,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

"Müslümanların Yemen’e sahip çıkması gerekir"

"Müslümanların Yemen’e sahip çıkması gerekir"
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş'ı ziyaret eden Yemenli akademisyen ve siyasetçi Prof. Dr. Mohammed Hasan El Soudi, ümmetin birlik ve beraberliğinin ölmemesi için Müslümanların Yemen’e sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret eden Yemenli akademisyen ve siyasetçi Prof. Dr. Mohammed Hasan Al Soudi, "Suriye gibi insanlığın ölmemesi, ümmetin birlik ve beraberliğinin ölmemesi için Müslümanların Yemen’e sahip çıkması gerekir." dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Yemen Yedi İklim Üniversitesi Rektörü, Yemen merkezli Albarakah ve İstanbul’da faaliyet gösteren İnsanlığa Rahmet Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mohammed Hasan Al-Soudi ve beraberindeki heyet, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti.

Heyeti, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş ve İl Başkan Yardımcıları Ercan Şenol, Ali Doğan karşıladı. Diyarbakır İl Başkanlığında gerçekleşen ziyaret yaklaşık bir saat sürdü.

Ziyarette tercüman eşliğinde İl Başkanı Aktaş’a bilgi veren Yemen Belediyelerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Hasan Al-Soudi, Yemen’de yaşanan vahşeti, son durumu ve yapılması gerekenleri anlattı.

Yemen’in tarihinin en kötü ve en karanlık dönemini yaşadığını söyleyen Al-Soudi, BM’nin raporuna göre 22 milyon Yemenlinin acil olarak yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti.

3 milyon Yemenlinin yurdunu terk ettiğini, 500 bin çocuğun eksik gıdalardan dolayı her on dakikada bir öldüğünü söyleyen Al-Soudi, Yemen’de çok ciddi bir açlığın olduğunu, insanların açlıktan ağaç yapraklarını yediğini ifade ederek tüm Müslümanlardan yardım yapmaları çağrısında bulundu.

Zengin yer altı kaynakları, stratejik önemi, dünya ticaretinin merkezi olmasına rağmen Yemen’in fakirliğin, sefaletin, abluka nedeniyle açlıktan ölümlerin diyarı haline geldiğini söyleyen Al-Soudi, dünya Müslümanlarına “Acele edin! Yemen yok olmadan, kaybolmadan sahip çıkın.” çağrısında bulundu.

Yapılan ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, Yemen’de, bugün Ortadoğu’da Suriye’den sonra en büyük dramların yaşandığına dikkat çekerek, Yemen’in tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar acı bir tablo ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Emperyalist ülkelerin Yemen’de Müslümanları birbirine kırdırttığını söyleyen Aktaş, “Yemenli akademisyen Dr. Muhammed Hasan Al-Soudi ve heyeti ziyaretimize geldiler. Yemen’in içinde bulunduğu durumu gözler önüne serdiler. Her ne kadar Yemen’i basından takip ediyorsak da birebir o insanların içerisinden gelip, o ülkenin dramını gözler önüne seren bir yetkiliden duymamız, Yemen’in içinde bulunduğu durumu daha net anlamamızı sağladı. Yemen bildiğimiz gibi fakir bir ülke değil. Zengin yer altı kaynakları, aynı zamanda tarımın her mevsim yapılabileceği bir iklime sahip. Ticaret hacminin fazla olduğu ve insan potansiyelinin çok olmasına rağmen açlık ve yoksullukla pençeleşen bir ülke haline gelmiş. Böyle bir ülkenin içerisine ihtilaf sokan emperyalist ülkeler Müslümanları birbirine kırdırttı. Müslümanlar arasında vahdetin olmaması, emperyalistleri daha da güçlendirdi. Müslüman bir ülkede kardeşlerinin nasıl birbirilerini katlettiklerini, Müslümanların kendi emekleri olan topraklarında ekonomik imkânlarının nasıl bertaraf edildiğini görüyoruz.” dedi.

“Yemenlilerin birlik ve beraberliği için siyasi ve politik bir çözümün olması şarttır”

Yemen halkının emperyalist menfaatler uğrusuna paramparça bir hale geldiğini söyleyen Aktaş, “Yemen, ABD, siyonist çete ve batı emperyalizmin Müslümanlar üzerinde oynadıkları ikinci bir Suriye’dir. Suriye’de nasıl ki insanlık kaybettiyse maalesef şu anda da Yemen’de insanlık kaybediyor. Yemen halkı emperyalizmin menfaati uğruna paramparça bir hale gelmiş durumdadır. Yemen halkının Müslümanlardan beklentisinin olduğunu söylemesi bizi vicdanen rahatsız etmiştir. Açlıktan ölen insanlara karşı biz Müslümanların ne kadar duyarsız kaldığı görülüyor. Suriye gibi insanlığın ölmemesi, ümmetin birlik ve beraberliğinin ölmemesi için Müslümanların Yemen’e sahip çıkması gerekir. Yemen’in gerçek sahibi Yemenlilerdir. Yemenlilerin birlik ve beraberliği için siyasi ve politik bir çözümün olması şarttır. Barışın ve kardeşliğin yeniden tesis edilmesi için Müslümanların bu işe el atması ve çağrıda bulunması gerekir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Taziyeye giderken kaza yaptı: 3 ölü

Taziyeye giderken kaza yaptı: 3 ölü

Taziyeye giderken kaza yaptı: 3 ölü

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55