,
  • BIST 9709.14
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 29 °C

Muş'taki STK'lardan Hollanda'ya tepki

Muş'taki STK'lardan Hollanda'ya tepki
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda hükümeti tarafından engellenmesine 58 STK’dan oluşan Evet Platformu, düzenledikleri basın açıklamasıyla tepkilerini ortaya koydular.

Muş Evet Platformu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda hükümeti tarafından engellenmesine tepki göstermek için bir basın açıklaması düzenledi.

Muş Evet Platformu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda hükümeti tarafından engellenmesine tepki göstermek için bir basın açıklaması düzenledi.

Dün gece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda hükümeti tarafından engellenmesine 58 STK’dan oluşan Evet Platformu, düzenledikleri basın açıklamasıyla tepkilerini ortaya koydular.

Platform adına basın metnini okuyan Abidin Acar, Avrupa’nın Türkiye’ye karşı düşmanlıkta sınır tanımadığını belirterek, "Ülkemiz son yüzyılın en önemli seçimlerinden birine girerken dost ile düşmanın, yalan ile gerçeğin, geçmiş ile geleceğin iç içe yaşandığı tarihi anlara şahit oluyoruz. Düne kadar ülkemizi hiçbir uluslararası anlaşmada taraf olarak kabul etmeyen, bölgesel politikalar söz konusu olduğunda bizi kaale almayan, medeni bir toplum olarak görmediği için ikinci sınıf vatandaş muamelesi yaparak gurbetçilerimize hayatı zindan eden Avrupa, Büyük Türkiye ülküsüne bir adım daha yaklaşan Türkiye’yi tek gündem maddesi haline getirmiş, bize karşı yapmış olduğu düşmanlıkta vites yükseltmeye başlamıştır." dedi.

Hollanda’nın tüm diplomatik nezaketleri aşan bir hakarette bulunduğunu ifade eden Acar, "Ülkemizin bir kadın Bakanı, Hollanda polisi tarafından büyük bir haksızlığa ve terbiyesizliğe maruz bırakılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da yerinde ifadesiyle "Nazi artığı Hollanda", tüm diplomatik nezaketleri aşan bir hakarette bulunmuş, bir bayan Bakanımızın konvoyunu durdurmuş, beraberindeki bazı bayanları da ellerini kelepçelemek suretiyle sınır dışı etmiştir. Hiçbir fiili harekette bulunmayan ve en küçük bir taşkınlık yapmayan kardeşlerimiz; gözleri dönmüş atlar ve kudurmuş Alman kurt köpekleri tarafından taciz edilmiştir. At izini it izine karıştıran Hollanda polisi, tüm uyanıklığına rağmen kendi ayak izlerini suç mahallinde unutmuştur. Diplomatik pasaport sahibi olduğu için dokunulmazlığı bulunan, ayrıca kendisi de seçilmiş bir milletvekili olan, Ülke toprağımız sayılan Konsolosluğumuza girmekten başka bir amacı olmayan Bakanımız, "Almanya’ya geri dönmezse şayet tutuklanmakla" tehdit edilmiştir." ifadelerini kullanarak yapılan uygulamaya şiddetle kınadıklarını söyledi.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55