,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 19 °C

Müslüman Kürtlerin yüreğinden imanı silemezsiniz!

Müslüman Kürtlerin yüreğinden imanı silemezsiniz!
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'da düzenlenen tarihi Kutlu Doğum etkinliğine Türkiye’nin ve Avrupa’nın birçok noktasından yoğun bir katılım oldu.

Müslüman Kürtlerin yüreğinden imanı silemezsiniz!
Ümmetin yetimiydiniz ümidi oldunuz
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’da yüz binlerin katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğine şehir içinden ve şehir dışından katılan engelliler, Peygamber sevgisinin hiçbir engel tanımadığını söylediler.

Kutlu Doğum etkinliğine 7’den 70’e yüz binlerce insan katılırken, etkinliğe çok sayıda engellinin de katılması dikkatlerden kaçmadı.

Kutlu Doğum etkinliğine yüz binlerce peygamber aşığı gibi bedensel ve görme engellilerin de etkinliğe katılma azmi göstermesi, Hz Muhammed'e olan sevginin engel tanımadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Engelli olmasına rağmen bu günü kaçırmamak için etkinliğe Batman’dan geldiğini belirten bedensel engelli Bahattin Rüzgar, hiçbir engelin bu sevdanın önüne geçemeyeceğini söyledi.

Rüzgar, “Kutlu Doğum etkinliğine Batman’dan katılıyorum. Hz. Muhammed (sav) sadece bizim peygamberimiz değildir. Peygamberini seven herkes bu etkinliklere katılmalıdır. Kutlu Doğum etkinlikleriyle Peygamber Efendimizi daha çok tanıyor ve sevgimiz artıyor. Biz engellerimizle etkinliğe katıldığımız halde herkes katılması gerekir.” dedi.

Kutlu Doğum etkinliğine engelli çocuğu ile birlikte katılan Abdulmenaf Alagöz, 11 ay boyunca bu günü beklediğini söyleyerek, “Peygamber Efendimizin aşkından dolayı etkinliğe katıldık. 11 aydır bugünü bekliyoruz. Mekke, Medine’ye gitme imkânımız olmasa da Diyarbakır’daki Kutlu Doğum etkinliğine katılarak Peygamber Efendimize salavatlar getiriyoruz. Engelli çocuğumuzla tüm aile fertleri etkinliğe geldik. Vahdet ve kardeşlik temasını mükemmel bir şekilde buluyorum.” ifadelerini kullandı.

Yaşlı ve engelli babasını Kutlu Doğum etkinliğine getiren Abdullah Malay ise “Hacı babamız etkinliğe katılmak istedi. Biz de onu alarak etkinliğe geldik. Engelli olmasına rağmen çok şükür imkân vardı. Biz de getirdik. Babam yaşlı ve engelli olmasına rağmen her yıl kutlu doğum etkinliğe katılımını sağlıyoruz. Böyle günlerde çok mutlu oluyoruz.” şeklinde konuştu.

"Ümmetin birçok sıkıntılarının yanında bizim görmememiz engel değildir" diyen Görme engelli Yusuf Gül ise hiçbir engelin Muhammed’i sevdaya engel olmadığını söyleyerek, peygambere olan aşk ve muhabbeti ile göz doldurdu.

“Engellerimiz kesinlikle hayırlara engel olmamalıdır”

Engellilerin İslami hassasiyetlerinden hiçbir zaman taviz vermemesi gerektiğini belirten Gül, şunları söyledi:

“Ümmettin içindeki sıkıntıları bertaraf etmek ve İslami hassasiyetimizden dolayı Allah rızası için etkinliğe geldim. Dünya ve Türkiye’deki tüm Müslüman kardeşlerim de birlikte hareket etmelidir. Cezaevlerinde bulunan arkadaşlarımız ve dışarıdaki arkadaşlarımızın birçok sıkıntısı var. Müslüman kardeşlerimizin sıkıntılarının giderilmesi için her zaman dua etmemiz gerekir. Kutlu Doğum etkinliğinin vahdet ve kardeşlik sloganıyla yola çıkarak Türkiye’deki tüm Müslümanların birlik olmalıdır. Engelli tüm kardeşlerimiz, bu tür etkinliklerde asla evlerinde oturmamalıdırlar. Engellerimiz kesinlikle engel tanımamalıdır. Özellikle engelli olan kardeşlerim İslami hassasiyetlerinden hiçbir zaman asla taviz vermemelidir.”

“Peygamber yolunda ölmeye bile hazırım”

Her sene sağlam olarak Kutlu Doğum etkinliklerine katıldığını, fakat bu yıl geçirmiş olduğu bir hastalık sonucu yürüyemeyen Latife Kaymaz teyze ise “Kutlu Doğum etkinliğine her sene katılıyorum. Bu sene sakatlandım ve engelli bir şekilde katılım gösterdim. Buraya Allah ve Resulü için geldik. Peygamber sevgimize ölüm dâhil hiçbir şey engel değildir. Peygamber yolunda ölmeye bile hazırım.” diye konuştu.

Sabah erken saatte etkinliğe katılmak için yola çıktığını belirten bir diğer bedensel engelli bir katılımcı da, dört gözle bu günü beklediğini belirtti. (İbrahim Koçyiğit- M.Sıddık Bilge-M.Sait Çelik-İLKHA)

diyarbakirda-tarihi-gun.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55