,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Muş'ta gerçeği aratmayan çığ tatbikatı

Muş'ta gerçeği aratmayan çığ tatbikatı
Şehir merkezine neredeyse hiç kar yağışının olmadığı Muş'ta, UMKE öncülüğünde AFAD, 112, İl Özel İdaresi ve jandarma ekiplerinin katılımıyla gerçeği aratmayan çığ tatbikatı yapıldı.

Muş'ta, UMKE öncülüğünde AFAD, 112, İl Özel İdaresi ve jandarma ekiplerinin katılımıyla gerçeği aratmayan çığ tatbikatı yapıldı.

Muş Merkeze 40 kilometre uzaklıkta, 2 bin 200 rakımda bulunan Üçevler bölgesinde gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği, 4 kişiden oluşan grubun üzerine çığ düşmüş ve 3 kişi çığ altında kalmasıyla olayın haber alınmasının ardından bölgeye ulaşan arama-kurtarma ekipleri, çığ altında kalan vatandaşlara ulaşmak için çalışma başlattı.

UMKE ve AFAD ekipleri tarafından arama-kurtarma çalışması sonrasında çığ altında kalan vatandaşların kurtarılıp 112 ekiplerine teslim edilmesiyle tatbikat son buldu.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Vali Aziz Yıldırım, ekiplerin antrenmanlı olmaları için tatbikatın gerekli olduğunu söyleyerek, "Geçen sene bunların gerçekleri yaşandı. Hasta kurtarmalar, köylerde ihtiyacı olanlara yardım götürmeler hep bu ekipler vasıtasıyla yapılmıştı. Bu sene tatbikat yapıyoruz. Allah'a şükürler olsun ki herhangi bir çığ hadisemiz yok. Buna rağmen arkadaşlarımızın devamlı antrenmanlı olmaları ve reflekslerini pekiştirmeleri gerekir. Bunun içinde burada bir senaryo üzerinden çok güzel bir tatbikat hazırlanmış. Hakikaten bu tatbikat gerçeğini aratmadı." dedi.

İl Sağlık Müdürü Serdar Türkoğlu ise olabilecek vakalara daha hızlı müdahale etmek için tatbikatı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Çığ düşmesi, terör saldırıları, olağanüstü felaket gibi vaka bildirimlerinde bizim hızlı bir şekilde olay yerine intikal edip yaralıları kurtarma adına hazır bulunmamız gerekir. Bunun için 2 bin 200 rakımda Sağlık Bakanlığı UMKE ekibi olarak bir tatbikat düzenledik. Bu tür tatbikatlar olaylara daha hızlı müdahale edip, sağlıklı bir şekilde hastaneye intikal ettirilmesi yönünde faydalıdır. Çok sık olmasa da bu tür vakalarla karşılaşmaktayız. Bugün de burada bunun pratiğini sergiledik. 112 ekibi ve AFAD ekipleri de kurum olarak bizlere yardımcı oldular." şeklinde konuştu.

AFAD Müdürü Veysi As da hiçbir kaza yaşanmadan, zamanı da çok iyi kullanarak tatbikatı sonuçlandırdıklarını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55