,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C

Müftü Genç: “Üç ayları önemli bir fırsat dili olarak görmemiz lazım”

Müftü Genç: “Üç ayları önemli bir fırsat dili olarak görmemiz lazım”
Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, üç ayların ve Regaip Kandili'nin önemi ve kıymeti hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, üç ayların manevi ve ruhi olarak eksiklikleri gidermek için önemli bir fırsat dilimi olduğunu söyledi.

Üç ayların önemi hakkında konuşan Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, “Üç ayları eksikliklerimizi gidermek için önemli bir fırsat dili olarak görmemiz lazım.” dedi.

Üç ayların ve Regaip Kandili'nin önemi ve kıymeti hakkında İLKHA’ya konuşan Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, önemli açıklamalarda bulundu.

Genç, “Üç ayların sene-i devriyesinde, Regaip Kandili münasebetiyle Cenab-ı Allah (Celle Cellaluhu) bu aya huzur içerisinde kavuşmayı ve yaşamayı herkese nasip etsin.  Hayırlara vesile eylesin inşallah.  Cenab-ı Allah, zamanla ilgili önemli hususları bize ifade buyurmuştur. Bu kutsal geceler dinimizdeki ehemmiyeti; nasıl ki bütünlemeye kalmış öğrencilerin veya başarısı zirve yapmış öğrencilerin, başarılarını tahkik için veya bütünlemeye kalmış öğrencilerin derslerini tamamlamak için ek imtihanlar açıldığı gibi Cenab-ı Allah da bizlere böyle önemli kandil gecelerini ve zaman dilimlerini nirengi noktası olarak ifade buyurmuştur. Allah, eksikliklerimizi tamamlamayı veya fazlalıklarımızı tahkik, tefekkür ve tezekkür etmeyi bizlerden istemiştir.” dedi.

“Regaip Kandili mübarek gecelerimizden birisidir”

Üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili'nin önemine değinen Genç, “Regaip Kandili mübarek gecelerimizden biridir. Cenab-ı Allah'ın insanlara rağbet ettiği bir gecedir. Başka bir rivayete göre de Hazreti Peygamber’in (Aleyhisselatu Vesselam)  ana rahmine düştüğü gecedir. Yine o da rağbettir. Cenab-ı Allah bizlere, Efendimiz gibi kendi katından yaratılanların içinde en sevdiği birini rehber olarak göndermiş ve bize rağbet etmiştir.  Bizim kurtuluşumuzu sağlamış ve hidayetimize vesile olmuştur.” diye konuştu.  

“Üç ayları eksikliklerimizi gidermek için önemli bir fırsat dili olarak görmemiz lazım”

Üç ayların önemli bir zaman dilimi olduğuna dikkat çeken Genç, “Bu aylar; kendimizi arıtma,  tefekkür etme, eksikliklerimizi analiz ederek bir doktor hassasiyeti ile tedavi etme gibi durumla karşı karşıya kalacağımız önemli zaman dilimidir. Regaip Kandili ve hemen peşinden başlayan üç aylar arınma, günahlarımızdan teberru etme yani tövbe etme, beri kalma durumunu bizim önümüze serd etmektedir. Üç ayların başlangıcı olan Receb-i Şerif'i bu şekilde karşılamamız lazım ve onu Cenab-ı Allah'ın bereketi içerisinde, hidayetimizin vesilesi olan Efendimizin rehberliğinde kendimizi arıtarak eksikliklerimizi tamamlayarak ibadetimizin, tefekkür ve tezekkürümüzün zirve noktasını yakalamamızdır.”  ifadelerini kullandı.

“Üç aylar, Ramazan'ı Şerif'in manevi iklimine ruhumuzu hazırladığının bir ifadesidir”

Üç ayların, Regaip Kandili ve Ramazan’ı Şerif'in habercisi olduğunu söyleyen Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Recep ve Şaban’ı Şerif'in, Ramazan'ı Şerif'in habercisi olduğunu ve adeta Ramazan'ı Şerif'in manevi iklimlerine ruhumuzu hazırladığının da bir ifadesidir.  Bu sebeple, biz de aynı şekilde; 'Yarabbi! Recep ve Şaban'ı Şerif aylarını bizlere mübarek eyle ve Ramazan'ı Şerif'e bizleri ulaştır.' demeliyiz. Recep ayı Cenab-ı Allah'ın ayıdır. Bu bereketli zaman dilimini içerisinde Regaip Kandili ile birlikte idrak ederek en güzel bir şekilde kulluğumuzun zirvesine doğru eksikliklerimizi gidererek, tırmanmamız bizim için çok faydalı olacaktır.”

“Allah'a inanmanın ve ubudiyetin tadını yaşamamız lazım”

İnsanların dünyaya geliş sebebinin, Rabbini tanımak ve tevhid inancının gereğini yerine getirmek olduğunu vurgulayan Genç,  “Bunun karşılığı ahiretimizi mamur etmek içindir. Bu dünyamızı da ona vesile kılmamız lazım. Varlığımızı, malımızı,  makamımızı, mülkümüzü, ilmimizi ve hayırlı olan her şeyimizi ahiretimizin temini için vesile kılmamız lazım. Tevhid inancı olan bir Allah'a inanmanın ve ubudiyetin tadını yaşamamız lazım. İnsanlığın gayesi bu olduğu için üç aylar da buna hizmet eden bir zaman dilimidir.” dedi.

“Camilerimizde Regaip Kandili'ni idrak edeceğiz”

Tüm Camilerde Regaip Kandili'ni idrak edeceklerini dile getiren Müftü Genç, şunları kaydetti:

“Bütün camilerimizde kadın, erkek, çoluk, çocuk bütün kardeşlerimizle birlikte Regaip Kandili'ni idrak edeceğiz. Yarın akşam inşallah. Zazaca, Kürdçe ve Türkçe ilahiler dinlenecek,  dualar edilecek.  Mevlid-i Nebi okunacak. Salat-u selamlar getirilecek. Bu çalışmaları yapacağız. Aynı zamanda bütün ilçelerimiz, köy ve merkezdeki tüm camilerimiz de de aynı hazırlıklar yapılıyor. Mutat olarak din görevlileri kardeşlerimiz buna hazırlanıyorlar ve Regaip Kandili'ni idrak ediyoruz. Bingöllü muhterem Müslüman kadın ve erkek kardeşlerimin Regaip Kandili'ni kutluyorum ve üç ayların birincisi Şehrullah olan Receb-i Şerif'in mübarek olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Ağız tadı ve huzur içerisinde mutluluk ve saadet içerisinde nice üç aylara ulaşmamızı Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Ümmet-i Muhammed'in birlik ve bütünlük içerisinde yaşamasını Cenab-ı Allah'tan temenni ediyorum. Her zaman bizimle beraber dini ve manevi konularda birlikte hareket ettiğimiz değerli kardeşim sizlere ve ajansınız olan İLKHA’ya da bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcısınız olsun, gayretinizi kabul eylesin inşallah.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55