,
  • BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

Müftülere nikâh yetkisine Diyarbakırlılardan destek

Müftülere nikâh yetkisine Diyarbakırlılardan destek
Müftülere nikâh kıyma yetkisi veren yasa tasarısının meclis tarafından onaylanmasını değerlendiren Diyarbakırlılar, söz konusu kararı desteklediklerini söylediler.

​Müftülere nikâh kıyma yetkisi veren yasa tasarısının meclis tarafından onaylanmasını değerlendiren Diyarbakır halkı, söz konusu kararı olumlu karşıladıklarını belirttiler.

Belediye yetkililerin yerine müftülüğün bu konuda daha donanımlı olduğunu belirten halk, diğer ülkelerdeki inanç sistemine göre kıyılan resmi nikâha işaret etti.

Müftülere nikâh kıyma yetkisini olumlu bulduğunu belirten esnaf Süleyman Özkırtay, "Bence olumlu bir gelişme. Çünkü diğer dinlerde de bildiğiniz üzere kendi din adamları nikâhları kıyıyor. Örneğin Hıristiyanlarda kilisede nikâhlar kıyılıyor. Bizde de nikâh kıymanın dinimize göre olması çok güzel bir şey. Destekliyorum. En azından müftüler, daha bilinçli, yani en azından dinimizi biliyorlar." dedi.

Mustafa Aslanhan da kararın geç alındığını belirterek, "Doğru alınmış bir karar. Daha önce yapılması gereken bir şeydi ama geç kalınsa da yine iyi oldu. Bazı kesimler tarafından hoş karşılanmayabilir ama bizim için dinimize daha yatkın bir karardır. Türkiye nüfusu Müslüman bir nüfus, Müslüman bir toplumda yaşıyoruz. Özellikle doğu bölgesinde daha etkili uygulama.  Müslümanların hassas olduğu noktalarda karar alınırken İslami uygulamalar göz önünde bulundurulursa tabii bunu destekleriz." ifadelerini kullandı.

"Müftülük nikâhı resmilik kazandı bundan memnunuz"

Halkın daha önce hem imam hem de resmi nikâh kıymak zorunda kaldığını ifade eden Kasım Şenol da, "Çok güzel bir uygulamadır. Zaten bu uygulama önceden de devam diyordu. Yani buranın halkı dindar bir halktır. Önce dini nikâhını yaptırırdı. Sonra giderdi resmi nikâhını yaptırırdı. Bu eskiden beri böyle devam ediyor. Şimdi resmilik kazandı bundan memnunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşlardan Veysel Çağlar da kararı desteklediklerini belirtti. Çağlar, "Müftülük nikâhıyla ilgili gelişmeleri olumlu görüyorum. Hatta geç kalınmış bir karar olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili söylenecek fazla şey yok. İsteyen istediği yerde nikâhını kıyabilir. Bugüne kadar insanlarımız belediyede resmi nikâh kıydırırdı ama ayriyeten bir de imama ya da müftülüğe gider kıydırırdı. Bu kararla en azından resmi oldu." ifadelerini kullandı.

Sakinlerden Hakkı Karakuş da herkesin kendi alanında hizmet vermesi gerektiğini, bu işin erbabının da müftüler olduğunu sözlerine ekleyerek kararı desteklediklerini ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55