,
  • BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

MÜSİAD Ürdün'e temsilcilik açtı

MÜSİAD Ürdün'e temsilcilik açtı
Ticaret diplomasisi vurgusu ile dünyanın dört bir yanında şube ve temsilcilikler açan MÜSİAD, Ürdün’de Temsilcilik açılışı gerçekleştirdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ürdün’de temsilcilik açtı. Yurtdışında 76 ülkede 206 irtibat noktasına ulaştı. 2018 yılı itibariyle MENA bölgesinde büyük bir atılım gerçekleştiren MÜSİAD, İran, Suudi Arabistan, Katar, Dubai ve Fas temsilciliklerinin açılışından sonra Ürdün’de de temsilcilik açılışı gerçekleştirdi.

 

Ticaret diplomasisi vurgusu ile dünyanın dört bir yanında şube ve temsilcilikler açan MÜSİAD’ın Ürdün’de temsilcilik açması iki ülkenin ticari ilişkilerinin geliştirilmesi noktasında önemli faydalar sağlayacağı düşünülüyor. MÜSİAD Ürdün Temsilciliği’nin bu noktada önemli bir görev üstleneceği beklenirken, iki ülke ticari ilişkilerine önemli katkılar sağlayacağı tahmin ediliyor.

 

Uluslararası İş Forumu (IBF) Programı Ürdün’de Gerçekleştirildi

21. MÜSİAD International Business Forum (IBF) Uluslararası İş Formu ve 3. İpek Yolu Konferansı, Ürdün’ün Başkenti Amman’da düzenlendi. 30 ülkeden 1000’e yakın iş adamına ev sahipliği yapan kongreye, MÜSİAD yaklaşık 100 iş adamıyla katılım gösterdi. “Müslüman İş Adamları Arasında Global İş Ağı” kurulması ilkesinden yola çıkılarak kurulan bu seçkin platform, 22 ülkeden işadamları dernekleri başkanlarından oluşan bir icra kurulu (BOG) tarafından yönetilmekte ve güvenilir küresel bir iş ağı sunmaktadır. Yapılan forum neticesinde çıkan sonuç raporunda,Ürdün’de önemli fırsatları olduğunu ve Müslüman ülkeler olarak Ürdün’e daha fazla yatırım yapılmasını gerektiği ilan edildi.

 

Ürdün Yatırım İçin Cazip Bir Ülke

Ürdün'ün ABD ile bir Serbest Ticaret Anlaşması'na sahip olması ve Büyük Arap Serbest Ticaret Bölgesi'nin (GAFTA) bir üyesi olması nedeniyle, Türk yatırımcılarının Arap ülkelerine ve ABD'ye ihracat yapabilmeleri için mükemmel bir temel oluşturuyor. Bu anlaşmalar kullanılarak ve bölgedeki ülkelere başarıyla ihracat yaparak zaten Ürdün'e yatırım yapmış bulunuyor olması, Türk yatırımcılarına önemli bir avantaj getiriyor. Ayrıca T.C. Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’ın bakanlığından önce Türkiye-Ürdün İş Konseyi Başkanlığı görevini yürütmesi, iki ülke arasındaki ticari ilişkilere de ayrıca önem katmakta olup,Bakan Hanım’ın Serbest Ticaret Anlaşmasının tekrar yürürlüğe girip ticari ilişkilerin gerçek potansiyeline gelmesi noktasında büyük bir arzusu olduğu ve konuya ekstra önem verdiği de biliniyor.

 

Türkiye-Ürdün Serbest Ticaret Anlaşması Tekrardan Yürürlüğe Girmeli

Türkiye-Ürdün ticaret hacminin 2011 yılında iki ülke arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması ile 1 Milyar dolara yaklaştığını belirten MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, anlaşmanın Ürdün Hükümeti tarafından askıya alınması ile hacmin 360 milyon dolara gerilediğinin belirtti. Hali hazırda resmi verilere bakıldığında Türk şirketlerinin Ürdün’de 2 milyar dolarlık yatırımı olduğunu söyleyen Uyar, Serbest Ticaret Anlaşmasının tekrardan yürürlüğe girmesinin iki ülke ekonomisine ciddi faydalar sağlayacağını söyledi. Uyar,MÜSİAD olarak Ürdün’de açtığımız temsilciliğin bu anlamda önemli çalışmalar yapacağını, iki ülke iş insanlarına önemli hizmetlerde bulunacağını sözlerine ekledi. Serbest Ticaret Anlaşması’nın yürürlüğe girmesinin sadece Türkiye lehine bir sonuç getirmeyeceğini belirten Uyar, geçmiş yıllarda ki veriler incelendiğinde bu anlaşmasının iki ülke içinde çok faydalı sonuçları beraberinde getirdiğini söyledi. MÜSİAD olarak Ürdün’e çok önem verdiklerini belirten Uyar, Ürdün temsilciliğimizi açmadan önce, ülkede ki ticaret odaları ve işadamları dernekleri ile çok önemli ilişkilere sahip olduklarını ve karşılıklı heyet ziyaretleri ile ilişkileri sıcak tuttuklarını belirtti. Uyar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği yolda ticaretimizi arttırmak ve geliştirmek için tüm teşkilatlarımız ile ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini belirtti.

 

MÜSİAD Ürdün Temsilciliği Önemli Katkılar Sunacak

MÜSİAD Ürdün Temsilcisi olarak göreve başlayan Hothaifa Ebu Sukkar, iki ülke ticari ilişkilerinin geliştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. İlk iş olarak Ürdün’deki resmi kuruluşları, tüm Ticaret Odası ve İşadamı Dernekleri Başkanlarını ziyaret edeceğinin belirten Sukkar, ana gündemlerinin Serbest Ticaret Anlaşmasının tekrardan yürürlüğe girmesi olacağını söyledi. Ziyaret ettiği tüm muhataplarına Serbest Ticaret Anlaşmasının iki ülke ilişkileri için ne denli önem arz ettiğini anlatacağını söyleyen Sukkar, destek isteyeceğini belirtti. Ayrıca Ürdün’de MÜSİAD olarak önemli projeleri olduğunu söyleyen Sukkar, ticaret diplomasisini bölgede devreye sokarak Ürdün merkezli tüm MENA bölgesinde aktif olan bir yapıyı oluşturma amacında olduklarını belirtti.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Petrol fiyatları düştü18 Nisan 2024 Perşembe 11:08
  • Mart ayında 105 bin konut satıldı18 Nisan 2024 Perşembe 10:14
  • Altın fiyatları bugün ne kadar?18 Nisan 2024 Perşembe 09:19
  • Döviz kurlarında son durum18 Nisan 2024 Perşembe 09:00
  • Brent petrolün varil fiyatı 89,79 dolar17 Nisan 2024 Çarşamba 11:10
  • Kasaplar, et fiyatlarındaki artışın önlenememesinden şikâyetçi!17 Nisan 2024 Çarşamba 11:02
  • İnşaat maliyet endeksi arttı17 Nisan 2024 Çarşamba 10:14
  • Altın fiyatları bugün ne kadar?17 Nisan 2024 Çarşamba 08:36
  • Döviz kurlarında son durum17 Nisan 2024 Çarşamba 08:17
  • Bakan Şimşek'ten KDV artışı iddialarına yalanlama16 Nisan 2024 Salı 20:53
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 658 98 55