,
  • BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Muş Umut Kervanından yüzlerce çocuğa bayramlık yardımı

Muş Umut Kervanından yüzlerce çocuğa bayramlık yardımı
Muş Umut Kervanı yıl boyunca yaptığı yardım faaliyetlerinin yanı sıra Kurban Bayramı öncesinde de yardım faaliyetleri kapsamında önceden tespit edilen 220 yetim ve muhtaç çocuğa 115 TL değerinde bayramlık elbise ve ayakkabı yardımında bulunuldu.

Muş Umut Kervanı, 21 Ağustos Salı günü idrak edilecek Kurban Bayramı öncesinde 220 yetim ve muhtaç çocuğa bayramlık yardımında bulundu.

Muş Umut Kervanı yıl boyunca yaptığı yardım faaliyetlerinin yanı sıra Kurban Bayramı öncesinde de yardım faaliyetlerine devam ediyor. Önceden tespit edilen 220 yetim ve muhtaç çocuğa 115 TL değerinde bayramlık elbise ve ayakkabı yardımında bulunuldu.

Vakıf binasında bir araya gelen çocuklar aileleri ve vakıf gönüllüleri ile birlikte kentte bulunan bir mağazaya götürülerek gönüllerince giydirildiler.

Yapılan yardım çalışmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Muş Umut Kervanı Temsilcisi Bülent Balkaya, bayramda yetimlerin yüzünü güldürmek istediklerini söyledi.

"Onlar gülünce bizim çalışma azmimiz artıyor"

Balkaya, "Kurban Bayramı vesilesiyle dün ile bugün içinde toplam 220 yetim ve bakıma muhtaç olan kardeşimizi getirdik, burada giydiriyoruz. Her çocuğa 115 TL değerinde giyim yardımında bulunuyoruz. İstedik ki bu bayram da yetimlerimizin yüzü gülsün. Onların yüzü gülünce biz de gülüyoruz, onlar gülünce bizim de çalışma azmimiz artıyor. Bizim hedefimiz bununla sınırlı değildir. Bugüne kadar yaklaşık 750 aile tespitinde bulunduk. Bunlardan 80 aileye düzenli olarak ayni ve nakdi yardımlarda bulunuyoruz. İnşallah bu giyim yardımından sonra bayramın ikinci ve üçüncü gününde bu kardeşlerimize kurban eti ulaştırmaya çalışacağız. Yardımlarımız sadece yurtiçi ile sınırlı değil aynı zamanda Umut Kervanı olarak birçok Ortadoğu ve Afrika ülkesinde de kurban, giyim ve başka birçok kalemde olmak üzere yardımlarımız devam ediyor. Bugüne kadar 750 aileyi tespit ettiğimizi söylemiştik. Gerçekten bunlar çok mağdur insanlar. Muş zaten çok fakir bir ildir. Ekonomisi düşük olduğu için işsizlik ve geçim derdi çok. Biz de bu ailelere bir nebzede olsun katkı olmak amacıyla Umut Kervanı olarak yardım etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Balkaya, "Bu vesileyle yardım eden kardeşlerimize, sponsor olan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu kampanyayı başlatırken bize destek olan birçok insan oldu. Ben hepsine Umut Kervanı Vakfı adına ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Allah kendilerinden razı olsun." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55