,
  • BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Muş katı atık aktarma istasyonu açıldı

Muş katı atık aktarma istasyonu açıldı
Muş Belediyesi tarafından Katı Atık Belediyeler Birliği Katı Atık Aktarma istasyonu açıldı.

Muş Katı Atık Belediyeler Birliği Katı Atık Aktarma istasyonunun açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Bugüne kadar açık alanda toplanan katı atıkların Bitlis Katı Atık tesisine nakledilmesi için aktarma istasyonu kuran Muş Belediyesi, bu proje ile vahşi depolama sistemine son verdi. Muş-Bitlis karayolu üzere asfalt şantiyesi yanında kurulan yeni tesis için açılış töreni düzenlendi.

Törene, Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, Garnizon Komutanı Piyade Albay Cem Karoğlu, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, protokol konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Muş Belediye Başkanı ve Katı Atık Belediyeler Birliği Başkanı Feyat Asya, ihtiyaç duyulan hizmetleri bir bir hayata geçirdiklerini belirterek, bugün de Muş için önemli olan bir projeyi daha hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Asya, “Bugüne kadar vahşi depolama sistemi ile toplanan atıklar, ilimizin ekolojik dengesinin bozulmasına, buralarda ikamet eden vatandaşlarımızın rahatsızlığına neden olmaktaydı. Daha önce belediyemize tahsis edilen 220 bin dönüm alanda toplanan katı atıklar bizleri de ciddi anlamda rahatsız etmekteydi. Ancak göreve gelir gelmez bu uygulamanın yanlış olduğunu çözüm noktasında arayışlara girdiğimizi özellikle belirtmek isterim. Katı Atık ve Bertaraf tesisimizi kurmak için Valiliğimiz ve diğer kamu kurumlarımızla sürekli iletişim halinde çalışmalar başlattık. Bu kapsamda Korkut’un Kümbet köyünde bizlere 560 dönümlük bir arazi tahsis edildi. Allah’ın izniyle Katı Atık Bertaraf tesisimizi bu bölgede kuracağız. Ancak tesisin yapım aşaması süreç alacağından, geçici çözüm arayışına girdik. Enerji üretiminin yapılmaya başlandığı Bitlis Katı Atık tesisi ile bir protokol imzaladık. Hemen akabinde nakil için 3 tane sıkıştırma aracı aldık. Bugün açılışını yaptığımız tesisimizin de yapımını tamamlayarak katı atıkların Bitlis’e nakledilmesini sağlayacağız.” dedi.

Muş’un alt yapısını ve üst yapısını bir bütün olarak elden geçirdiklerini belirten Asya, “Yaptığımız ve planladığımız rutin çalışmalarımızın yanı sıra ‘Yeşil Muş ve Sağlıklı Çevre’ sloganıyla bu tesisimizi bu aşamaya getirdik. Allah’ın izniyle bugünden sonra artık bu alana hiçbir şekilde çöp dökülmeyecek. Bu tesisimizde katı atıkların naklini sağlamakla büyük bir sıkıntıyı da gidermiş olacağız. Sayın Valimizin de destekleri ile mevcut atık alanının ıslahı için çalışma başlatıyoruz. İnşallah en kısa sürede bu alanı da yeşil alan olarak halkımızın hizmetine sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Vali Aziz Yıldırım da yaptığı konuşmada, bundan sonra Muş ve çevresindeki köylerde de çöpler toplanacağını belirtti. Bu tesislerin yapılmasının tek başına yeterli olmadığını dile getiren Yıldırım, halkın da bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Katı Atık Aktarma istasyonunun açılışı yapıldı. Belediye Başkanı Asya, istasyon ile ilgili Vali Yıldırım ve protokol üyelerine bilgi verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55