,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Mustazaflar Cemiyeti "Dünya Mustazaflar Haftası" mesajı yayımladı

Mustazaflar Cemiyeti "Dünya Mustazaflar Haftası" mesajı yayımladı
​Mart ayının 3'üncü haftası olan 16-23 Mart'ın Dünya Mustazaflar Haftası olarak anılması münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Mustazaflar Cemiyeti, bu tarihlerde gerçekleşen zulümlere dikkati çekti.

Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yayımlanan mesajda başta 1988 yılında gerçekleşen Halepçe katliamı, 2004 yılında tekerlekli sandalye üzerinde bedeni bombalarla parçalanan Filistin liderlerinden Şeyh Ahmet Yasin ve ömrü iman ve Kur'an hizmetinde geçen Risale-i Nur Müellifi Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi'nin vefatı hatırlatıldı.

Kasas Suresi'nin 5 ve 6'ncı ayetlerinde yer alan "Biz istiyorduk ki yeryüzünde zayıf bırakılmış kimselere/mustazaflara iyilik edelim, onları varisler kılalım. Onları yeryüzünde iktidara getirelim. Firavun'a, Haman'a ve onların ordularına onlardan sakındıkları şeyi gösterelim." ifadeleriyle başlayan mesajda, "Dünya Mustazaflar Haftası; dünyanın bütün mazlum ve mahrum coğrafyalarında, mustazafların çekmiş oldukları çile, eziyet, hak ihlalleri, hapis, sürgün, katliam ve şehadetlere dikkat çekmek adına ilan edilmiştir. Bu ilan; vicdani duruşun ve İslami sorumluluğun bir gereğidir." denildi.

"Zalim; kimyasal silahlarla mazlum halklara bombalar yağdıran Saddam Hüseyin’dir"

Zalim ve mazlum tanımlamalarına açıklık getirilen mesajda, "Zalimi tel’in mazluma iltifattır. Zalimi teşhir mazluma hürmettir. Zalim hangi renkten, hangi şekilden, hangi ırk ve milletten olursa olsun zalim; zalimdir. Mazlum; merhamet ve muhafazanın insani ve vicdani resmidir. Mazlum; Allah’ın (Celle Celaluhu) yeryüzündeki emaneti, Peygamberlik mektebinin erdemli ulvi bir dersidir." diye belirtildi.

Halepçe katliamına dikkat çekilen mesajda, "Mazlum; 16 Mart 1988 yılında Halepçe’dir. Halepçe Katliamı; bir öğlen vakti, dünya devletlerinin vicdanlarının askıya alındığı bir demde, insanlığın öldüğü bir zamanda 'Anne elma kokusu geliyor' mazlumiyetiyle şehadete koşan mahrumların sessiz çığlığıdır. 6 bin 357 kişi zehirlenerek ya da yanarak şehit oldu, 14 bin 765 kişi ağır derecede yaralandı. Katliamın gerçekleştiği tarihten günümüze kadar ise bu korkunç soykırım; 43 bin 753 kişinin şehadetine ve 61 bin 200 kişinin de sakat kalmasına sebep oldu. Zalim; kimyasal silahlarla mazlum halklara bombalar yağdıran Saddam Hüseyin’dir." ifadelerine yer verildi.

"Zalim; işgalci, barbar siyonistlerdir"

Ümmetin kanayan yarası Kudüs ve Filistin'in de kaleme alındığı mesajda "Mazlum; kadim medeniyetlerin beşiği Kudüs şehri ve Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa uğruna toprağa düşen azizlerdir. Mazlum, Filistin halkının direnişi; 22 Mart 2004'te bir sabah namazında, bir cami avlusunda, bombalarla vurulan ve geride paramparça edilmiş aziz bir bedeni ve tekerlekli sandalyeyi şahitlik bırakan Şeyh Ahmet Yasin’in heybetidir. Zalim; işgalci, barbar siyonistlerdir." denildi.

Bu hafta içerisinde Risale-i Nur Müellifi Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi'nin vefatının da hatırlatıldığı mesajda, "Mazlum; inançları uğruna her dönemde ve her şartta mağdur edilmiş, din ve namus uğruna haklı bir mücadele sergileyen âlimlerimizdir. Mazlum âlimlerimizin örneklerinden biri de: 'İman hem nurdur hem kuvvettir. Evet, hakiki imanı elde eden adam, kâinata meydan okur' düsturunun sahibi, neşrettiği Risaleleriyle milyonlarca gönle iman tohumları eken, 23 Mart 1960'da Şanlıurfa'da bir otel odasında mazlumane vefat eden, ömrü iman ve Kur'an hizmetinde geçen İslam kahramanı Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi’dir. Zalim; her dönemde karanlık ve habis ruhların, mazlumlara kıyan necis ve derin odakların kirli fikriyatıdır." denildi.

Yayımlanan mesajda son olarak şu ifadelere yer verildi:

"Bu inanç duygu ve temennilerle bir kez daha haykırıyoruz ve diyoruz ki; 'Mazlumun zalimden hesap soracağı gün, zalimin zulmünü icra ettiği günlerden daha çetin olacaktır.' Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle, dünyanın hangi mazlum coğrafyasında olursa olsun, hangi müstekbirlerin saldırıları sonucu olursa olsun, her nerede ve ne vakitte olursa olsun ayırt etmeksizin; zulme ve gadre uğrayıp İslam yolunda şehadet şerbetini içenleri, şehitleri ve mazlumları bir kez daha rahmetle anıyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55