,
  • BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

MÜSİAD Başkanından önemli açıklamalar

MÜSİAD Başkanından önemli açıklamalar
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 16'ncısını "İş Burada" sloganıyla düzenlediği MÜSİAD EXPO, 100'ün üzerinde ülkeden 200 bin ziyaretçi ve 7 bini aşkın ikili görüşmeyle yeni iş fırsatlarının adresi oldu.

9-12 Kasım'da gerçekleştirilen 16. MÜSİAD EXPO, çok sayıda şirketlerarası görüşme ile yeni iş fırsatlarına ev sahipliği yaptı.

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı fuar, 100'ün üzerinde ülkeden yaklaşık 200 bin ziyaretçi ağırladı. Bu yılki fuar için Afrika'ya odaklanan MÜSİAD'ın yabancı fuar ziyaretçilerinin yüzde 30'unu Afrikalılar oluşturdu.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, fuara ilişkin değerlendirmesinde, bu yıl 700 firma, 7 binden fazla yabancı iş adamı, 800'ü yabancı bin satın almacı, 52 ülkeden alım heyetleri ve 100'ü aşkın ülkeden ziyaretçinin katıldığı MÜSİAD EXPO'nun tüm olumsuz girişimlere rağmen Türkiye ekonomisinin ayakta olduğunu ispatladığını söyledi.

Fuarda 4 bin ikili iş görüşmesi beklerken bu sayının 7 bini aştığına dikkati çeken Olpak, "Fuarımız, katılımcıların ve ziyaretçilerin olumlu değerlendirmeleriyle sona erdi. Bu bizim için gurur verici." dedi.

Türkiye ekonomisi üzerine yapılan olumsuz yorumların ve ülke ekonomisine zarar vermek üzere yürütülen algı operasyonlarının beyhude çabalardan ibaret olduğunu MÜSİAD EXPO ile tüm çevrelere gösterdiklerini belirten Olpak, "Fuarımızı açarken dediğimiz gibi Türkiye, Türkiye'den büyüktür ve bizim ülkemize olan inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Bu yıl fuarda devlet adamı, siyasetçi, iş insanı, girişimci, bürokrat, akademisyen ve yatırımcıları bir araya getirdiklerini anlatan Olpak, gelecek yıl Pakistan'da 4. High Tech Port'u düzenleyeceklerini, ayrıca Afrika'da bir fuar yapmak için hazırlık yaptıklarını aktardı.

Savunma ve havacılık sektörünün kalbi High Tech Port'ta attı

16. MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı olarak yüksek teknoloji fuarı 3. High Tech Port ve 20. Uluslararası İş Forumu (IBF) düzenlendi.

Milli yeteneklerle küresel güçler oluşturma hedefiyle yola çıkan ve savunma ve havacılık sektörüne özel olarak düzenlenen 3. High Tech Port'ta, OTOKAR'ın Altay Tankı'ndan Katmerciler'in HIZIR'ına, VESTEL Savunma'nın KARAYEL Taktik İHA'sından ASELSAN'ın İHASAVAR'ına ve ROKETSAN'ın CİRİT'ine kadar Türk savunma ve havacılık sanayisinin ileri teknoloji ürünleri pazar ülkelerin delegasyonlarıyla buluştu. 3. High Tech Port'a 34 ülkeden askeri delegasyon katıldı.

Ana konuşmacı olarak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katıldığı "İnovasyon Ekonomisi ve Yatırım Ekosistemi" temalı IBF'te, inovasyon ekonomisinin rekabetçi dünyasında ülkelerin diğer ülkelere göre üstünlük sağlayabilmesinin, ancak teknolojinin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi ile birlikte girişimcilik ekosisteminin de eş zamanlı olarak oluşturulması ile mümkün olacağı üzerinde duruldu.

MÜSİAD, fuarda İran, Rusya ve Ürdün'den iş adamı ve mühendis odalarıyla ticaret ağını ve iş birliğini genişletmeye yönelik mutabakat anlaşmaları imzaladı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55