,
  • BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

"Müslümanlar ümmet şuuruyla hareket etmeli"

"Müslümanlar ümmet şuuruyla hareket etmeli"
Diyanet İşleri Başkanlığının, Ramazan ayının ilk cuma hutbesinde, "Müslümanların ümmet şuuruyla hareket etmesi" gerektiği belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, 81 ildeki camilere gönderdiği Ramazan ayının ilk cuma hutbesinde, Kudüs'te dünyanın gözleri önünde katliamların yapıldığına dikkat çekilerek ümmet şuuruyla hareket edilmesi gerektiği belirtildi.

Cuma namazı çıkışında Ramazan ayı ve Kudüs meselesine dair İLKHA’ya röportaj veren vatandaşlar, birlik, beraberlik ve huzur temennisinde bulundu.

Kudüs’ün Müslümanların kanayan yarası olduğunu söyleyen İhsan Demirbaş “Dualarımız oradaki Müslüman kardeşlerimiz içindir. Allah sabır, güç ve kuvvet versin. Biz de onlara dua ediyoruz. İnşallah Ramazan’ın bereketiyle onlar da huzura kavuşurlar, İslam beldelerindeki huzursuzluklar kaybolur inşallah. Dua ediyoruz şu an elimizden gelen bu! Hepsine maddi manevi destek vermeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Ömer Tayyar ise “Kahrolsun israil kahrolsun Amerika diyoruz. Kudüs bizimdir bizim olacak! Asla onlara bırakmayacağız. Yaşasın İslam! İslam âleminin Ramazanını da kutluyorum ve İslam âleminin bir an önce uyanıp kendilerine çeki düzen vermelerini Allah’tan niyaz ediyorum. Şu an yapabildiğimiz sadece dua, elimizden gelen bu, karınca misali safımızı belli ediyoruz. İnşallah bir gün zulüm bitecek.” dedi.

Kudüs meselesinin on yıllardır süregelen bir sorun olduğunu belirten Eyüp Şener “Öncelikle mübarek Ramazan ayının tüm Müslümanlara huzur, birlik ve beraberlik getirmesini, yüce Mevla’dan temenni ederim. Kudüs meselesi, kendi içimizde yapacağımız mitinglerle olabilecek bir iş değil! Bütün insanların, bütün Müslümanların birleşmesi lazım. Hatta sadece Müslümanlar değil orada zulme uğrayan başka dinden insanlar da var. Onlarla da birlik, beraberlik olup o şekilde orayı ancak gerçek sahiplerine teslim edebiliriz. Yoksa orası ayrı burası ayrı memleket. Burada istediğimiz kadar miting yapalım, oraya sesimiz gitmez. Güce güç, dişe diş, başa baş ancak bu şekilde bir sonuca varılabilir. Yoksa istediğimiz kadar toplanalım, miting yapalım çözüm olmaz.” şeklinde konuştu.
(İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55