,
  • BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Mustazaflar Cemiyeti’nden ramazan mesajı

Mustazaflar Cemiyeti’nden ramazan mesajı
Mustazaflar Cemiyeti’nden yapılan açıklamada, ramazan ayı boyunca özellikle Kur'an-ı Kerim'in okunmasına, idrak edilmesine; namazların muntazam bir şekilde ikamesine önem verilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, ramazan ayı münasebetiyle yayımladığı mesajda, başta üye ve gönüllüleri olmak üzere tüm Müslümanlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Genel Merkez tarafından yapılan açıklamada, "Tüm zamanlar mü'minler için ehemmiyetlidir ama ramazan aynı zamanda bir fırsattır. Bu fırsatı en verimli şekilde kullanmamız elzemdir. Ramazan, manevi olarak azık toplama ayıdır; bugünleri ibadet ve taatle geçirmeliyiz ki hasat vakti geldiğinde ahirete götürebileceğimiz kazanımlarımız olsun. Müslümanlar olarak Ramazan'da yapacağımız en hayırlı amel; Kur'an ile hemhal olmak, namaz ile bütünleşmektir. Tefekkür ve tezekkür ile bu mukaddes ayın fehmine varmalı, geçmiş zamanımızı muhasebe etmeliyiz." denildi.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yayımlanan Ramazan ayı tavsiyelerinin tam metni:

Bismillahirrahmanirrahim

"O (sayılı günler), doğruyu eğriden ayırma, gidilecek yolu bulma konusunda açıklamalar ve insanlara rehber olarak Kur’an’ın indirildiği Ramazan ayıdır…" Bakara/185

Şeytanların zincire vurulduğu, rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı bu Kur'an ayına, bir Ramazan-ı Şerif'e daha bizleri kavuşturan Rabbimize hamdolsun.

"Evveli rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennemden kurtuluş olan" ve içerisinde Leyle-i Kadir'i barındıran Ramazan ayı ile bir kez daha şerefyab olmaktayız. Tüm zamanlardan daha kıymetli olan bu mukaddes ay, nefisle mücadele sahasında müminlerin elini güçlendirecek, bedenlerimiz ile birlikte ruhumuzun da oruçlu olması ile maneviyatımız kemale doğru yol alacaktır.

Gönül isterdi ki; mübarek ramazan ayını bölük bölük ayrılmamış, ittihad ile yekvücut olmuş bir ümmet olarak karşılayalım. Yine gönül isterdi ki, fitne tohumlarının kurutulduğu, tefrikanın son bulduğu bir zaman diliminde ramazanı karşılayalım.

Gönül isterdi ki; kanın akmadığı, gözyaşlarının toprağı ıslatmadığı, acı ve kederin gark etmediği, savaşların kasıp kavurmadığı bir müjde ile ramazana girelim.

Ruhuna uygun bir şekilde ihya edildiği zaman rıza-i ilahinin kazanılmasına vesile olan bu Kur'an ayının, tüm mü'minler için kurtuluşa vesile olması en büyük dileğimizdir.

Tüm zamanlar mü'minler için ehemmiyetlidir, ama ramazan aynı zamanda bir fırsattır. Bu fırsatı en verimli şekilde kullanmamız elzemdir. Ramazan, manevi olarak azık toplama ayıdır; bugünleri ibadet ve taatle geçirmeliyiz ki, hasat vakti geldiğinde ahirete götürebileceğimiz kazanımlarımız olsun.

Müslümanlar olarak Ramazan'da yapacağımız en hayırlı amel; Kur'an ile hemhal olmak, namaz ile bütünleşmektir. Tefekkür ve tezekkür ile bu mukaddes ayın fehmine varmalı, geçmiş zamanımızı muhasebe etmeliyiz.

Ramazan kesinlikle bir program dâhilinde yaşanmalıdır. Ferdî ve ailevî olarak ibadî programlarımız olmalıdır. Bu kapsamda;

-Günlük en az bir cüz Kur’an okumalı, bununla birlikte camilerde mukabelelere iştirak etmeliyiz. Kur'an'ın Arapça lafzıyla beraber mealini de okumalıyız. Farz namazlarla birlikte nafilelere de özen göstermeliyiz. Namazlarımızı cemaatle ikame etmeliyiz. Dua ile Rabbimize yakarmalı; acziyetimizi gidermesini, bize güç vermesini, basiretimizi ve ferasetimizi kuvvetlendirmesini istemeliyiz. Müslüman kardeşlerimizi dualarımızdan eksiltmemeliyiz.

-Uygulayacağımız programda ilmi okumalara da önem vermeliyiz. Ramazan ayında İslam tarihi, Resulullah'ın siyeri okuyacağımız kitaplar arasında olmalıdır.

-Bu ayda sıla-i rahimde bulunmak için hısım akraba ziyaretlerine de ehemmiyet göstermeliyiz. Yeni köprüler kurmalı, yakınlarımız ile ilişkilerimiz güçlendirmeliyiz.

-Ramazan'da sıkça hayır ve hasenat yapmalıyız. Bu anlamda maddi manevi yaklaşımları meleke haline getirmeliyiz. İnsanlara yardım etmeyi sürdürmeliyiz. Nisap miktarını aşmış malımızdan kesinlikle zekât vermeli ve fitrelerimizi de yerlerine ulaştırmalıyız. Bu, malımızı arındıracak ve aynı zamanda bereketlendirecektir.

-Ramazanın son on gününde itikâfa girmeye gayret göstermeliyiz. Bu anlamda bir imkân oluşturamıyorsak, en az bir günümüzü itikâfta geçirmeliyiz.

Bizleri mukaddes ramazana kavuşturduğu için bir kez daha Rabbimize hamd ediyoruz. Tüm Müslümanların bu ayın feyzinden gereğince faydalanmasını diliyoruz. Bu münasebetle tüm mü'minlerin ramazan ayını tebrik ediyor, İslam ümmetinin kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55