,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C

Müslüman hayatını namazla anlamlandırmalı

Müslüman hayatını namazla anlamlandırmalı
Kur’an Nesli Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından 6-10 yaş arası çocuklar için İpekyolu Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda “Hayat Namazla Güzeldir” sloganıyla program düzenlendi.

Kur’an Nesli Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan İttihad'ul Ulema üyesi Nihat Tay, Müslümanın, hayatını namazla anlamlandırması gerektiğini söyledi.

Program, minik bir öğrencinin okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Miniklerin Namaz gösteriminin ardından, ilahiler seslendirildi.

İttihad'ul Ulema Üyesi Nihat Tay, programda yaptığı konuşmada, namaz kılanların oranıyla ilgili yapılan kamuoyu araştırmalarının sonuçları üzerinden bir değerlendirme yaptı.

Toplumda namaz kılanların sayısının azlığına dikkat çeken Tay, şöyle konuştu: “Türkiye’de geçmiş yıllarda namaz kılanların sayısı, namaz kılmayanların oranı diye bir anket yapılmış ve anketin sonucu maalesef içler acısı. Yüzde 90’ından çoğu Müslüman olan bir ülkede namaz kılanlar yüzde 30’u dahi geçmiyor. Namaz kılmayanların sayısı yüzde 70 olarak görülmekte. Kardeşlerim, 10 kişiden 7'si, 100 kişiden 70'i namaz kılmıyor ve namaz kılanların yüzde 30’luk kısmının ise yüzde 70’lik kısmı da sabah namazını kılmıyor. Namaz kılanların yüzde 70’lik bir kısmı 5 vakit namazı 4 vakte indirmişler, 5 vakit namazı 4 vakit kılmaktalar. Yine bu namaz kılanların yüzde 12-13’lük kısmı da namazlarını cemaatle kılmaktadır. Yani ciddi bir rakam namazlarını cemaatsiz eda etmekte ve namazını cemaatsiz eda edenlerin çoğunluğu da namazlarını vaktin çıkmasına yakın bir vakitte kılmaktadır. Kardeşlerim işte bundan dolayı Kur’an Nesli Platformuna teşekkürü bir borç hissediyorum.”

"Müslüman hayatını namazla anlamlandırmayacak da ne ile anlamlandıracak"

Namaz kılanların azlığındaki ana nedenin, küçük yaşta çocuklara ebeveynler tarafından eğitimin verilmemesi olduğunu belirten Tay, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dolayısıyla kıymetli kardeşlerim çocuklarımızın namazına dikkat edelim. Namaz, Allah'a teslim olmaktır. Müslüman, Allah'a teslim olmayacak da kime teslim olacak? Namaz, boyun eğmektir. Müslüman Allaha boyun eğmeyecek de kime boyun eğecek? Namaz, Allah'a itaat etmektir. Müslüman Allah'a itaat etmeyecek de kime itaat edecek? Namaz, müminin miracı ve nurudur. Müslüman alnını secde izi ile nurlandırmayacak da ne ile nurlandıracak? Namaz, Müslümanın hayatını anlamlandıran bir ibadettir. Müslüman, hayatını namazla anlamlandırmayacak da ne ile anlamlandıracak? Namaz, Resulullah’ın buyurduğu gibi dinin direği ve her hayrın anahtarıdır. Müslüman, Resulullah’ın sesine kulak vermeyecek de hangi sese kulak verecek?”

“Namaz yenilmezliğin sırrıdır”

Filistinli Müslümanların Siyonistlere karşı mücadelelerinin namazla güçlendiğine dikkat çeken Tay, “Biz Müslümanların gündeminde olan bir konu var. O da Siyonistler tarafından kapatılan, Cuma namazlarının kılınması, ezanların okunması engellenen, Mescid-i Aksa’dır. Oradaki namazla direnmeyi öğrenen Filistinli Müslümanlar, evlerinin damına, çatısına, sokaklara çıkıp ezan okudular. Mescid-i Aksa’nın etrafında namaz kılarak onlara meydan okudular. Seccadesi başında bir yiğit genç Siyonist bir asker tarafından tekmelendi. Kardeşlerim, Musa (as)’ın Firavun’a boyun eğmediği gibi, İbrahim (as)’ın Nemrut’a boyun eğmediği gibi, Hz. Muhammed’in Mekke diktatörlerine boyun eğmediği gibi, o Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa’yı kapatsalar da ezanları, Cuma namazlarını yasaklasalar da seccadesi başındaki o yiğitleri tekmeleseler de o yiğitler hiçbir zaman boyun eğmediler ve eğmeyecekler. O yiğitler namaz kılmaya devam ettikçe hiçbir zaman yenilmeyecekler. Çünkü namaz yenilmezliğin sırrıdır. O mazlumların zaferi, o mazlumların secde izlerinde gizlidir.” dedi.

Program, sinevizyon gösterimi ve çocuklara başarı belgelerinin verilmesiyle sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55