,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Muş'ta evde bakıma 60 milyon TL

Muş'ta evde bakıma 60 milyon TL
4 Şubat Dünya Kanser Günü'nde kanser hastalarıyla bir araya gelen Muş Valisi Seddar Yavuz, 2016 yılında hastaların evde bakım hizmetleri için 60 milyon TL ödeme yapıldığını söyledi.

"4 Şubat Dünya Kanser Günü" dolayısıyla kanser hastalarıyla kahvaltı programında bir araya gelen Muş Valisi Seddar Yavuz, 2016 yılında hastaların evde bakım hizmetleri için 60 milyon TL ödediklerini söyledi.

Muş Valiliği ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü "4 Şubat Dünya Kanser Günü" dolayısıyla kanser hastalarıyla kahvaltı programında buluşma programı düzenledi. Programa Muş Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Murat Kılıç, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, kanser hastaları ve aileleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, 2016 yılında hastaların evde bakım hizmetleri için 60 milyon TL para ödediklerini söyledi.

"İlimizde kanser tanısı konulmuş bin 270 vatandaşımız bulunuyor"

Vali Yavuz, “Devlet elbette vatandaşın yanında yer almalıdır. Ne zaman yer almalıdır? Bir sevinirken ikincisi üzülürken. Eğer bir devlet, bir dostunuz veya bir arkadaşınız üzülürken yanınızda yoksa başka zamanda olmasına pek de gerek yoktur. O yüzden biz sevinirken ve üzülürken yanımızda dostlarımızı ve devletimizi görmek istiyoruz. İlimizde kanser tanısı konulmuş bin 270 vatandaşımız bulunuyor. Bunların çeşitli hizmetlerini elimizden geldiği kadar yerine getirmeye çalışıyoruz. Elbette hastanelerimiz, doktorlarımız tedavilerini yapıyor. Ancak kanser sadece hastalığın tedavisiyle çözülebilecek bir sorun olmadığını hepimiz biliyoruz. Başta iş hayatında karşılaşılan sorunlar özeklikle özel sektörde, belki kamuda bu sorunu çözüyoruz. Vatandaşlarımız hasta olduğunda biz gerekli idari izinleri vermek suretiyle raporlarla bu sorunu çözüyoruz. Ama özel sektörde iş kayıpları oluyor. Dolayısıyla maliyetli bir hastalıktan bahsediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muş genelinde hastalara yapılan yardımlara değinen Yavuz, 2016 yılında sosyal yardım ve sosyal hizmet gideri olarak vatandaşlara toplam 196 milyon TL ödediklerini belirterek, “Biz Muş ilinde 2016 yılında kanser hastalarımıza toplam 7 buçuk milyon civarında bir kaynak aktardık. Özellikle Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz vatandaşımıza yaklaşık 7 milyon para aktardı. Bunun dışında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları başkanları olan kaymakamlarımız ve ildeki vali yardımcımız aracılığıyla da 500 bin lira civarında kaynak aktardık. Evde bakım en önemli hususlardan bir tanesidir. 2016 yılında Muş ili genelinde evde bakım hizmetleri için 60 milyon TL para ödedik. Yani sosyal devlet, sosyal yardım konusu modern devletlerin en önemli konularından bir tanesidir. Dolayısıyla 2016 yılında sosyal yardım ve sosyal hizmet gideri olarak vatandaşlarımıza ödediğimiz miktar 196 milyon TL’dir.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz hasta ve yakınlarının taleplerini dinledi. (İLKHA)

seddar-yavuz.jpg

seddar-yavuz-001.jpg

seddar-yavuz-002.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55