bilmesi ve buna göre hareket etmesidir. Nihayetinde insan olmamız hasebiyle görev ve sorumluluklarımız vardır. Mazlumun yaşadığı zulmü, çektiği sıkıntı ve eziyetleri dile getirmek ona yapılan bir hürmettir." şeklinde konuştu.

"Yaşanan zulüm ve hak ihlallerini dünya kamuoyuyla paylaşmak görevimizdir"

Mustazaflar Haftası'nda bir dizi etkinlik yapılacak

Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Murat Aslan

Mazlumların çektiği sıkıntı ve acıların sadece bir hafta içerisinde yapılan etkinliklerle duyurulması ve hatırlatılması yeterli bulmadıklarını dile getiren Aslan, gündemin yoğunluğu içerisine bu mağduriyetlerin de dile getirilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Aslan, "İsterdik ki bu konu gündemde olsun, zalimin ve mazlumun tanınması açısından birçok etkinlik ve faaliyetler yapılsın. Fakat özellikle konuya dikkat çekmek adına belirli bir haftanın buna tahsis edilmesi ve gündemin bu şekilde belirlenmesi var olan sorun ve sıkıntıların çözümünün düşünülmesi, buna yönelik adımlar atılması açısından güzel bir çalışmadır. Bir nebze de olsa gerek geçmişte gerekse şu anda yaşanan zulümler ve hak ihlallerini dünya kamuoyuyla paylaşmak, bir ses meydana getirmek ve var olan kitleye durumu haberdar etmek görevimizdir." diye belirtti. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55