,
  • BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

MÜSİAD Corona kriz yönetim merkezi kurdu

MÜSİAD Corona kriz yönetim merkezi kurdu
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Alattin İraz, Çin’de başlayan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

İraz, virüs hastalığına karşı alınan tedbirler ve bunların uygulanmasına yönelik çıkarılan genelgeler doğrultusunda, bu süreci en az hasar ve zararla atlatabilmek için üzerlerine düşen sorumlulukları titizlikle yerine getirmek gerektiğini söyledi.

İraz, "Ülkemizde, ilerleyen süreçte de bu durumun devam etmesi durumunda, bu dönemi en az hasar ve kayıpla atlatabilmemiz ve avantajlı konumumuzu koruyabilmemiz için elbirliği içinde talimatları yerine getirmek ve her zamankinden çok daha dikkatli ve duyarlı davranmak, hem vatandaş olarak görevimiz hem de Müslüman olarak vebalimizdir. Alınan tedbirlerin tabanda uygulanabilirliğini kolaylaştırmak, başta üyelerimiz olmak üzere tabanda bu süreçte gelen talep, şikayet ve önerileri değerlendirerek acil eylem planları oluşturmak, halkımızı süreçler ve tedbirler anlamında bilgilendirmek, iktisadi, ticari ve sektörel hayatın sekteye uğramadan devam etmesi ve üretim dengemizde oluşacak muhtemel kayıpların önüne geçmek, anlık bilgileri ilgili makamlara iletmek, çözüm setleri oluşturmak, global iktisadi mimaride oluşan değişimleri stratejik eylem planları halinde sektörel ve bölgesel bazda analiz etmek ve bu bağlamda kısa-orta vadeli yol haritaları belirlemek için  MÜSİAD Genel Merkezi bünyesinde Covid-19 Kriz Yönetim Merkezi’ni hayata geçirmiştir." dedi.

Açıklamasının devamında İraz şunları söyledi: "Bu merkez, ilerleyen dönemde MÜSİAD’ın belirli Anadolu şubeleri ve dış temsilciliklerinde de faaliyete geçirilecektir. Merkez kapsamında yukarıda sayılan amaçları gerçekleştirmek ve bu ulusal mücadelede devletimizin aldığı tedbirlerin en iyi şekilde hayata geçirilmesi için her türlü bilgi alışverişi, koordinasyon ve paydaşlarla ortak hareket etme hedeflerimizi hızlı ve seri karar alma süreçleriyle gerçekleştirmeyi umut ediyoruz. Üyelerimiz başta olmak üzere tüm halkımız, merkezimize MÜSİAD iletişim hattından ve web sitemizde yer alan iletişim kanallarından ulaşabilirler. Profesyonel kadromuz, komitelerimiz ve YK üyelerimiz ile Kriz Yönetim Merkezi’mize gelen her türlü bilgiyi titizlikle işleyerek gerekli adımların atılması anlamında karar vericilerin yanında olduğumuzu bir kez daha altını çizerek belirtmek isteriz."(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55