,
  • BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Mustazaflar Cemiyetinden Kurban Bayramı Mesajı

Mustazaflar Cemiyetinden Kurban Bayramı Mesajı
​Mustazaflar Cemiyeti, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yayımlanan mesajda İslam coğrafyalarında yapılan zulüm ve baskılar, Kürt Meselesi, aile kurumu üzerinden planlanan ifsat projeleri ve Filistin davasında İslam ülkeleri idarecilerinin durumları değerlendirilerek bu bayramın söz konusu sorun ve sıkıntıların çözümüne vesile olması temennisinde bulunuldu.

İnsanlığın zor günlerden geçtiği bir zaman diliminde Kurban Bayramı'nın idrak edildiğinin belirtildiği mesajda, "Her zamankinden fazla iyiliğe, yardımlaşmaya, dayanışmaya ve kucaklaşmaya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde umut ederiz ki Kurban Bayramı vesilesi ile hayır kapıları açılır. Emperyalizmin, dünyanın birçok coğrafyasını savaşlara mahkûm ettiği, işgal ve talan ile ülkeleri dağıttığı, milyonlarca insanı göç yollarına ittiği ve milyonlarcasının da kanına girdiği bu çağda, insanlığın yeni bir uyanışa ihtiyacı vardır. Yine temenni ederiz ki, şu mübarek günler o uyanışı yakınlaştırır." denildi.

"Ümmetin dağınıklığı ve çocuklarımızın emperyalizmin vekâlet savaşlarında ölmesi bizleri birlikte hareket etmeye mecbur kılmaktadır"

Birlik ve beraberlik çağrısının yapıldığı mesajda, "Bir taraftan işgaller diğer taraftan iç çatışmalar karanlık bir atmosfer oluşturmuşken farklı musibetlerle de imtihan olmaktayız. Tüm bu yaşanan olumsuzluklar bizlere önemli mesajlar vermektedir. Bugün en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey, birlikteliktir. Ümmetin dağınıklığı, çocuklarımızın emperyalizmin vekâlet savaşlarında ölmesi bizleri bir kez daha söz ve eylemlerimizde birlikte hareket etmeye mecbur kılmaktadır. Tüm enerjimiz tükenmeden, varlığımız yok olmadan ittihada uzanmalı ve tutunmalıyız. Kurban Bayramı vesilesiyle bir kez daha Allah'tan, bizleri musibetlerden muhafaza etmesini ve Müslümanlar arasında ittihadı sağlayacak sebepler yaratmasını niyaz ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Gerek yerel gerekse de ümmet coğrafyasında birbirinden farklı sorunların olduğunu ve bu sorunların başında ekonomik problemler olsa da daha öncelikli çözülmesi gereken sorunun darbe anayasası olduğuna vurgu yapıldığı mesajda, farklı güncel meseleler ele alınarak şu ifadelere yer verildi:

"İç barışın muhkem hale gelmesi, kardeşliğin pekişmesi için 'Kürd Meselesi'nde çözüme odaklı adımlar atmaya mecbur oluşumuz da bir başka gerçektir. Toplumsal yapının tahrip edildiği, aile kurumunun çökertilmeye, gençliğin çürütülmeye çalışıldığı ifsad projelerinin varlığı da geleceğimiz adına başka bir tehdittir. Bu tehdidin bertaraf edilmesi için ülkedeki tüm kesimlere sorumluluk düşmektedir. Geleceğimizin, neslimizin iğrenç eylemlerle hedef alındığını görmezlikten gelemeyiz."

"Kürd Meselesinin çözümü için güçlü, gerçekçi ve samimi adımlar atılmalı"

Mesajın devamında, "Özellikle 'Kürt Meselesi' sadece Türkiye'nin değil, diğer bölge ülkelerinin de çözmesi gereken en önemli meseledir. Hak ve hürriyetler kapsamında, eşit vatandaşlık ilkesi ve kardeşlik hukukuyla bu mesele çözülebilecektir. Elbette ki, Kürd halkı imtiyaz istememektedir. Bilakis, bir asırdır süren ayrımcı politikaların sonlanmasını, eşitlik temelinde; insani ve İslami haklarına kavuşmak istemektedir. Artık bu meselenin çözümü için güçlü, gerçekçi ve samimi adımlar atılmalıdır. Bayramlar, kardeşliklerin pekiştirildiği günlerdir. Bu günler iyi değerlendirilmeli, sorumluluk sahibi herkes ferasetle hareket etmelidir. Bu toprakların daha fazla zaman kaybetmeye tahammülü yoktur." diye belirtildi.

İslam coğrafyasında emperyalist ülkelerin uzun yıllardır süren işgal politikaları neticesinde milyonlarca Müslümanın hayatını kaybettiğine dikkat çekilen mesajda, emperyalizmin beslediği siyonist işgalin, Filistin'de 70 yılı aşkın bir zamandır katliamlar işlediği belirtildi.

"Emperyalist-siyonist işgalin sonlanması bizim birlik ve beraberliğimizden geçmektedir"

Mesajda, "Siyonizmin İslam coğrafyasındaki varlığı sadece Filistin'de acıya neden olmamış; diğer İslam ülkelerindeki kargaşa, siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın ana nedeni de olmuştur. Hiç şüphesiz İslam coğrafyasında emperyalist-siyonist işgalin sonlanması bizim birlik ve beraberliğimizden geçmektedir. İslam ülkelerinin ittifaklar oluşturamaması, ittihattan uzak oluşları bu işgal sürecini uzatacaktır. Zulme karşı sessizlik, tepkisizlik muhakkak ki acılarımızı büyütecektir. Tarih, sadece işgalcileri değil, sorumsuzca hareket eden İslam ülkelerindeki idarecileri de yazmaktadır. Kurban Bayramı münasebetiyle içinde bulunduğumuz bu olumsuz durumdan kurtulmak için hususen dua etmeliyiz." denildi.

Kurban Bayramı tebrik temennilerinin yer aldığı mesajda, "Kurbanlarımız ile Allah'a yakınlaştığımız bugünlerin çoğalmasını, her günümüzün bayramlara dönüşmesini, Müslümanların ümmet ruhu ile bir araya gelmesini yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Bu münasebetle tüm Müslümanların mübarek Kurban Bayramı'nı bir kez daha tebrik ediyoruz. Davamızın sonu Allah'a hamd etmektir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55