,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Müftü Erhan: "Şevval orucunu tutan kimse bütün yılını oruç tutmuş gibidir"

Müftü Erhan: "Şevval orucunu tutan kimse bütün yılını oruç tutmuş gibidir"
Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Şevval ayı orucunun faziletleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

​Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Şevval ayındaki orucun faziletlerine değinerek, bu aydaki orucun ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Şevval ayı orucunun faziletleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Hazreti Muhammed'in, "Her kim ki Ramazandan sonra Şevvalden altı gün oruç tutarsa senenin tamamını oruç tutmuş gibi olur." hadisine atıfta bulunan Müftü Erhan,  Şevval ayında 6 gün oruç tutmanın sünnet olduğunu hatırlattı.

Allah'a olan kulluğun sadece Ramazan ayına has olmadığını vurgulayan Erhan, "Cenab-ı Hakk’a binlerce kez ham ediyoruz ki rahmet, şefkat ve merhamet ayı olan Ramazan ayını dolu dolu geçirmiş bulunuyoruz. Hiç şüphesiz Ramazan bitti diye kulluk bitmeyecektir. Kulluk yaşamımız boyu sürecektir. Cenab-ı Hakk insanoğlu için yeryüzünde sayamayacağımız kadar nimet var etmiştir. Bu nimetleri sayamayacağımıza göre bize vermiş olduğu nimetlere karşı şükretmek de kulun en başta gelen vazife ve görevidir. Kulluğu bir zaman dilimi içerisine sıkıştırma imkânımız yoktur. Zira doğumumuzdan vefatımıza kadar Cenabı- Hakk’ın nimetleri oldukça fazladır. Kulluk da yaşamamız boyu sürecektir. İmtihan için bu dünyada bulunduğumuz gerçeğini hiçbir zaman unutmayacağız." dedi.  

"İmanımızı güçlü hale getiren ibadetlerimizdir"

Erhan, "Mümin ve Müslümanların birinci görevi La İlaha İllallah Muhammedun Resulullah diye bilmektir. Yani iman ve inançtır. Bunun başında da Allah’a (celle celaluhu) iman ve Resulullah sallallahu aleyhi veselleme inanç geliyor. Bunu yaptıktan sonra bitmiyor. İmandan sonra hiç şüphesiz o imanımızı destekleyecek, onu güçlü hale getirecek, onu kötülüklere karşı kalkan olabilecek şekilde destekleyecek ikinci bir husus ibadetlerdir. Biz ibadetlerle imanımızı adeta besler, sular ve güçlü hale getiririz. Çünkü kötülüğe doğru adım atıldığı zaman bu konuda Allah (celle celaluhu) ne der sorusunu bize sorduracak imanımızdır. O imanımızı güçlü hale getiren de bizim ibadetlerimizdir." ifadelerini kullandı.  

"Ramazanda yenilemiş olduğumuz ahdi ömür boyu sürdürmemiz gerekir"

Ramazan ayında yenilenen ahdin ömür boyu sürmesi gerektiğini belirten Erhan, "İbadetlerimizi de belli bir zaman dilimi içine sınırlamıyoruz. İşte ne güzel Ramazan ayında o rahmet, şefkat ve merhamet ayında gönlümüz ve kalbimiz Cenabı Hakk’ın rahmetiyle merhametiyle adeta bezendi. Şeytanların zincire vurulduğu, cehennemin kapılarının kapatıldığı bir aydan yeni çıkıyoruz. Bu aydan çıkmamız kulluktan çıkmamızı gerektirmiyor. Biz aynı zamanda Ramazan ayında bir muhasebe yaptık. Geçmişimizin muhasebesini yaptık. İyiliklerimizi çoğaltmak üzere Cenabı Hakk’a dualarımız ve niyazlarımızla söz verdik. Kötülükleri ardımıza tamamen bıraktık ve bir daha işlememek üzere içten yürekten samimiyetle bir tövbe ettik. Yenilemiş olduğumuz bu ahdi ömür boyu sürdürmemiz yıl boyu sürdürmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Ramazan ayı bitti kulluk bitmedi"

Ramazan'dan sonra 6 günlük Şevval ayı orucunu tutan kimsenin bütün yılı oruçluymuş gibi geçirdiğini dile getiren Erhan, şunları söyledi: "Yıl boyu oruç ibadetini devam ettirebilmenin yol ve yöntemini Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem adeta bize, 'Ramazan ayı bitti; kulluk bitmedi. Oruç ayı bitti; oruç bitmedi' dercesine Ramazan ayından sonra gelen Şevval ayı içerisinde ‘6 gün oruç tutan kimse bütün yılını oruç tutmuş gibidir’ hadis-i şerifiyle bize bir müjde veriyor. Ramazan'da kazanmış olduğumuz kazancın devam etmesini Şevval ayında tutacağımız 6 günlük oruca adeta bağlı kılıyor. Bizimde bu müjdeyi alıp bu oruçlarımızı tutup yıl boyu oruçlu geçirme haline dönüştürmemiz gerekiyor. Akabinde tekrar bir Ramazan ayında yine biz o rahmet, bereket ve mağfiretten istifade etmiş olalım. Yılımızı dolu dolu geçirmiş olalım. Muhasebemizi de uygun bir şekilde yerine getirmiş olalım." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55