,
  • BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Müftü Tandoğan Topçu, üç aylar ile maneviyat iklimine kavuşuyoruz

Müftü Tandoğan Topçu, üç aylar ile maneviyat iklimine kavuşuyoruz
Üç ayların başlaması nedeni ile İslam aleminde arınma ayları olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının gelişi Müslümanlarda sevince vesile oluyor.

 

Rahmet, bereket ve manevi yenilenme mevsimi olarak da bilinen üç aylar, 13 Şubat Cumartesi günü başlayacak.

Müslümanlara dini hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunan üç aylara İslam alemi dünyayı saran Covid-19 salgının gölgesinde girecek.

Üç aylarda, oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlere daha çok yönenilmesi tavsiye ediliyor.

"Üç aylar yaşanılan ömrün muhasebesini yaparak toparlanmamıza ve arınmamıza fırsatı sunar"

Üç ayların başlaması dolayısıyla açıklamalarda bulunan Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, üç ayların Müslüman alemine hayırlı olmasını temenni ettiği açıklamasında şunları söyledi:

"İçerisinde kandil zincirlerini barındıran, rahmetin adeta yeryüzüne yağdığı, tövbe için en büyük fırsat zamanı olan ve 11 ayın sultanı ramazan ayının da dahil olduğu maneviyat iklimi üç aylara yarın kavuşuyoruz. Üç aylar diye isimlendirilen, Müslümanların manevi mevsimi olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarına kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Üç aylar; biz Müslümanlara manevi duygular ve ibadet yoğunluğu eşliğinde, yaşanılan ömrün muhasebesini yaparak toparlanmamıza ve arınmamıza fırsatı sunar. Üç aylar, hayatın getirdiği sıkıntılar karşısında yapılan hatalardan tövbe ederek yeni bir uyanış, çok arzu etmelerine rağmen diledikleri şekilde amel ve ibadetlerle meşgul olamayanlar için yeni bir başlangıç, dünya dertlerine dalarak ahiretini unutanlar için yeni bir bilinç zamanıdır."

"İbadetlerimize ağırlık vermeli, muhtaçları gözetmeli, iyiliklerimizi kat kat arttırmalıyız"

Bu aylarda bolca tövbeye müracaat edilmesi gerektiğine işaret eden Müftü Topçu, "Regaip, Miraç, Berat ve Kadir gecelerini de içerisinde barındıran bu aylarda bol bol tövbe etmeli, ibadetlerimize ağırlık vermeli, muhtaçları gözetmeli, iyiliklerimizi kat kat arttırmalıyız. Cenabı Hak, üç ayların vesilesiyle tüm İslam alemine birlik, beraberlik nasip etsin. Rabbim bizleri bu manevi iklimin kadrini bilen ve kulluk gereğini hakkıyla yerine getirenlerden eylesin. Bu mübarek aylar vesilesi ile ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından tüm insanlık âleminin bir an önce kurtulmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55