,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Muş Umut Kervanı yıllık faaliyet raporunu açıkladı

Muş Umut Kervanı yıllık faaliyet raporunu açıkladı
Muş'ta faaliyet yürüten Umut Kervanı, 2018 yılında Yemen ve Myanmar'a yapılan yardımlar ile birlikte il genelinde bin 436 aileye 168 bin TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduğunu açıkladı.

2018 yılı faaliyet raporunu açıklayan Muş Umut Kervanı, bin 436 aileye 168 bin TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduğunu açıkladı.

Muş Umut Kervanı Başkanı Bülent Balkaya, hayırseverlerin bağışladıkları yardımları muhtaç ailelere ulaştırarak, hayırsever ile muhtaçlar arasında köprü vazifesi gördüklerini belirterek, yeni yılda da yardım faaliyetlerine ara vermeden devam edeceklerini söyledi.

2009 yılında başlattıkları hizmet kervanını günden güne genişleterek devam ettirdiklerini aktaran Balkaya, " 2017 yılında yardımda bulunduğumuz aile sayısı 814 aile iken, 2018 yılında bu sayı yüzde 75 oranında artışla bin 436 oldu. Bin 436 aileye 168 bin TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdık. Özellikle kış aylarında iş imkânının bulunmadığı ve 81 vilayet içinde işsizlik oranının en yüksek olduğu, milli gelir açısından en yoksul iller arasında neredeyse son sıralarda bulunan Muş'ta, haliyle mağdur ve yoksul aileler oldukça fazladır. Bu çetin geçen kış aylarında bu ailelere umut olmak adına elimizden gelen tüm imkânları kullanarak, bir nebzede olsa sıkıntılarını gidermek istiyoruz. Ancak bizim gücümüz de sınırlıdır. Gönül isterdi ki Muş'ta ulaşılmadık hiçbir yoksul ve yetim aile bırakmayalım. İnşallah 2019 yılında en az bin 500 aileye ulaşıp, birçok muhtaç aileye yardımlarımızı ulaştıracağız." dedi.

"Yılın 12 ayı düzenli yardımda bulunuyoruz"

Yapılan yardım çalışmalarının belli bir döneme has olmadığını ifade eden Balkaya, "Yılın 12 ayı her hafta sonu düzenli olarak yardımlarda bulunuyoruz. Aylık bazda ortalama her ay 80 ila 90 aileye ayni ve nakdi yardım yapıyoruz. İnşallah 2019 yılında bu sayıyı 100'ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Ramazan ayında yüzlerce eve gıda ve nakdi yardımlarımızı ulaştırmayı hedefliyoruz. Yine Kurban bayramından bir hafta önce en az 250 yetim ve muhtaç çocuğumuzu kaliteli bir mağazaya götürüp tepeden tırnağa giydirmeyi hedefliyoruz. Aynı şekilde Kurban Bayramı'nda yüzlerce muhtaç ve yetim aile, bizden kırmızı et bekliyor. Bunlara da ulaşacağız inşallah." şeklinde konuştu.

"Hayırsever kardeşlerimiz daha fazla yardımcı olmalı"

Yemen ve Myanmar'da Umut Kervanı Vakfı aracılığı ile gıda yardımı dağıtımında bulunduklarını belirten Balkaya, son olarak şunları kaydetti:

"Afrika ülkelerinde kurban, akika, adak ve iftar yemeği organizasyonu ve dağıtımı gerçekleştirildi. Aynı şekilde İnşallah 2019 yılı içerisinde bu mazlum ve mağdur Coğrafyalarda elimizden geldiğince yardımlarımız devam edecektir. Hayırsever kardeşlerimiz daha fazla bizlere yardımcı olmalı. Yerinde yaptığımız dağıtım ve tespitleri gözleriyle görmeli. O zaman inanıyorum ki çok daha fazla muhtaç aileye ulaşıp bir nebzede olsa ihtiyaçlarını giderme noktasında kendilerine yardımcı olabileceğiz. Hali hazırda her hafta bize çok sayıda geçim sıkıntısı çeken muhtaç aile talebi oluyor. Hepsine yetişmemiz mümkün değil, ancak elimizden geldiğince bunlara yetişmeye çalışıyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55