,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2420.431
  • Dolar 32.5664
  • Euro 34.7418
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 15 °C

Müftü Pekim'den “Kadir Gecesi” mesajı

Müftü Pekim'den “Kadir Gecesi” mesajı
Mardin’in Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Tahir Pekim, Kadir Gecesi münasebetiyle yayımladığı mesajında, gecenin Mescid-i Aksa’nın özgür olmasına vesile olmasını temenni etti.

Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Tahir Pekim, bu gece idrak edilecek ve Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olarak nitelendirilen Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Pekim, mesajında, bu gecenin birçok hikmetler barındırdığını ve en güzel şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kadir Gecesi’nin faziletine inanarak idrak edilmesi gerektiğini hatırlatan Pekim, “Rahmet, mağfiret ve arınma iklimi Ramazan’ın sonuna yaklaştığımız bu günlerde bu gece (8 Mayıs Cumartesi gününü pazara bağlayan gece) Rabbimizin ifadesiyle ‘bin aydan daha hayırlı’ olan Kadir gecesine kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Kur’an-ı Kerim’i bu mübarek gecede indirdiğini bizlere bildiren Rabbimiz, bu gecenin değerini ve önemini adını bu geceden alan Kadir suresi ile anlatmıştır. Peygamber Efendimiz (Sallallahu aleyhi vesellem) de bu gecenin kıymetini ‘Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenabı Allah'tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır:’ (Buhârî, Kadir 1) şeklinde ifade etmiştir.” dedi.

Kadir Gecesi’nin en büyük değerini Kur’an ile bulduğuna dikkat çeken Pekim, “Kadir Suresi ile Kur’an’ın hürmetine Allah’ın meleklerinin Kadir gecesinde yeryüzüne selâm ve esenlik getirmek üzere indiklerini ifade etmektedir. Bunun idrakiyle biz de yeryüzünde huzur ve barışı ikame etmek için gayret göstermeliyiz. Özellikle insanlık ve barış için Müslüman’ca duruşumuz yanında zulme ve zalime karşı İslami ve insani bir duruş sergilemeyi anlam dünyamıza inen bu Kur'an sayesinde tekrar gözden geçirmeliyiz. Rabbim Biz Müslümanlara, zalimlere karşı kullanacağımız bir yol ve yöntem nasip etsin inşallah. Allah'ım Mescid-i Aksa’yı tez zamanda esaretten kurtaracak bir yol göster ya Rabbi..! Bu mübarek gece vesilesiyle hak ile batılı birbirinden ayıran, bize sırat-ı müstakimi gösteren rehberimiz olan Kur’an’ın getirdiği esaslara sımsıkı sarılalım, hayatımızı onun esaslarına göre şekillendirelim ve böylece gecemizi en güzel şekilde ihya etmiş olalım.” diye konuştu.  

Kadir Gecesi’nde çokça dua edilmesi tavsiyesinde bulunan Pekim, son olarak şu dualarda bulundu:

“Merhametlilerin en merhametlisi olan Allah’a ‘Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet’ diye dua edip, kendimiz ve tüm İslam âleminin affı ve bağışlanması, huzur ve selameti için dua edelim. Özellikle bütün insanlığın müptela olduğu korona salgınından selametle çıkmayı nasip etmesi için dua ve niyaz edelim. Rabbimiz bizi Kadir gecesinin kadrini bilen ve bu şuurla yaşayanlardan eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle Öncelikle başta Midyatlı Müslüman kardeşlerimin ve tüm İslam âleminin Kadir gecesini tebrik ediyorum. Rabbim bu gece hürmetine tüm dertlerimize deva, hastalarımıza şifa, kalplerimize cila, günah ve eksiklerimize bağışlanma nasip etsin inşallah. Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden en güzel bir biçimde nasiplenmeyi, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, huzur, güven, barış ve esenlik içinde Ramazan Bayramı’na kavuşmayı Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55