,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Muş’ta 'Kur'an Pınarı Sınavı'na yoğun katılım

Muş’ta 'Kur'an Pınarı Sınavı'na yoğun katılım
Kur'an Nesli Platformu'nun düzenlediği umre ödüllü Kur'an Pınarı Sınavı Muş’ta yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Kur'an Nesli Platformu, 46 ilde düzenlediği umre ödüllü 'Kur'an Pınarı Sınavı' Muş’ta da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Muş'ta 2 merkezde gerçekleştirilen sınava özellikle gençler ile çocukların ilgi gösterdiği gözlemlendi.

Sınav hakkında açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Muş Koordinatörü Mustafa Şakar, toplumun Kur’an’ı daha iyi anlamaları için böyle bir sınav gerçekleştirdiklerini ve Muş’ta katılımın geçen yıla oranla arttığını kaydetti.

Şakar, “Kur’an Nesli Platformu Muş Koordinatörlüğü olarak Kur’an Neslinin genel amacına istinaden Türkiye genelinde toplumumuz içerisinde Kur’an bilincini arttırmak, çocuğundan yaşlısına kadar herkesin Kuran’la haşır haşır olması için bu sınavı gerçekleştirdik. İlimizde toplamda 520 civarında kaydımız oldu. Katılım Muş ortalamasına ve geçen seneye oranla iyiydi. Bu sınavla bize bin 400 yıl önce indirilmiş olan Kur'an’ı kitaplıklardan, astığımız duvarlardan kalbimize ve hayatımıza indirmek için gerçekleştiriyoruz. Toplum içerisinde Kur’an bilincinin artması, en küçüğünden en büyüğüne kadar bütün insanların Kur’an ile haşır haşır olmaları için bu sınavı gerçekleştiriyoruz. Meal üzerinden yaptığımız bir sınavdır. Toplumun Kur’an'ı daha iyi anlayabilmesi için ülkemizde Arapça bilmeyen büyük bir kesim olmasından dolayı meali üzerinden gerçekleştirdik.” dedi.

Umreye gitme temennisinde bulunan katılımcılardan Muhammed Aktaş, Kur'an'ın güzelliklerini anlayıp hayatımıza geçirmek için ve Kur’an’da anlatılan güzellikleri anlamak için sınava girip güzel hediyeler kazanmak için sınava girdim. İnşallah birinci olur umreye giderim." diye konuştu.

Sınava girmesindeki en baştaki sebebin Allah'ın rızasını kazanmak olduğunu dile getiren Ayhan Yılmaz, "Gerçekten çok güzel bir organize olmuş. Özellikle Muş il koordinatörlüğündeki arkadaşlar her konuda gereken hassasiyet göstermişler. Sınava girmemizin en baştaki sebebi Allah rızasını kazanmaktır. Ödüller de var ancak asıl amacımız ödüller değil, ayetleri anlayıp hayatımıza yansıtmaktadır." ifadelerini kullandı.

Sınavı beğendiğini ifade eden Sadiye Elitaş, "Bana göre sorular iyiydi. Ben hem kendimi deneyip seviyemi belirlemek hem de Kur’an-ı hayatıma yansıtmak için sınava girdim." diye belirtti.

Kur’an’ı daha iyi öğrenip dinini daha güzel yaşamak için sınava girdiğini belirten Muhammed Tanman, şunları söyledi: "Ben bu tarz sınavların daha sıklıkla yapılmasını istiyorum. Çünkü biz bu sınavlar sayesinde dinimizi öğreniyoruz. Bu sınavı düzenledikleri için Kur’an nesli Platformuna teşekkür ediyorum.

"Her Müslüman gencin girmesi gereken bir sınavdı." diyen Refik Demir, şu ifadeleri kullandı: "Bence kimse kaybetmedi. Bu sınava giren herkes kazandı. Bizler de kazandık. Sınav çok güzeldi. Kitapla ilgili belki bir çalışma yapmadık, ama kendimce güzel bir çalışma yaptım. Çok başarılı geçti. İnanıyorum ki giren herkes kazanmıştır. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55