,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

MÜSİAD Ankara, Ulus'a sarıldı!

MÜSİAD Ankara, Ulus'a sarıldı!
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Başkanı İlhan Erdal Ulus ve Altındağ bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ankara’da özellikle Altındağ ve Ulus bölgesinde bulunan metruk binaların Ankara’nın sosyal ve ekonomik yapısına çok büyük zarar verdiğinin altını çizen MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal “Bizim elimizde, Ulus gibi çok kıymetli bir değerimiz var. Bu elimizdeki kıymetli değeri hak ettiği yere getiremediğimiz gibi bugün bölgede bulunan metruk binalar nedeniyle, ne yazık ki Başkentimiz çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Ankara İl Emniyet Müdürü’nü ziyarete gittiğimizde madde bağımlılığı ile alakalı sıkıntıları ve hırsızlık konularını konuştuk. Bu suçların en fazla işlendiği bölgeleri sorduk. Altındağ ve Ulus gerçeği ile karşılaştık. Kentsel dönüşümün tamamlanmadığı bazı bölgelerde ne yazık ki suç işleniyor. Bu metruk binaların bir an önce ortadan kalkması gerekiyor. Bu durumun çözülmesi için MÜSİAD Ankara olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız” ifadelerini kullandı.

 

Altındağ ve Ulus Alarm Veriyor

 

Metruk binalarda yaşanan suç oranındaki artışa da dikkat çeken Başkan İlhan Erdal “Bumetruk binaların suçlardan arındırılması için temizlenmesi ve hak ettiği yere getirilmesi gerekiyor. MÜSİAD Ankara olarak bu konuyu çok önemsiyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu zaman dilimine kadar bunun çabasını veriyoruz. Ulus projesi ile Altındağ ilçesindeki kentsel dönüşümün bir an evvel tamamlanması lazım. Bu durum belediyecilik ve şehircilik açısından da büyük önem taşıyor. Metruk binaların oluşturduğu sıkıntılara baktığımızda ise; bu yapılar insanların yaşamlarını da olumsuz etkiliyor. Bölgede ticaret ile uğraşan esnafların ticaretini de olumsuz etkiliyor. Turizm noktasında Ankara’nın gezilecek turistik alanları yeteri kadar ortaya çıkarılamadığı için iç turizm ve dış turizm etkileniyor. Metruk binalar, görüntü kirliliği oluşturarak kent estetiğini bozuyor, birçok suçun işlenmesine de ortam sağlıyor. Bunları alt alta sıralayıp kentsel dönüşümün neden yapılması ve Ulus projesinin bir an önce hayata geçirilmesi ile ilgili konuşmak gerekiyor ” diye konuştu.

 

“Altındağ ve Ulus Suç Bölgesi İmajından Kurtarılmalı”

 

Ankara’nın turizm konusunda da sıkıntıları olduğunu anlatan Başkan İlhan Erdal sözlerini şöyle sürdürdü: “Ulus bölgesinde tarihi ve tescilli birçok binamız bulunuyor. Bu binalar bir an önce restore edilerek tarihi dokuya uygun hale getirilmeli. Konuyla alakalı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Ankara Valimiz, Ankaralı Vekillerimiz ve Ankara’daki üniversite hocalarımız ile bir araya geldik. Bu gecekondu ve metruk binaların Ankara’ya verdiği zararlar noktasında, bir sivil toplum kuruluşu olarak yapılması gerekenleri naçizane fikrimiz olarak aktardık. Hazırlayacağımız sorunları ve çözüm önerilerini dosya oluşturarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tuna’ya da sunup, uygulanması konusunda yol almaya çalışacağız”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55