,
  • BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 28 °C

​Mustazaflar Cemiyeti: Filistin'de yaşanan zulme Müslüman sessiz kalamaz

​Mustazaflar Cemiyeti: Filistin'de yaşanan zulme Müslüman sessiz kalamaz
Filistin toprakları yıl dönümü olan "Nekbe Günü" nedeniyle bir mesaj yayımlayan Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Filistin topraklarının sadece Filistinlilere ait olmadığını Müslümanların olduğunu belirtti.

​Nekbe Günü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Mustazaflar Cemiyeti, Filistin topraklarında yaşanan zulme hiçbir Müslümanın sessiz kalamayacağını vurguladı.

Siyonist işgalciler 14 Mayıs 1948 tarihinde Batı'nın da desteğini alarak işgal ettiği Filistin toprakları yıl dönümü olan "Nekbe Günü" nedeniyle bir mesaj yayımlayan Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Filistin topraklarının sadece Filistinlilere ait olmadığını Müslümanların olduğunu belirtti.

Açıklamada, "Terör şebekesi siyonistler tarafından 20. yüzyılın başlarından itibaren Filistinli Müslümanlara yönelik sistematik olarak yapılan saldırı ve katliamlar sürüyor. Terör şebekesi tarafından gerçekleştirilen saldırlar her geçen yıl daha da şiddetlenerek on binlerce Müslümanın hayatına mal oldu." denildi.

Siyonist çetenin Filistin'i işgal ettiği güne "Nekbe Günü" denildiği ifade edilen açıklamada, "Takvimler 14 Mayıs 1948 gününü gösterdiğinde siyonist çete, işgal ettiği Filistin topraklarında Batı'nın da desteğini alarak gayri meşru kuruluşu ilan etmişti. İşte o gün, sadece Filistinliler için değil bütün bir ümmet için 'Büyük Felaket' anlamına gelen 'Nekbe Günü' olmuştur. 1948 tarihinden bugüne kadar tedrici olarak Filistin topraklarının yüzde 80’ni işgal siyonistler tarafından işgal edilmiştir. Bu işgal nedeniyle Filistinlilerin yüzde 60’ı ya hicret etmiş ya da mülteci kamplarında yaşamak zorunda bırakılmıştır." ifadelerine yer verildi.

"Filistinliler, terör çetesine karşı büyük bir mücadele gösterdiler"

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Siyonistler, adına 'israil' dedikleri 'gayr-i meşru devletin' bağımsızlığını ilan ettikten sonra büyük katliamlara imza attılar. Kadın, çocuk, yaşlı farkı gözetmeksizin dünyanın gözü önünde Müslümanları topluca katlettiler. Toprakları, canları, malları ellerinden alınan Filistinliler, yaşanan zulme karşı terör çetesine karşı büyük bir mücadele gösterdiler. Ve dileğimiz bu mücadele, tüm ümmetin de dahil olduğu büyük fethe kapı aralasın."  

"Saldırılar karşısında dünya üç maymunu oynamaya devam ediyor"

"Her yıl Filistinlilere yönelik gerçekleştirilen saldırılarda yüzlerce Müslüman şehid olurken, binlercesi de yaralanıyor." denilen açıklamada, "Siyonistler tarafından yapılan bu saldırılara karşı ise bütün dünya üç maymunu oynamaya devam ediyor. İslam ülkelerinin yöneticileri de cılız tepkiler verince, ümmet sessiz ve tepkisiz kalınca bu durum işgalcileri daha da cesaretlendiriyor. Filistin toprakları sadece Filistinlilere ait değildir. Müslümanların yaşadığı her karış toprak aynı zamanda diğer coğrafyalarda yaşayan Müslümanlara aittir. Özellikle ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın Filistin topraklarında olması bu durumu daha da pekiştirmektedir. Bu nedenle Filistin topraklarında yaşanan zulme hiçbir Müslüman sessiz kalamaz/kalmamalıdır." ifadelerini kullanıldı.

"Filistin meselesi İslam ümmetinin birinci gündem maddesi olmalıdır"

Filistin meselesinin İslam ümmetinin birinci gündem maddesi olması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Terör şebekesinin yapacağı ve yaptığı her adım takip edilip gereken tepki gösterilmelidir. İslam ülkelerinin yöneticileri terör şebekesinin her türlü girişiminin karşısında durmalıdır. İslam ümmetinin ortak paydası olan Mescid-i Aksa ve Filistin meselesi hiçbir zaman gündemden düşürülmemelidir. Siyonistlerin mukaddes topraklardaki varlıkları gayri meşrudur. Filistin toprakları ancak Filistinlilerindir. Yeryüzünde bir tek Müslüman kalsa dahi, terör çetesinin Filistin topraklarındaki varlığına karşı mücadele sürecektir." denildi.

Açıklamanın sonunda şunlar kaydedildi: "Son olarak; terör şebekesine karşı İslam ümmetinin izzetini muhafaza etmek adına her türlü mücadele gösteren ve bu uğurda şehit olan aziz İslam şehitlerini rahmetle anıyoruz. Onların mücadeleleriyle bizlere miras bıraktığı Filistin davasını, her daim sürdüreceğimizi bir kez daha yinelemek isteriz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55